Αθλητισμος

Καταγγελία Ολυμπιακού σε Άρειο Πάγο και ΕΣΡ για την ΕΡΤ (εικόνες)

Με αφορμή τα τηλεοπτικά δικαιώματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
olympiakos
Ολυμπιακός © INTIMESPORTS

Ο Ολυμπιακός έκανε καταγγελία στον Άρειο Πάγο και το ΕΣΡ για την ΕΡΤ, ζητώντας να γίνει έρευνα και έλεγχος για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Καταγγελία στον Άρειο Πάγο και το ΕΣΡ κατά της ΕΡΤ έκανε ο Ολυμπιακός, ζητώντας άμεσα να ελεγχθεί κατά πόσο η δημόσια τηλεόραση, με τις ενέργειές της, εκπληρώνει, ως οφείλει, τις υποχρεώσεις δημόσιας υπηρεσίας που της έχουν ανατεθεί.

Παράλληλα, ζητά να ελεγχθεί, εάν τηρούνται οι κανόνες του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. 

«Οι εν λόγω συζητήσεις φέρεται να γίνονται όχι με όρους πλήρους αδιαφάνειας, αλλά περαιτέρω καταλύοντας και κάθε έννοια χρηστής διοίκησης και ελεύθερου ανταγωνισμού, καθώς φέρεται να προσφέρεται τίμημα που υπερβαίνει κατά πολύ της ελεύθερης αγοράς», τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή - καταγγελία. 

Ο Ουμπιακός κάνει λόγο για συμφωνία «που υπερβαίνει κατά πολύ τα πλαίσια της αγοράς. Η υπέρβαση αυτή είναι τέτοια που καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολο εάν μέσω των κυοφορούμενων συμφωνιών καλύπτεται ο καταστατικός σκοπός της ΕΡΤ και εξυπηρετείται το Δημόσιο Συμφέρον» ενώ αναφέρει πως «η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος δεν μπορεί να δικαιολογηθεί στο όνομα της διαμόρφωσης του τηλεοπτικού προγράμματος». 

Μάλιστα καταγγέλει ότι μετά τη συμφωνία της ΕΡΤ με τις επτά άστεγες ομάδες (Παναθηναϊκός, Άρης, Παναιτωλικός, Απόλλων, Ξάνθη, Ατρόμητος, Λαμία) ουδέποτε «δημοσιοποιήθηκε ποιο ήταν το ύψος του κονδυλίου που καταβλήθηκε την περασμένη σαιζόν σε αυτές τις επτά (7) ομάδες, πώς προέκυψε το ποσόν αυτό, ποιο ήταν το συνολικό κόστος παραγωγής των αγώνων και εάν αυτή έγινε από την ΕΡΤ – ή εάν δεν έγινε από την ΕΡΤ. γιατί συνέβη αυτό».

Υπενθυμίζεται δε ότι πριν λίγο καιρό ο Ολυμπιακός είχε στείλει επιστολή στην ΕΡΤ με την οποία εξαπέλυσε επίθεση προς τη Δημόσια Τηλεόραση. 

olympiakos1.jpg

olympiakos2.jpg

olympiakos3.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ