Αθλητισμος

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Σήμερα το απόγευμα η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακός
Ολυμπιακός © INTIME / ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού. Σήμερα το απόγευμα η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη το βράδυ τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και έτσι πια μάθαμε τις 32 ομάδες που θα συμμετέχουν φέτος στους ομίλους της διοργάνωσης. Ανάμεσά τους και ο Ολυμπιακός, που επιστρέφει έπειτα από διάλειμμα ενός έτους. Στην τελευταία του παρουσία είχε συγκομιδή μόλις ενός βαθμού σε όμιλο με Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, οπότε σήμερα στις 7 το απόγευμα στη Νιόν, ζητά από την κληρωτίδα λίγη περισσότερη τύχη.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τοποθετηθεί στο τρίτο (από τα τέσσερα) γκρουπ δυναμικότητας, ενώ ως γνωστόν μία ομάδα από το καθένα σχηματίζει τον έναν από τους οκτώ συνολικά ομίλους.

Στο πρώτο γκρουπ των πλέον ισχυρών συναντάμε τις Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους, Μπάγερν, Παρί Σεν Ζερμέν και Ζενίτ. Όλες τους πολύ δυνατές, αλλά οι Τσέλσι και Ζενίτ είναι λίγο πιο βατές από τα υπόλοιπα μεγαθήρια.

Το δεύτερο γκρουπ απαρτίζουν οι Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντόρτμουντ, Νάπολι, Σαχτάρ, Τότεναμ, Άγιαξ, Μπενφίκα. Επίσης πολύ δυνατές ως πανίσχυρες ομάδες και εκ πρώτης όψεως προτιμότερη θα ήταν η Σαχτάρ ή οι Άγιαξ-Μπενφίκα.

Στο τέταρτο και τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας υπάρχουν οι Λοκομοτίβ Μόσχας, Ερυθρός Αστέρας, Γκενκ, Γαλατασαράι, Λειψία, Σλάβια Πράγας, Αταλάντα και Λιλ. Καμία απ’ αυτές δεν μπορεί να υποτιμηθεί, όμως η Σλάβια και ο Αστέρας (άντε και η Γκενκ) μοιάζουν προτιμότερες.

Μαζί με τον Ολυμπιακό στο 3ο γκρουπ είναι οι Λιόν, Λεβερκούζεν, Σάλτσμπουργκ, Μπριζ, Βαλένθια, Ίντερ και Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Φυσικά, με αυτές δεν μπορεί να κληρωθεί αντίπαλη η ελληνική ομάδα.

Σε λίγες ώρες και μόλις βγουν οι όμιλοι θα ξέρουμε τις ρεαλιστικές ελπίδες των Πειραιωτών για φέτος, αν και ακόμη το ρόστερ τους δεν έχει ολοκληρωθεί αφού έπονται τουλάχιστον δύο μεταγραφές. Αυτό που ξέρουμε ήδη είναι ότι θα χάσει τον πρώτο αγώνα των ομίλων (πιθανώς και τον δεύτερο), ο Ρούμπεν Σεμέντο που χτύπησε προχθές στη Ρωσία και θα μείνει εκτός γηπέδων για έναν μήνα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ