Αθλητισμος

Ίντερ και Άγιαξ, ιδανικοί αυτόχειρες

Πώς οι δύο ομάδες έχασαν την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
inter-barca.jpg
Ίντερ - Μπαρτσελόνα: 1-2/© EPA/MATTEO BAZZI

Εκτός «16» του Τσάμπιονς Λιγκ έμειναν Νάπολι και Άγιαξ που ήταν κατώτεροι των προσδοκιών

Άλλη μια συγκλονιστική βραδιά γεμάτη εκπλήξεις ήταν η χθεσινή για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ολοκληρώθηκαν οι τέσσερις όμιλοι, συνολικά 14 ομάδες έχουν περάσει και απόψε θα κριθούν τα δύο τελευταία εισιτήρια.

Η Ίντερ ήθελε νίκη στο κατάμεστο «Μεάτσα» επί της Μπαρτσελόνα για να φιξάρει τη δική της πρόκριση. Οι Καταλανοί του Ερνέστο Βαλβέρδε πήγαν ουσιαστικά με τη δεύτερη ομάδα, καθώς ο Βάσκος προπονητής ήθελε να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς, όπως ο Μέσι. Είναι χαρακτηριστικό πως οι πρωταθλητές Ισπανίας παρατάχθηκαν με παίκτες όπως ο Τοντιμπό, ο Ουαγκέ, ο Αλένα, ο Φίρπο και ο Κάρλες Πέρες, που έχουν από ελάχιστες ως καθόλου συμμετοχές. Κι όμως, η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που νίκησε με 2-1, αφήνοντας έξω τους Ιταλούς, που αποδείχθηκαν κατώτεροι των προσδοκιών για μια ακόμη χρονιά.

Έχασε το ρεκόρ ο... Πίτερ Οφορίκουε

Μάλιστα, το νικητήριο γκολ πέτυχε στο 86’ ο πιτσιρικάς Φατί, που έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, σε ηλικία 17 ετών και 40 ημερών.

Φωταγώγηση του δέντρου Χριστουγέννων στο Σύνταγμα

Έτσι, πήρε το ρεκόρ του Πίτερ Οφορίκουε του Ολυμπιακού, που το κατείχε από το μακρινό... 1997. Τότε ο Γκανέζος ήταν 17 ετών και 194 ημερών (ή τέλος πάντων τόσο δήλωνε ο ίδιος).

Ο Άγιαξ, η ομάδα που υποστήριζε πέρυσι όλος ο κόσμος, θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι Ολλανδοί έψαχναν μια εντός έδρας ισοπαλία με τη Βαλένθια, αλλά κατάφεραν να χάσουν ένα σωρό ευκαιρίες και μαζί το ματς με 1-0. Στοίχισε η απειρία στον «Αίαντα» και λίγο η αλαζονεία είναι η αλήθεια…

Νίκησε ο Αντσελότι και... απολύθηκε

Επίσης, πέρασε η Λίβερπουλ, η Λιόν, η Τσέλσι και η Νάπολι, η οποία μετά το 4-0 κόντρα στην Γκενκ απέλυσε τον προπονητή Κάρλο Αντσελότι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ