Αθλητισμος

Πότε θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο: Οι νέες ημερομηνίες

Είχαν αναβληθεί λόγω κορωνοϊού έπειτα από τις πιέσεις που άσκησαν κορυφαίες αθλητικές ομοσπονδίες και μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίσημο: Έγιναν οι ανακοινώσεις για το πότε θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο
Επίσημο: Έγιναν οι ανακοινώσεις για το πότε θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο/© Pixabay

Επίσημο: Ανακοινώθηκαν οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο - Η κορυφαία αθλητική διοργάνωση αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού.

Ανακοινώθηκε επίσημα το πότε θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού. Η ΔΟΕ ανακοίνωσε το πότε θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, δίνοντας στη δημοσιότητα τις νέες επίσημες ημερομηνίες. Συγκεκριμένα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα γίνουν το επόμενο καλοκαίρι, από τις 23 Ιουλίου 2021 έως και τις 8 Αυγούστου 2021. Λίγο αργότερα θα ακολουθήσουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, από τις 24 Αυγούστου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο ελήφθη εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού και έπειτα από τις έντονες πιέσεις που άσκησαν κορυφαίες αθλητικές ομοσπονδίες και μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού. Μεταξύ άλλων στο τραπέζι είχαν πέσει προτάσεις για διεξαγωγή του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη την επόμενη άνοιξη (σ.σ. Μάρτιος 2021). Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό (σ.σ. ανησυχία για καιρικές συνθήκες στην Ιαπωνία και «φορτωμένο» αγωνιστικό πρόγραμμα σε πολλά αθλήματα). Έτσι, αποφασίστηκε ότι η καλύτερη επιλογή είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο να γίνουν το καλοκαίρι του 2021, δηλαδή έναν χρόνο μπροστά ακριβώς.

 

 

Ένας από τους λόγους που η ΔΟΕ έλαβε σχετικά γρήγορα την απόφαση για τις νέες επίσημες ημερομηνίες των Ολυμπιακών Αγώνων (σ.σ. ούτε μια εβδομάδα δεν πέρασε), είναι για να δώσει τον απαιτούμενο χρόνο σε όλες τις υπόλοιπες διοργανώσεις να προσαρμόσουν ανάλογα το δικό τους καλεντάρι, έτσι ώστε όλος ο πλανήτης να είναι έτοιμος να παρακολουθήσει το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ