Αθλητισμος

Touchdown στην πλατεία Αριστοτέλους

Η Θεσσαλονίκη παίζει ράγκμπι από τις 18:30 το απόγευμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
52323-106676.jpg

Σε ένα γήπεδο ράγκμπι μετατρέπεται σήμερα η πλατεία Αριστοτέλους με αφορμή την εκδήλωση ανοικτής παρουσίασης του αθλήματος που διοργανώνουν στις 18:30 το απόγευμα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, που εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», θα διεξαχθούν αγώνες ράγκμπι 7s όπου θα συμμετάσχουν η Εθνική Ομάδα Ράγκμπι ανδρών, η Εθνική γυναικών και σύλλογοι από ολόκληρη την Ελλάδα.

n

Το Σάββατο, αθλητές του ράγκμπι θα βρίσκονται από τις 10.00 το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους να κάνουν επίδειξη των ικανοτήτων τους και να διδάξουν σε μικρούς και μεγάλους τις τεχνικές και τα μυστικά του αθλήματος με σκοπό να γίνει ευρύτερα γνωστό στο Ελληνικό κοινό. «Είναι πολύ σημαντικό για τον αθλητικό κόσμο της πόλης να έρχεται σε επαφή και να γνωρίζει αθλήματα τα οποία δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο» σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και αρμόδιος σε θέματα αθλητισμού, Κωνσταντίνος Ζέρβας και συμπλήρωσε, «χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η πόλη μας ‘φορά’ αθλητική στολή στην κεντρική της πλατεία, δίνοντας έστω για λίγο μια άλλη διάσταση στον αστικό δημόσιο χώρο».

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράγκμπι, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2014. Για τις εργασίες επίστρωσης της πλατείας με χλοοτάπητα εργάστηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι καθώς και εθελοντές αθλητές του αγωνίσματος από ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Γ.Σ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ