Αθλητισμος

Να ‘χα χίλια μάτια, τον Άγιαξ να βλέπω… (video)

Μοναδική ποδοσφαιρική παράσταση και πρόκριση επί της Γιουβέντους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πασχαλινά αβγά ΑΒ - Αφιερωμένα στα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

Η Γιουβέντους υποκλίθηκε στον Άγιαξ - Σήμερα οι Ολλανδοί θα μάθουν τον αντίπαλό τους στα ημιτελικά. Τότεναμ ή Μάντσεστερ Σίτι

 

Μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης και το φοβερό 4-1, χθες βράδυ ήρθε η σειρά της Γιουβέντους να υποκλιθεί στον Άγιαξ.

Με «διπλή» ανατροπή οι Ολλανδοί νίκησαν τη Γιουβέντους με 2-1 μέσα στο Τορίνο και πέρασαν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αναγκάζοντας όλη την Ευρώπη να τους αποθεώσει.

Μετά το 1-1 του Άμστερνταμ, ο Άγιαξ βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 28’, αλλά κατάφερε να επιβιώσει. Ισοφάρισε γρήγορα (34’) με τον Ντε Μπέεκ και στο 67’ με κεφαλιά του Ντε Λιχτ πήρε το προβάδισμα και την πρόκριση.

Αν θέλει να περιγράψει κανείς την απόδοση του Άγιαξ στο δεύτερο ημίχρονο του χθεσινού ημιτελικού Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θα βρει λόγια.

Τέτοια παράσταση είχε χρόνια να δει ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, με μια ομάδα να βγάζει τέτοιους αυτοματισμούς και συνδυασμούς, βγαλμένους από τα όνειρα κάθε ποδοσφαιρόφιλου.

Οι κάθετες πάσες και τα τακουνάκια του Ντούσαν Τάντιτς, το ανέβασμα των μπακ, οι κινήσεις των εξτρέμ… Ο Άγιαξ δεν ήταν απλά μια καλοκουρδισμένη μηχανή, ήταν χάρμα οφθαλμών.

Οι έρμοι οι παίκτες της Γιουβέντους προσπάθησαν να τους ανακόψουν, αλλά μάταια. Όσο κι αν πάλευαν πάντοτε έρχονταν δεύτεροι στην μπάλα, απλά δεν μπορούσαν να σταματήσουν τον αντίπαλο, που θα μπορούσε να σκοράρει κι άλλα γκολ.

Μόνο ο Ρονάλντο έδειχνε να πιστεύει στην ανατροπή στο τέλος, αλλά τι να σου κάνει ένας επιθετικός; Άλλωστε στο ποδόσφαιρο, ένας δεν μπορεί να νικήσει έντεκα.

Σήμερα το βράδυ, οι Ολλανδοί θα μάθουν τον αντίπαλό τους στα ημιτελικά. Τότεναμ ή Μάντσεστερ Σίτι. Βασικά δεν έχει και μεγάλη σημασία.

Έχει αποδειχθεί πως ο Άγιαξ μπορεί να νικήσει κάθε αντίπαλο και όλοι οι υγιείς φίλαθλοι ελπίζουν να δουν την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ να σηκώνει το τρόπαιο το βράδυ της 1ηςΙουνίου στη Μαδρίτη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ