Αθλητισμος

Το νέο «σπίτι» που φτιάχνει ο Λεμπρόν

Ο σταρ του ΝΒΑ δείχνει ξανά τον δρόμο της φιλανθρωπίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
lebron.jpg
Λεμπρόν Τζέιμς ©EPA/MAXPPP

Ο Λεμπρόν Τζέιμς, με τη βοήθεια μιας ξενοδοχειακής αλυσίδας, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα σπίτι για τους μαθητές των άπορων οικογενειών.

Πέρυσι ο Λεμπρόν Τζέιμς αποφάσισε να δημιουργήσει ένα σχολείο για άπορα παιδιά και γι’ αυτά που αντιμετωπίζουν οικονομικές και οικογενειακές δυσκολίες. Το ονόμασε «I Promise», ήδη πάει πολύ καλά και ως το 2022 θα έχει όλες τις τάξεις του γυμνασίου διαθέσιμες.

Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας αυτού του σχολείου ο άσος των Λος Άντζελες Λέικερς διαπίστωσε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Παρότι στο σχολείο παρείχε στα παιδιά άφθονες ανέσεις, αυτά δεν μπορούσαν να τις απολαύσουν ούτε και να συγκεντρωθούν απόλυτα στα μαθήματα και το διάβασμα. Ο λόγος είναι πως στα σπίτια τους εξακολουθούσαν να υπάρχουν προβλήματα διαβίωσης. Όπως είπε ο ίδιος ο Λεμπρόν «Καταλάβαμε ότι είναι αδύνατο να βοηθήσουμε ουσιαστικά τα παιδιά στο σχολείο, όταν τις υπόλοιπες ώρες της μέρας αυτά παλεύουν για την επιβίωσή τους. Αν πεινάνε, αν δεν έχουν θέρμανση, αν ζουν με φόβο για την ασφάλειά τους, δεν μπορούν να αποδώσουν σωστά». Έτσι, μαζί με μια ξενοδοχειακή αλυσίδα πήρε την απόφαση να δημιουργήσει ένα σπίτι για τους μαθητές των άπορων οικογενειών. Ο χώρος βρέθηκε σε ένα κλασικό κτίριο στο Άκρον του Οχάιο, μερικά τετράγωνα μακριά από το σχολείο και θα είναι έτοιμος τον Ιούλιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ