Αθλητισμος

Ντέρμπι για την πρωτιά στο «Καραϊσκάκη»

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε μια μάχη με εκατέρωθεν ανεβασμένους τόνους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ / © INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Όλα έτοιμα για το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ στο Καραΐσκάκη για την πρωτιά του πρωταθλήματος.

Πάνε εβδομάδες που όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα περιμένει και συζητά το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες και φαίνεται πως αποτελούν τις μοναδικές διεκδικήτριες του φετινού πρωταθλήματος, με την κόντρα τους να μαίνεται σε όλα τα επίπεδα. Αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά.

Δεν πάνε πολλές μέρες που οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν ντόπινγκ κοντρόλ, προσφερόμενοι να πληρώσουν και τα έξοδα, μόνο που ο ΕΣΚΑΝ αρχικά αρνήθηκε, πριν έρθει η Παρασκευή και κάνουν αιφνιδιαστικό έλεγχο στα προπονητικά κέντρα και των δύο ομάδων.

Παράλληλα, υπήρξε και το ζήτημα με την περιβόητη επιστολή που έστειλε προ 15 ημερών η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ σε όλους το φορείς, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη να καλεί τη διοίκηση του Ολυμπιακού σε συνάντηση προχθές, δύο μέρες πριν από το ντέρμπι δηλαδή!

Χθες Σάββατο, οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού πήγαν στην τελευταία προπόνηση για να μιλήσουν στους παίκτες και μάλιστα δεν έμειναν στα τετριμμένα λόγια εμψύχωσης: «Βλέπουμε πράγματα που δεν μας αρέσουν και δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως διαλέγετε παιχνίδια. Θέλουμε να παίξετε όπως με την Μπάγερν και την Τότεναμ και όχι όπως με τον Πανιώνιο ή την Ξάνθη» ήταν μερικά από τα λόγια του εκπροσώπου της Θύρας 7.

Στη Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ μαζεύτηκαν έξω από το ξενοδοχείο της ομάδας και συνόδευσαν μηχανοκίνητα την αποστολή μέχρι το αεροδρόμιο.

Απόψε το Καραϊσκάκη θα είναι γεμάτο πολύ πριν τις 7.30 που ξεκινά το παιχνίδι και είναι βέβαιο πως ό,τι και να συμβεί στον αγώνα, θα υπάρχουν σίγουρα παράπονα, αντεγκλήσεις και κουβέντα και αρκετές μέρες.

Το θέμα είναι γιατί γίνεται τόσος ντόρος για ένα ματς που δεν κρίνει απολύτως τίποτα. Αναμφίβολα πρόκειται για ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν τους ίδιους πόντους, όμως όποιος και να νικήσει σήμερα δεν πρόκειται να κερδίσει κάτι, πέρα από το γόητρο και φυσικά το «τρίποντο».

Από τη στιγμή που υπάρχουν πλέι οφ, είναι δεδομένο πως Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα συναντηθούν τέσσερις φορές φέτος στο πλαίσιο της Σούπερ Λιγκ. Οπότε, όχι, το σημερινό διακύβευμα δεν είναι τόσο μεγάλο όσο νομίζουν και προωθούν οι δύο «μονομάχοι». 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ