Αθλητισμος

Το «τέλος» των Γιούτα Τζαζ

Πώς η ομάδα των τελευταίων ετών κινδυνεύει να διαλυθεί λόγω κορωνοϊού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιούτα Τζαζ
Υπό διάλυση οι Γιούτα Τζαζ λόγω κορωνοϊού © EPA/GEORGE FREY

Οι Γιούτα Τζαζ βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης μετά την έντονη διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ Γκομπέρ και Μίτσελ λόγω κορωνοϊού.

Για πολλά χρόνια οι Γιούτα Τζαζ ήταν στην αφάνεια του ΝΒΑ, μην έχοντας ξεπεράσει το θρυλικό δίδυμο των Τζον Στόκτον και Καρλ Μαλόουν. Εσχάτως έγινε μια αξιοπρόσεκτη προσπάθεια που έφερε την ομάδα της Σολτ Λέικ Σίτι σε ένα σημαντικό επίπεδο ανταγωνισμού και μάλιστα φέτος ήταν «προγραμματισμένη» να γίνει και η προσπάθεια για την υπέρβαση, μετά την κατακόρυφη πτώση των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Όλα δείχνουν, όμως, ότι το τρέχον πλάνο θα μείνει ημιτελές. Διότι τα δύο μεγάλα αστέρια της ομάδας βρίσκονται στα… μαχαίρια, έχοντας χωρίσει ουσιαστικά όλο το ρόστερ.

Η αρχή έγινε με τον Ρούντι Γκομπέρ. Ο Γάλλος σέντερ ήταν ο πρώτος παίκτης που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και ουσιαστικά προκάλεσε τη διακοπή του πρωταθλήματος. Επειδή όμως είχε πάρει το θέμα αψήφιστα, κόλλησε κι άλλους ανθρώπους, ανάμεσά τους και τον Ντόνοβαν Μίτσελ, τον πρώτο σκόρερ της ομάδας.

Μόλις ανάρρωσε, ο Αμερικανός γκαρντ έκανε δηλώσεις κατά του Γκομπέρ, ενώ τα ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ αναφέρουν πως η κατάσταση είναι τόσο τεταμένη, που ο ένας εκ των δύο αναμένεται να φύγει το συντομότερο δυνατό, για να μην διαταραχθεί η ισορροπία της ομάδας του NBA.

Ο Γκομπέρ, προφανώς μετά και από παραινέσεις της διοίκησης των Τζαζ, βγήκε και είπε πως «η αλήθεια είναι ότι με τον Μίτσελ δεν μιλούσαμε, αλλά τώρα επικοινωνούμε ξανά. Είμαστε έτοιμοι να βγούμε στο γήπεδο και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα» τόνισε χαρακτηριστικά, αλλά πρόσθεσε με νόημα: «Η σχέση μας απέχει πολύ από το να θεωρηθεί ιδανική, μα  κανείς δεν είναι τέλειος». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ