Αθλητισμος

Τα 2+2 All Star σαββατοκύριακα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Από την πρώτη του χρονιά, ο Αντετοκούνμπο συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή του ΝΒΑ

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1858856_1_1.jpg
NBA ALL STAR GAME 2018, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ, © ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / INTIME SPORTS

Μέσα σε έξι χρόνια, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει καταφέρει να ανέβει όλες τις βαθμίδες σε ένα All Star Game weekend. Μόνο MVP του κυρίως αγώνα μένει να αναδειχθεί, αν και μεγαλύτερη σημασία έχει -από κάθε άποψη- η παρουσία του ως αρχηγός.

Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που ο Greek Freak συμμετέχει στο All Star της Κυριακής και μάλιστα ως βασικός. Όμως, από τη ρούκι σεζόν του κιόλας συμμετείχε στη γιορτή σε άλλες παράπλευρες δραστηριότητες.

2014, Rising Stars & Skills Challenge
Ως πρωτοετής συμμετείχε στον αγώνα των πιτσιρικάδων, δηλαδή rookies εναντίον sophomores. Είχε εννιά πόντους και ένα εντυπωσιακό φινάλε με δύο τρομερά καρφώματα. Η εικόνα του προ πενταετίας δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή. Η σωματοδομή ήταν τόσο διαφορετική, που σχεδόν δεν αναγνωρίζεται στο βίντεο…

2 Dunks! Giannis Antetokounmpo finishes Rising All Stars Game with a Bang

Το Σάββατο εκείνου του τριημέρου έκανε ομάδα με τον ΝτεΡόζαν και στο Skills Challenge ηττήθηκαν στα ημιτελικά.

NBA All Star 2014 Skills Challenge

2015, Rising Stars & Καρφώματα 
Την επόμενη χρονιά είχε διπλή παρουσία ο Γιάννης. Πρώτα στον αγώνα των Rising Stars, ως δευτεροετής, όπου με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν σαφώς πιο ξεψαρωμένος.

Giannis Antetokounmpo Full Highlights at Rising Stars - 12 Pts, 10 Rebs, 5 Asts, 4 Steals

Ταυτόχρονα συμμετείχε και στον διαγωνισμό καρφωμάτων, όπου πάντως δεν τα πήγε καλά. Βέβαια, τα καλύτερα καρφώματα τα φυλάει για τους κανονικούς αγώνες. Πολύ προφητικός ο εκφωνητής, που κάποια στιγμή λέει, «κάποτε θα τον βλέπουμε στον αγώνα της Κυριακής».

Giannis Antetokounmpo - 2015 NBA Slam Dunk Contest

2017, All Star Game 
Δεν είχε άδικο ο Αμερικανός σπίκερ. Δύο χρόνια πέρασαν και ο Γιάννης, όχι μόνο έπαιξε στο ματς της Κυριακής, αλλά και ως βασικός. Θα έπαιρνε και το βραβείο του MVP, αν η Ανατολή νικούσε το ματς, μα έχασε με 192-182. Ο Αντετοκούνμπο είχε πάρει πολύ σοβαρά το παιχνίδι, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους stars, που παίζουν πιο χαλαρά απ’ όσο πρέπει στο All Star Game, έχοντας μετριάσει κάπως τον ενθουσιασμό του κόσμου. Πριν κλείσει τα 23 του, ο Greek Freak έκλεβε μπάλες, κάρφωνε, πέτυχε 30 πόντους και έκανε τους αντιπάλους να τον φοβηθούν. Κλασικό πια το στιγμιότυπο που επιχειρεί να καρφώσει και ο Κάρι γίνεται ένα με το πάτωμα για να μην τον πατήσει!

Giannis Antetokounmpo 30 Points in 1st All-Star Game | 02.19.17

2018, All Star Game
Δεύτερο σερί ματς βασικός, στην παρθενική εμφάνιση του format, όπου οι παίκτες από Ανατολή και Δύση παίζουν ανάμεικτα. Ο Στεφ Κάρι τον επέλεξε στην ομάδα του δήλωσε περιχαρής, «το έκανα ώστε φέτος να μην κινδυνεύω να με πατήσει». Με 16 πόντους τελείωσε το ματς ο Έλληνας.

Giannis Antetokounmpo All Star Game Highlights | 2.18.16

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ