Αθλητισμος

Η σκιά του Κόμπε πάνω από τη γιορτή του ΝΒΑ

Τα πάντα στο φετινό All Star Game θυμίζουν τον αδικοχαμένο Μπράιαντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
22219255.jpg
ΦΩΤΟ: EPA/ETIENNE LAURENT

All Star Game: Ο πρόωρος χαμός του Κόμπε Μπράιαντ «σημαδεύει» τη μεγάλη γιορτή του ΝΒΑ

Κάθε χρόνο άπαντες στο ΝΒΑ περιμένουν πώς και πώς το τριήμερο του All Star Game. Είναι ευκαιρία να ξεσκάσουν, να διασκεδάσουν, να ξεκουραστούν, ενόψει της δύσκολης συνέχειας της κανονικής περιόδου και φυσικά των πλέι οφ.

Φέτος στο Σικάγο τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Ο πρόωρος χαμός του Κόμπε Μπράιαντ και άλλων οκτώ ατόμων στο μοιραίο ελικόπτερο στην Καλιφόρνια, έχει αναγκάσει όλο τον κόσμο να είναι πιο μαζεμένος.

Σίγουρα γίνεται η καθιερωμένη πλάκα, όλοι περνάνε καλά, όμως η αύρα και ο μύθος του Κόμπε πλανάται πάνω από τη γιορτή.

Άλλωστε πολλά τον θυμίζουν αυτό το τριήμερο. Όπως ανακοίνωσε ο κομισάριος του ΝΒΑ, το βραβείο του MVP του κυρίως αγώνα από φέτος θα ονομάζεται «βραβείο Κόμπε Μπράιαντ», ενώ πάρα πολλά στο σημερινό παιχνίδι (ξεκινά στις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος) αφορούν τον αποθανόντα.

Καταρχάς έχουν αλλάξει ακόμη και οι κανονισμοί του ματς για μία και μοναδική φορά. Σε καθεμία από τις τρεις πρώτες 12λεπτες περιόδους το σκορ θα μετριέται ξεχωριστά. Πριν ξεκινήσει η τελευταία περίοδος θα προστεθούν τα σκορ για να βγει το σύνολο και το ματς θα λήξει όταν συμπληρωθούν 24 (όπως η φανέλα του Κόμπε) πόντοι από τον αριθμό που έχει η ομάδα που προηγείται. Δηλαδή αν το σκορ είναι 100-95, το ματς θα λήξει στα 124 δίχως περιορισμό χρόνου. Η ομάδα του Λεμπρόν θα φορά όλη το νούμερο 2 στην πλάτη και το στήθος προς τιμήν της Τζιάνα Μπράιαντ (είναι ο αριθμός που φορούσε στη δική της φανέλα), ενώ η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα φορά το «24». Επίσης, κάθε φανέλα θα έχει και ένα διακριτικό με εννιά αστέρια, όσα και τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα.

Στην τελευταία περίοδο, δεν θα υπάρχουν διακοπές για διαφημίσεις και το ρολόι των 24 δευτερολέπτων που θα βλέπουμε στην τηλεόραση θα είναι σε χρώματα κίτρινο-μοβ, όπως των Λέικερς, της ομάδας δηλαδή του Κόμπε.

Από ‘κει και πέρα, θα υπάρχει και ειδικό μουσικό tribute πριν αρχίσει το παιχνίδι, ενώ αυτές είναι μόνο οι επίσημες κινήσεις από μεριάς ΝΒΑ. Είναι βέβαιο πως πολλοί παίκτες θα θελήσουν να αποδώσουν τον δικό τους φόρο τιμής στον Black Mamba. Είτε αντιγράφοντας κάποια του κίνηση, είτε με κάποιον άλλον τρόπο.

Όσον αφορά το ρόστερ, ο Λεμπρόν έχει διαλέξει για συμπαίκτες στην πεντάδα τους Ντέιβις, Λέοναρντ, Ντόντσιτς και Χάρντεν. Αναπληρωματικοί είναι οι Σίμονς, Γιόκιτς, Τέιτουμ, Πολ. Ουέστμπρουκ, Σαμπόνις και ο Μπούκερ που πήρε τη θέση του τραυματία Λέοναρντ.

Η Team Giannis, πέρα από τον Greek Freak θα έχει βασικούς τους Ουόκερ, Γιανγκ, Σιακάμ, Εμπίιντ και στον πάγκο τους Μίντλετον, Αντεμπάγιο, Μπάτλερ, Γκομπέρ, Μίτσελ, Λόουρι και Ίνγκραμ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ