Αθλητισμος

Η δεύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ (video)

Σήμερα το κρίσιμο ματς με την Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4570775.jpg
© ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η φετινή πρεμιέρα της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ, στην επιστροφή της μετά από δώδεκα χρόνια, δεν ήταν η αναμενόμενη. Έπειτα από μια νωχελική εμφάνιση έχασε στην Ολλανδία με 3-0 από τον Άγιαξ, κάνοντας τη θέση της στον όμιλο ακόμη πιο δύσκολη. Έτσι κι αλλιώς με αντιπάλους τους Ολλανδούς, την Μπάγερν και την  Μπενφίκα, οι προσδοκίες δεν ήταν υψηλές. Ως βασικός στόχος ορίστηκε εξαρχής η τρίτη θέση που οδηγεί στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά μετά τη βαριά ήττα στο Άμστερνταμ –με σκορ που μπορεί να παίξει ρόλο σε ισοβαθμία- η πρωταθλήτρια της χώρας μας έχει ν’ ανέβει ένα βουνό.

Υπό αυτή την έννοια, η αποψινή αναμέτρηση με την Μπενφίκα είναι σαν τελικός, σαν μια δεύτερη και τελευταία ευκαιρία. Αν η ΑΕΚ δεν νικήσει μάλλον θα πρέπει να σταματήσει να κάνει πλάνα για τη φετινή ευρωπαϊκή της πορεία. Αν νικήσει θα βάλει από κάτω τους Πορτογάλους, που την πρώτη αγωνιστική έχασαν εντός από την Μπάγερν.

Το ΟΑΚΑ δεν θα γεμίσει επ’ ουδενί σήμερα στις 10 το βράδυ, αλλά σίγουρα θα έχει αρκετό κόσμο. Ο Λιβάγια είναι τιμωρημένος, οι καινούργιοι Άλεφ-Μπογιέ παραμένουν στα πιτς, ενώ σήμερα θα γίνει η εγχείρηση του άτυχου Έλντερ Λόπες, που υπέστη το Σάββατο ρήξη χιαστών.

Πριν από εννιά χρόνια και μία μέρα (1 Οκτωβρίου 2009), οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0. Κι αυτός μπορεί να θεωρηθεί καλός οιωνός.

ΑΕΚ - Μπενφίκα 1-0 (1/10/2009) Στιγμιότυπα - Γιουρόπα Λιγκ

Το μόνο δεδομένο είναι ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του θα πρέπει να δουν… εκατό φορές στο βίντεο το αυγουστιάτικο παιχνίδι της Τούμπας, όπου οι «Αετοί» της Λισαβόνας νίκησαν τον ΠΑΟΚ με 4-1 για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

PAOK Thessaloniki FC 1 - 4 Benfica (All Highlights & Goals) 29-08-18

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ