Αθλητισμος

Τι αποφάσισε η ΟΥΕΦΑ για EURO, πρωταθλήματα

Σε συνεργασία με τις 55 ομοσπονδίες της.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αναβάλλεται το EURO για το καλοκαίρι του 2021
Αναβάλλεται το EURO για το καλοκαίρι του 2021 ©EPA/SALVATORE DI NOLFI

Η συνεδρίαση της ΟΥΕΦΑ αποφάσισε την αναβολή του EURO για το καλοκαίρι του 2021 λόγω κορωνοϊού - Στις 11 Ιουνίου 2021 θα ξεκινήσει η διοργάνωση.

Το καλοκαίρι του 2021 θα διεξαχθεί το EURO, σύμφωνα με απόφαση που πήρε η ΟΥΕΦΑ σε συνεργασία με τις 55 ομοσπονδίες της. Για να υπάρξει χρόνος να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το EURΟ αναβάλλεται για φέτος και ορίστηκε να γίνει από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου του 2021.

Για να μην υπάρξουν προβλήματα με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, αποφασίστηκε η σεζόν να παραταθεί για έναν μήνα. Βάσει του υπάρχοντος πλάνου, ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου και αυτός του Γιουρόπα Λιγκ στις 24.

Άρα, θεωρητικά τα υπόλοιπα πρωταθλήματα θα πρέπει να λήξουν γύρω στις 20 Ιουνίου. Ο προγραμματισμός της ΟΥΕΦΑ που αφορά τις διασυλλογικές διοργανώσεις γίνεται με την προϋπόθεση ότι η ποδοσφαιρική δράση θα επαναρχίσει τη Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου, με τις ρεβάνς της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Μένει να δούμε αν η πανδημία θα επιτρέψει κάτι τέτοιο.

Πάντως, επίσημη ανακοίνωση υπήρξε μόνο για το EURO, με τον πρόεδρο Αλεξάντερ Σέφεριν να λέει πως οι οριστικές αποφάσεις για τις υπόλοιπες διοργανώσεις θα παρθούν τις επόμενες εβδομάδες. Αυτό είναι απλά το αρχικό πλάνο και περιλαμβάνει ακόμη: Τη μεταφορά των μπαράζ για τις τέσσερις εναπομείνασες θέσεις του EURO 2021 από τον Μάρτιο τον Ιούνιο (φέτος), ενώ κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με τα φιλικά που ήταν να γίνουν στο τέλος του μήνα. 

Επίσης, ανακοινώθηκε επίσημα και η αναβολή του Κόπα Αμέρικα, που κι αυτό θα γίνει του χρόνου το καλοκαίρι. 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ