Αθλητισμος

Πώς δικαιολόγησε ο Τσιτσιπάς την «έκρηξη» με θύμα τον πατέρα του

«Ίσως με κλείσει για τρεις ημέρες στο δωμάτιό μου για τιμωρία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς/ © EPA/DAVE HUNT

Τι είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το ξέσπασμα με τη ρακέτα μπροστά στον πατέρα του μετά το χαμένο σετ από τον Νικ Κύργιο στο ATP Cup.

Ο Νικ Κύργιος κέρδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 2-1 στο ATP Cup. Το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό, γεμάτο εξαιρετικές στιγμές και κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Και οι δύο αθλητές ήθελαν πολύ τη νίκη, ωστόσο ο Νικ Κύργιος ήταν αυτός που τελικά χαμογέλασε έπειτα από 2 ώρες και 34 λεπτά που κράτησε ο αγώνας.

 

 

 

 

 

Στα αρνητικά του παιχνιδιού η αντίδραση του Στέφανου Τσιτσιπά, όταν μετά το πρώτο χαμένο σετ άρχισε να χτυπά ό,τι έβρισκε μπροστά του με τη ρακέτα του. Όπως φαίνεται και στο video που έκανε τον γύρο των social media και συνοδεύτηκε από αρνητικά σχόλια για τον Έλληνα αθλητή, ο Τσιτσιπάς παραλίγο να τραυματίσει τον πατέρα του,  ο οποίος εκτελούσε χρέη προπονητή.

Ο ίδιος, πάντως, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, απάντησε: «Ήταν ατύχημα. Δεν το ήθελα και το ξέχασα αμέσως, κοίταξα μπροστά. Συμβαίνει. Δεν ήθελα να το κάνω, απλά ξέφυγε, δυστυχώς» ανέφερε. Και πρόσθεσε με χιούμορ: «Ίσως με κλείσει για τρεις ημέρες στο δωμάτιό μου για τιμωρία».

Για το αν ο πατέρας του εκνευρίστηκε με αυτό το ξέσπασμα (σ.σ. σηκώθηκε και έφυγε από τον πάγκο), είπε: «Ίσως εκνευρίστηκε, δεν τον ρώτησα. Θα του μιλήσω μετά».

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε και ο Νικ Κύργιος: «Δεν νομίζω να το ήθελε. Δε νομίζω ότι πρέπει να δίνουμε τόση σημασία, για να είμαι ειλικρινής». «Κι εγώ έχω κάνει ηλίθια πράγματα στην ένταση της στιγμής, προφανώς και ήταν ατύχημα» σχολίασε ο Αυστραλός τενίστας, με ελληνική καταγωγή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ