Αθλητισμος

Δυνατά η Θεσσαλονίκη για την Ευρωλίγκα

Τι δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάσκετ
Μπάσκετ © Markus Spiske / Pexels

Δυνατά η Θεσσαλονίκη για την Ευρωλίγκα. Τι δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στις 24 Μαΐου θα μάθουμε οριστικά αν θα γίνει η φετινή Ευρωλίγκα. Το πλάνο αναφέρει ότι όλοι οι εναπομείναντες αγώνες θα διεξαχθούν από τις 4 μέχρι τις 26 Ιουλίου σε μία πόλη και κατά προτίμηση σε δύο γήπεδα.

Οι αρχικές υποψηφιότητες της Μόσχας και της Κωνσταντινούπολης έχουν «αδυνατίσει» πολύ, ενώ από την πλευρά της Αθήνας δεν φαίνεται ιδιαίτερη κινητικότητα εσχάτως. Παρ’ όλα αυτά η πρωτεύουσα παραμένει στις υποψήφιες μαζί με το Κάουνας της Λιθουανίας, αλλά και τη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Πάντως, στη Θεσσαλονίκη το έχουν πάρει πολύ ζεστά, αφού τόσο το κλειστό της Πυλαίας όσο και ο Αλεξάνδρειο θα είναι δύο εντελώς ουδέτερα γήπεδα για όλους. Για παράδειγμα αν η μπασκετική διοργάνωση γίνει στην Αθήνα, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα έχουν ένα μικρό προβάδισμα, έστω κι αν τα παιχνίδια γίνουν δίχως θεατές.

Σήμερα, ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε στην ΕΡΤ πως «είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για την τοπική οικονομία, αφού υπολογίζουμε να έρθουν 700 άτομα, που πρακτικά σημαίνει 15.000 διανυκτερεύσεις. Αυτό που έχει σημασία και συζητάμε, είναι τα πρωτόκολλα ασφαλείας, καθώς όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν γίνεται να μπουν σε καραντίνα για 14 μέρες από την ώρα που θα έρθουν στην πόλη μας». 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ