Αθλητισμος

Μουντομπάσκετ: Άδοξος αποκλεισμός για την Εθνική μπάσκετ

Χαμένες βολές, τα πρώτα 25 λεπτά και η διαιτησία έκριναν την πρόκριση υπέρ της Τσεχίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ethniki-antetokounmpo
Τσεχία - Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ © INTIME/ ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η Εθνική νίκησε την Τσεχία αλλά αυτό δεν αρκούσε. Χαμένες βολές, τα πρώτα 25 λεπτά και η διαιτησία έκριναν την πρόκριση υπέρ της Τσεχίας.

Η Εθνική Ελλάδος νίκησε την Τσεχία με 84-77, όμως αυτό δεν αρκούσε για να έρθει η πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ζητούσε 12 πόντους διαφορά, το κατάφερε κάποια στιγμή μέσα στην τέταρτη περίοδο, αλλά δεν μπόρεσε να την κρατήσει.

Τρεις είναι οι λόγοι που δεν πέτυχαν οι διεθνείς τη μεγάλη ανατροπή. Πρώτος, οι χαμένες βολές ακόμη και στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Εμείς είχαμε 10/18, ενώ οι αντίπαλοι το απίθανο 21/22! Ο δεύτερος λόγος το χαμένο διάστημα ως τα μέσα της τρίτης περιόδου. Αν και ξεκινήσαμε καλά, οι Τσέχοι γύρισαν το ματς και προηγήθηκαν με πέντε. Ταυτόχρονα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χρεώθηκε με τέσσερα φάουλ, όμως τότε λες και γύρισε ένας διακόπτης. Η Εθνική έφερε τούμπα το ματς, αλλά δυστυχώς δεν κράτησε την πολυπόθητη διαφορά.

Ο τρίτος λόγος είναι η διαιτησία. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποβλήθηκε με πέντε φάουλ, εκ των οποίων τα δύο επιθετικά. Κανένα εξ αυτών δεν ήταν, αφού ο αμυνόμενος Μπάλβιν που τα κέρδισε, ήταν εν κινήσει… Επίσης, υπήρξαν κι άλλες λεπτομέρειες, κάποια σφυρίγματα που δόθηκαν ανάποδα…

Συγκλονιστικός ήταν ο Νικ Καλάθης με 27 πόντους, έξι ριμπάουντ και έξι ασίστ, ενώ φοβερή ενέργεια έδωσε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος με 11 πόντους και σούπερ αυταπάρνηση ήταν ο πρωτεργάτης της ανατροπής στο τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Γιάννης είχε 12 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ