Αθλητισμος

Μαρινάκης εναντίον Μαρινάκη

Το «σχέδιο υπομονής» αμφισβητείται μετά τον αποκλεισμό από την Λαμία με τους...«διώξ' τους όλους πρόεδρε» να βρίσκονται πάλι σε θέση μάχης!

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2018657.jpg
© ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ/ INTIME SPORTS

Στο μυαλό του Μαρινάκη παλεύουν αναγκαστικά τις τελευταίες ώρες οι... δύο Μαρινάκηδες που υπάρχουν μέσα του. Ο ένας που θέλει να συνεχίσει ως το τέλος το πλάνο που διάλεξε από την αρχή της σεζόν με τον προπονητή που θεώρησε ικανό να το καταφέρει. Κι ο άλλος, ο παλιός και γνωστός, που σε κάθε στραβή τραβούσε κόκκινες γραμμές, γκρέμιζε, άλλαζε τους πάντες και τα πάντα, ξεκινώντας «από την αρχή» και επιδιώκοντας να τα σαρώσει όλα με τη μία.

Δεν είναι μικρό πράγμα για τον Ολυμπιακό να τα έχει χάσει όλα στα τέλη Φεβρουρίου. Ναι μεν τα δύο τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν βοήθειες από πουθενά και η ομάδα πρέπει να τα βγάζει πέρα μόνη της -κάτι που δεν το έχει συνηθίσει. Αλλά από την άλλη, η δύσκολη πορεία είναι μονόδρομος. Απαιτεί ποιότητα στο ρόστερ, προπονητή - γατόνι και μια σειρά από ευνοϊκές συγκυρίες που αν δεν καθίσουν όλες μαζί, δεν γίνεται να έρθει το αποτέλεσμα.
 
Ο αποκλεισμός από την Λαμία δεν είναι απλά «ντροπή» όπως είπε ο πρόεδρος όταν κατέβηκε στο τέλος στα αποδυτήρια. Κυρίως αμφισβητείται το «πλάνο υπομονής» πάνω στο οποίο βασίστηκε φέτος και βάζει σειρά από  θέματα που χρειάζονται άμεσα επαναπροσδιορισμό.

Είναι πράγματι ο κατάλληλος προπονητής ο Πέδρο Μαρτίνς; Η ομάδα παίζει, καλή μπάλα για Ελλάδα, δημιουργεί ευκαιρίεςαλλά τις χάνει κι όλας. Από την άλλη πέφτει συχνά σε μαύρες τρύπες από τις οποίες δύσκολα είναι σε θέση να βγει. Κυρίως τα θαλασσώνει  τις στιγμές που ετοιμάζεται να φτάσει σε κάτι σημαντικό. Κι αυτό δείχνει νοοτροπία μικρής ομάδας. Προδίδει λειψή ψυχολογία και απουσία εμπιστοσύνης στον στόχο. Στην πραγματικότητα, η μοναδικές επιτυχίες φέτος ήταν το 3-1 με την Μίλαν και το 4-1 με την ΑΕΚ. «Εφήμερες χαρές» που θά έλεγε κι ο Ντέμης στους ΑΕΚτζήδες του, μαζί με πολλές - πολλές ψευδαισθήσεις. Καμιά από τις δύο δεν έγινε βάση εκτόξευσης όπως περίμεναν αρκετοί.

Ακόμη και η διορθωτική κίνηση με τον «μεγάλο γκολτζή» Σολδάνο δεν έβγαλε πουθενά. Ο προπονητής δεν τον εκτίμησε. Αλλά και με τη Λαμία που τον έβαλε και υποτίθεται πως θα ήταν έτοιμος, δεν ακούμπησε. Ολα αυτά συμβαίνουν χοντρικά και είναι ανάγκη να μπουν σ ένα μεγάλο τραπέζι  «ειδικών» που θα τα συζητήσουν. Μόνο που και εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα: τις λύσεις θα πρέπει να δώσουν όσοι είναι υπεύθυνοι για την φετινή αποτυχημένη χρονιά. Αν τις είχαν, δεν θα έφταναν τα πράγματα στο 0-1 της Πέμπτης. Γρίφος, λοιπόν... 

Το σχέδιο του Μαρινάκη έτσι κι αλλιώς έχει κλονιστεί μέσα στην σκέψη του. Από την άλλη άρχισε να πιέζει και το γνωστό τοξικό περιβάλλον των φανατικών που πάντα έχει λόγο στα πράγματα, δεν αφήνει τις ψύχραιμες φωνές να ακουστούν, γουστάρει να βλέπει την θρυλάρα να σαρώνει και ζητάει πάντα λύσεις εν θερμώ που συνήθως αποδεικνύονται καταστροφικές. 

Ηδη η Θύρα 7 αποκάλεσε «λίγους» τους παίκτες καλώντας τον Πέδρο Μαρτίνς να ετοιμάζει τις βαλίτσες του. Γι αυτό έλεγα στην αρχή  για τους δύο Μαρινάκηδες που πρέπει να παίξουν... μπουνιές μεταξύ τους πριν καταλήξουν σε αποφάσεις που έτσι κι αλλιώς δεν προσφέρουν καμιά εγγύηση επιτυχίας προκαταβολικά, όποιες κι αν είναι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ