Αθλητισμος

Ο Δημήτρης Κυρσανίδης μιλά λίγο πριν το Red Bull Art of Motion

Το μεσημέρι του Σαββάτου μπορείτε να παρακολουθήσετε απευθείας τον τελικό του Red Bull Art of Motion

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_ap-21rkkamrd1w11_news.jpg
© Samo Vidic/Red Bull Content Pool

Ο Δημήτρης Κυρσανίδης μιλά στην ATHENS VOICE λίγο πριν τον μεγάλο τελικό του Red Bull Art of Motion

Λίγες ώρες πριν τη μεγάλη του μάχη στο Red Bull Art of Motion που φέτος μεταφέρθηκε από τη Σαντορίνη στην ιστορική Ματέρα της Ιταλίας, ο έλληνας πρωταθλητής Δημήτρης Κυρσανίδης μας μιλά για όσα περιμένει από τον αγώνα. Ο 23χρονος αθλητής της Red Bull μετά την επιτυχία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα World Urban Games, όπου και ανέβηκε στο βάθρο, ετοιμάζεται για έναν ακόμη αγώνα με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών στον κόσμο. Την Πέμπτη εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον μεγάλο τελικό τον οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε live εδώ.

thumbnail_ap-21s4mwmww1w11_news.jpg

Πώς αισθάνεσαι λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό του Red Bull Art of Motion στην υπέροχη Ματέρα;
Νιώθω λίγο άγχος η αλήθεια είναι, η πίστα είναι αρκετά επικίνδυνη, θέλει προσοχή και αντοχή θα έλεγα. Το επίπεδο είναι πάρα πολύ ψηλά, ψηλότερα από κάθε άλλη χρονιά θα έλεγα και είναι απίστευτα δύσκολο να περάσεις στον επόμενο γύρο πόσο μάλλον να ανέβεις στο βάθρο.

Πρόσφατα κατέλαβες και την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα World Urban Games στη Βουδαπέστη. Πώς έζησες αυτήν την εμπειρία;
Στη Βουδαπέστη ήμασταν καλεσμένοι οι καλύτεροι Freerunners με την μεγαλύτερη βαθμολογία από τα Παγκόσμια κύπελλα μέσα στη χρόνια, μεγάλος ανταγωνισμός, και όλοι ήμασταν πάρα πάρα πολύ κοντά στις βαθμολογίες, κρίθηκαν όλα στις λεπτομέρειες, ένα λάθος και οι ελπίδες για βάθρο χάνονται πλέον. Παρόλα αυτά τα κατάφερα, είχα προετοιμαστεί πολύ καλά κι όλα πήγαν όπως θα ήθελα, αφιέρωσα το run μου στον φίλο μου Γιώργο Βράγγα που έχασε τη ζωή του πέρυσι στη μάχη του με τον καρκίνο, μεγάλος μαχητής και πρότυπο για μένα.

DK | 1 minute in Sofia 🇧🇬 | Parkour & Freerunning 2019

Τι είναι για σένα το παρκούρ και πώς νιώθεις να το αντιμετωπίζουν στο εξωτερικό;
Το Παρκούρ για μένα είναι το άθλημα μου, η δουλειά μου, ο τρόπος που ξεφεύγω από την καθημερινότητα, ο τρόπος ζωής μου. Στο εξωτερικό η πολιτεία δίνει προσοχή στο Parkour, υπάρχουν υποδομές, πάρκα, γυμναστήρια, ελεγχόμενοι χώροι και το κυριότερο... ενδιαφέρον από όλους.


Τις προσπάθειες του Δημήτρη καθώς και ολόκληρο το Red Bull Art of Motion μπορείτε να παρακολουθήσετε απευθείας εδώ στις 14:30. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ