Αθλητισμος

Ο 10χρονος «Σούπερμαν» που έσπασε το ρεκόρ του Μάικλ Φελπς (video)

Είχε μείνει ανέγγιχτο από το 1995. Δείτε πώς τα κατάφερε ο Clark Kent Apuada

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Boy Breaks Michael Phelps' Record

Ο δεκάχρονος Clark Kent Apuada από το Σαλίνας της Καλιφόρνια έσπασε το ρεκόρ του Michael Phelps (1:10:48) στα 100 μέτρα πεταλούδα μετά από 23 χρόνια κάνοντας χρόνο 1:09:38. Όπως λέει η μητέρα του, ο Clark, ο οποίος βγήκε πρώτος σε όλες τις διοργανώσεις του φετινού πρωταθλήματος Far Western, ήδη από πολύ μικρός έθετε στόχους για τον εαυτό του και έτσι στην ηλικία των εφτά ετών άρχισε να ψάχνει μόνος του την καλύτερη τοπική ομάδα κολύμβησης καταλήγοντας στην Monterey County Aquatic και αμέσως μετά αποφάσισε να σπάσει το ρεκόρ του Michael Phelps. Ο τελευταίος μάλιστα έγραψε και στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter για να συγχαρεί τον μικρό κολυμβητή.

Ο Clark Kent, του οποίου το παρατσούκλι «Superman» δεν προκύπτει πλέον μόνο από το όνομα του αλλά και από τις αθλητικές του επιδόσεις, δεν επαναπαύεται στην ενασχόληση του με την κολύμβηση, αλλά παρακολουθεί μαθήματα πιάνου, πολεμικών τεχνών, υπολογιστών και προγράμματα STEM (Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά), καθώς όπως λέει στόχοι του για το μέλλον είναι να γίνει επιστήμονας, αλλά και να αποκτήσει μαύρη ζώνη. Το πρόγραμμα αυτό αναφέρει ότι όχι μόνο δεν του φαίνεται πολύ φορτωμένο, αλλά θα μπορούσε να χωρέσει κι επιπλέον δραστηριότητες, καθώς έχει μάθει να τα ισορροπεί όλα, ενώ όσον αφορά την κολύμβηση τόσο οι προπονητές, όσο και οι γονείς του είναι πάντα εκεί για να τον στηρίξουν και να τον εμψυχώσουν.

3.jpg

Οι κολυμβητικοί στόχοι του μικρού «Superman», όμως, δεν τελειώνουν στο ρεκόρ που έκανε, αλλά πλέον «βλέπει» προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το χρυσό μετάλλιο. Η τωρινή του επιτυχία του έδωσε το κίνητρο να συνεχίσει να κολυμπά, να προσπαθεί και να κάνει ό,τι μπορεί για να μπει στην «αφρόκρεμα» του αθλήματος. Όπως ο ίδιος ο Clark λέει: «Κάνε μεγάλα όνειρα, να είσαι πάντα συγκεντρωμένος σε αυτά και διασκέδασε το».

1.jpeg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ