Αθλητισμος

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα στα πρόθυρα αγωνιστικής κρίσης

Τα δύο μεγαθήρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αρχίζουν να φθίνουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
foa.jpg
© EPA/RAUL CARO

Είναι νομοτελειακό πως, ό,τι ανεβαίνει, κατεβαίνει. Αν και στην Ισπανία μονοπωλεί τους τίτλους, η Μπαρτσελόνα δεν θυμίζει την ομάδα που λατρεύτηκε πριν από μερικά χρόνια.

Ο Μέσι έχει πάει ήδη 31 ετών (αν και ουσιαστικά μόνος του παίζει σε πολλά ματς), ο Σουάρες είναι με τα φεγγάρια του, ενώ είναι καταλυτική η απουσία των Τσάβι-Ινιέστα, που ελάχιστα έχουν αντικατασταθεί. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και την καθίζηση των Πικέ-Μπουσκέτς, καταλαβαίνουμε πως οι Καταλανοί δεν είναι από τις ομάδες που έχουν μεγάλη τύχη να σηκώσουν το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Άλλωστε τα τελευταία χρόνια η Ρεάλ Μαδρίτης είναι αυτή που κατέκτησε το τρόπαιο τέσσερις φορές. Είναι λογικό πως θα έρθει και η δική της πτώση και φαίνεται πως αυτή η ώρα έφτασε.

Όταν ο Ζιντάν αντικαθίσταται από κάποιον Λοπετέγκι και τη θέση του Κριστιάνο Ρονάλντο παίρνει ο… κανένας, μοιάζει φυσιολογικό πως αρχίζει η περίοδος κάμψης και για τη «βασίλισσα». Πέρα από τα επιθετικά τους προβλήματα, οι Μαδριλένοι εμφανίζουν ξανά παιδικές ασθένειες στην άμυνα.

Το βράδυ της Τετάρτης, η Σεβίλλη διέσυρε την πρωταθλήτρια Ευρώπης με 3-0 από το πρώτο ημίχρονο (!), κάνοντας ένα πάρτι απέναντι στους Ράμος, Μαρσέλο, Βαράν, Κασεμίρο που δεν μπορούσαν να αντιδράσουν.

Resumen de Sevilla FC vs Real Madrid (3-0)

Μόνο που στη Βαρκελώνη δεν μπορούν να το… χαρούν. Διότι εκεί τα πράγματα είναι χειρότερα. Πρώτα ήρθε η εντός έδρας ισοπαλία με τη Χιρόνα (2-2) και χθες η ήττα από τη Λεγανές με 2-1. Με ανατροπή και δύο γκολ μέσα σε 68 δευτερόλεπτα! Ειδικά το λάθος του Πικέ στο δεύτερο τέρμα, δεν γίνεται ούτε σε αλάνα…

Resumen de CD Leganés vs FC Barcelona (2-1)

Πάντως, αυτός που έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος αμφισβητείται έντονα. Αφενός γιατί παρατάσσει την ομάδα του πολλές φορές παθητικά, αφετέρου διότι δεν μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες και να πάρει απ’ αυτούς το 100%.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ