Αθλητισμος

Τι συμβαίνει με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο;

Πολλές οι φήμες για το μέλλον του μπασκετικού Παναθηναϊκού

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dimitris-giannakopoylos-basket-pao.jpg
©EUROKINISSI / Βαγγέλης Στόλης

Οι φήμες στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι πολλές και εντείνονται απ’ όσα γράφουν διάφοροι που βρίσκονται στον κύκλο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Λένε πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Όμως καμιά φορά ισχύει και το ακριβώς αντίθετο. Διότι στο στρατόπεδο του μπασκετικού Παναθηναϊκού δεν υπάρχει ούτε καν καπνός, παρά πλήρης νηνεμία.

Οι φήμες στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι πολλές και εντείνονται απ’ όσα γράφουν διάφοροι που βρίσκονται στον κύκλο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, είναι θέμα ημερών να δώσει μια συνέντευξη Τύπου ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ και θα ανακοινώσει τις επόμενες κινήσεις του. Τα σενάρια είναι μπόλικα και κανένα δεν μοιάζει ευοίωνο για το «τριφύλλι».

Ανεξάρτητα με το αν θα συνεχιστεί η φετινή Ευρωλίγκα, είναι εμφανές πως όλες οι ομάδες θα μπουν σε καθεστώς λιτότητας. Μία σκέψη του Γιαννακόπουλου είναι να προχωρήσει σε γενναίο «ψαλίδι» στο μπάτζετ, ίσως και σε σημείο… ισολογισμού. Δηλαδή να κοστίζει η ομάδα της επόμενης χρονιάς όσο ακριβώς θα είναι και τα έσοδα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν αποκλείεται να επιβεβαιωθεί το σενάριο της «αποστασιοποίησης». Δηλαδή ο Γιαννακόπουλος θα αφήσει άλλους να τρέξουν την ομάδα (πχ. Μάνος Παπαδόπουλος που είναι ήδη πρόεδρος) και αυτός δεν θα ασχολείται ούτε καν οικονομικά. Το πολύ-πολύ να δώσει κάποιο «ψιλό» παραπάνω.

Υπάρχουν και αυτοί που βλέπουν αποχώρηση του Γιαννακόπουλου από την ΚΑΕ, ψάχνοντας παράλληλα αγοραστή. Είναι ένα σενάριο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, όμως δεν παύει να είναι υπαρκτό.

Οι πιο αισιόδοξοι μιλούν απλά για μια μείωση του μπάτζετ (25-30%), κάτι που μοιάζει φυσιολογικό με τα νέα οικονομικά παγκόσμια δεδομένα, ενώ δεν λείπουν και αυτοί που θεωρούν ότι ο Δ. Γιαννακόπουλος ετοιμάζει κάποιο ισχυρό «χτύπημα» που δεν περιμένει κανείς.

Η αλήθεια είναι ότι ο γνωστός επιχειρηματίας είναι απογοητευμένος από αρκετά πράγματα που σχετίζονται με τον Παναθηναϊκό. Το εγχείρημα του PAO Alive απέτυχε παταγωδώς, αφού τελικά μαζεύτηκαν περίπου 800.000 ευρώ, αντί των 20 εκατομμυρίων που ήταν ο στόχος. Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Γιαννακόπουλος είχε πει το περασμένο καλοκαίρι ότι αν δεν βρεθούν τα λεφτά, αυτός θα αποχωρήσει. Οπότε ίσως απλά θέλει να κάνει πράξη την περσινή εξαγγελία του. Παράλληλα, έχει ανοιχτή κόντρα και με μεγάλη μερίδα των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟ και ίσως και αυτό παίξει τον ρόλο του.

Μέχρι να βγει και να μιλήσει επίσημα, ουδείς ξέρει τι ακριβώς θα συμβεί. Λέγεται πως και ο ίδιος ζυγίζει ακόμη τα δεδομένα και δεν έχει πάρει οριστικές αποφάσεις. Μέσα στον Μάιο πάντως θα μάθουμε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ