Αθλητισμος

Το γήπεδο με τα δύο τερέν (video)

Η εκπληκτική μεταμόρφωση της έδρας της Τότεναμ σε γήπεδο NFL

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
NFL PITCH TRANSFORMATION AT TOTTENHAM HOTSPUR STADIUM

Στο γήπεδο της Τότεναμ, το Νέο Γουάιτ Χαρτ Λέιν η τεχνολογία έχει τον τελευταίο λόγο, καθώς ουσιαστικά έχει 2 διαφορετικά τερέν, ένα για κάθε άθλημα.

Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως το γήπεδο της Τότεναμ, το «Νέο Γουάιτ Χαρτ Λέιν» είναι αυτή τη στιγμή το πιο σύγχρονο στην Ευρώπη. Ένας από τους λόγους που κατασκευάστηκε τόσο ακριβό και πολυτελές έχει να κάνει και με τη συμφωνία μεταξύ των Άγγλων και του NFL, ώστε να διεξάγονται εκεί κάθε χρόνο αγώνες του πρωταθλήματος Αμερικανικού φούτμπολ.

Κάτι ανάλογο γίνεται και στο Γουέμπλεϊ, όπου χρησιμοποιείται ο ίδιος αγωνιστικός χώρος και μάλιστα πέρυσι αυτή η αλλαγή αθλήματος δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στο χορτάρι.

Στο γήπεδο της Τότεναμ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εδώ η τεχνολογία έχει τον τελευταίο λόγο, καθώς ουσιαστικά το «Νέο Γουάιτ Χαρτ Λέιν» έχει δύο διαφορετικά τερέν, ένα για κάθε άθλημα! Ας δούμε πως έγινε η εντυπωσιακή μεταμόρφωση μέσα σε λίγα 24ωρα ενόψει του χθεσινού αγώνα NFL ανάμεσα σε Σικάγο και Όκλαντ, αμέσως μετά το Τότεναμ-Μπάγερν 2-7 της περασμένης Τρίτης. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ