Αθλητισμος

Μουντιάλ 2018: Οδηγός επιβίωσης

Φαβορί, αουτσάιντερ, αστέρια, το «μέντιουμ». Μάθε τα πάντα για το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19643677.jpg
© EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Η ώρα της πρώτης σέντρας για το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο έχει φτάσει με τον αγώνα Ρωσία – Σαουδική Αραβία να ανοίγει την αυλαία. Μέσι, Ρονάλντο, Σαλάχ και Κέιν είναι έτοιμοι να γράψουν ιστορία στα γήπεδα της Ρωσίας και το φετινό Μουντιάλ λόγω των πολλών ιδιαιτεροτήτων του και των πολλών αστέρων, αναμένεται να είναι ένα από τα πλέον αμφίρροπα.

19597148.jpg
© EPA/MAXIM SHIPENKOV


Αν μέχρι και σήμερα δεν ήσουν έτοιμος για το ποδοσφαιρικό υπερθέαμα που έρχεται, ο οδηγός αυτός επιβίωσης θα σε διευκολύνει να φρεσκάρεις τις γνώσεις σου και να ετοιμαστείς για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Τα φαβορί, τα αουτσάιντερ, τα αστέρια, οι απουσίες, η διοργανώτρια, το «μέντιουμ» και το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι εδώ.

stadion_luzhniki_2017_5.jpg
© Wikimedia Commons

Τα φαβορί

Γαλλία

Η ενδεκάδα της προκαλεί τρόμο, με την πλειοψηφία των αστεριών της να βρίσκονται στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία και μετά το χαμένο τελικό του Euro, το 2016 είναι έτοιμη να κατακτήσει για δεύτερη φορά το Μουντιάλ. Πογκμπά, Γκριεζμάν και Ζιρού είναι πιο ώριμοι από ποτέ και σε συνδυασμό με τους νέους Ντεμπελέ και Εμπαπέ αλλά και τον «κέρβερο» Ούγκο Γιορίς κάτω από τα δοκάρια, δίνουν στη Γαλλία, τον τίτλο του μεγάλου φαβορί.

Αργεντινή

Η καταραμένη γενιά της Αργεντινής έχει άλλη μια ευκαιρία να εξιλεωθεί για όλους τους χαμένους τελικούς. Με τον Λιόνελ Μέσι, να είναι ο μεγάλος της ηγέτης και τους Ιγκουαίν, Ντιμπάλα και Αγκουέρο να τον συνοδεύουν. Αν και o σούπερσταρ της πιθανότατα θα προλάβει άλλο ένα Μουντιάλ, λέγεται ότι αυτή είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία αυτής της γενιάς της Αλμπισελέστε, να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Βραζιλία

16 χρόνια για μια χώρα όπως η Βραζιλία είναι πολλά, για να βρεθεί στην κορυφή και αυτός είναι ο μοναδικός στόχος στο Μουντιάλ για την ομάδα του Τίτε. Ο Νεϊμάρ είναι ο σταρ της ομάδας και φρόντισε να το μάθουν όλοι αυτό, όταν κατά την επιστροφή μετά τον τραυματισμό του, σκόραρε κόντρα στην Κροατία. Ακόμα προσπαθούν να ξεπεράσουν το κάζο του 7-1 από τη Γερμανία στο τελευταίο Μουντιάλ και μια καλή ευκαιρία είναι η κατάκτηση στη Ρωσία.

Γερμανία

«Never underestimate the heart of a champion» είχε δηλώσει ο Ρούντι Τομζάνοβιτς όταν οι Χιούστον Ρόκετς είχαν κάνει το repeat στο NBA, το 1995. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της Γερμανίας, που μπορεί να μην έχει το ίδιο καλή ομάδα με το 2014, ωστόσο έχει ακόμα τον Γιόακιμ Λεβ στον πάγκο της και φυσικά την ίδια ραχοκοκκαλιά (Νόιερ, Μίλερ, Κρος, Οζίλ, Ρόις), ώστε να μπορεί ελπίζει στην πρώτη back to back κατάκτηση μετά το 1962 και την Βραζιλία.

Οι πρόσφυγες της Αθήνας μιλούν για τη ζωή στην Αθήνα

Τα αουτσάιντερ

Αγγλία

Οι Βρετανοί μετά από αρκετά χρόνια, παρουσιάζουν ένα πλήρως ανανεωμένο πρόσωπο και με τον Χάρι Κέιν, αρχηγό και ηγέτη τους, είναι ικανοί να κοιτάξουν στα μάτια οποιαδήποτε ομάδα στο φετινό Μουντιάλ. Αν και είναι μια από τις παραδοσιακά «μεγάλες» ομάδες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, η Αγγλία έχει να κατακτήσει κάποιον τίτλο από το 1966, ωστόσο φέτος υπό τις οδηγίες του Σαουθγκέιτ, έχει όλα τα φόντα να τα καταφέρει ξανά.

Βέλγιο

Μπαίνει στη λίστα των αουτσάιντερ καθαρά λόγω φανέλας. Οι Βέλγοι είναι από τις πιο ταλαντούχες ομάδες της διοργάνωσης και μετά το στραπάτσο του Euro 2016, μπορούν να το δείξουν αυτό και στον αγωνιστικό χώρο. Με 8 παίκτες από την ενδεκάδα τους να αγωνίζονται βασικοί σε ομάδες της Premier League και τους σουπερστάρ Αζάρ, Ντε Μπρόινε και Λουκάκου στις τάξεις τους είναι έτοιμοι να κάνουν αυτή τη φορά το βήμα παραπάνω.

Ισπανία

Τα ένδοξα χρόνια της προηγούμενης δεκαετίας δείχνουν να έχουν περάσει, αλλά η νέα γενιά του ισπανικού ποδοσφαίρου είναι και αυτή εξίσου δυνατή και ελπιδοφόρα. Ένα κράμα των 30άρηδων και μιας γενιάς που στις νεαρές ηλικίες έχει σαρώσει τα πάντα, με σταρ τον τερματοφύλακα Ντε Χέα θα προσπαθήσει να επαναλάβει το θρίαμβο του 2010.

Πορτογαλία

Υπό άλλες συνθήκες θα πέρναγε απαρατήρητη, ωστόσο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στις τάξεις της δεν θα μπορούσε να μην είναι τουλάχιστον στα αουτσάιντερ. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου θα συμμετάσχει στο 4ο Μουντιάλ της καριέρας του, για να κατακτήσει τον μόνο τίτλο που λείπει από την τροπαιοθήκη του. Με συνταγή από το Euro 2016, όπου και τότε ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος φθάνουν στη Ρωσία με σκοπό να κάνουν άλλη μία έκπληξη.

Η ΔΙΑΔΟΧΗ (Hereditary) HD  trailer greek subs

Τα αστέρια

Λιόνελ Μέσι         

Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, το 2014 έχασε τον τίτλο στον τελικό από τη Γερμανία. Το 2010 διασύρθηκε επίσης από τους Γερμανούς με 4-0, στα προημιτελικά. Φέτος, ο θαυματουργός Αργεντίνος ελπίζει να δικαιώσει όλη την Αργεντινή για την πίστη της σε αυτόν αλλά και να λάμψει και ο ίδιος προσωπικά, ώστε να γράψει άλλο ένα επίτευγμα στη μάχη για την ανάδειξή του ως G.O.A.T.

Νεϊμάρ

Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, έχει την ευκαιρία σε αυτό το Μουντιάλ να ξεχωρίσει και να βάλει το όνομά του δίπλα σε αυτά των Πελέ, Ρονάλντο, Ροναλντίνιο. Έχει ήδη φτάσει τα 55 γκολ με τη φανέλα της Βραζιλίας, αν και μόνο 26 ετών και ετοιμάζεται μαζί με τους συμπατριώτες του, να φέρουν και πάλι τη Σελεσάο στην κορυφή.

Μοχάμεντ Σαλάχ

Ο Αιγύπτιος έκανε μια απίστευτη χρονιά με τη φανέλα της Λίβερπουλ οδηγώντας την εκ του ασφαλούς ως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και ξεπερνά τον τραυματισμό που αποκόμισε από αυτόν, για να λάμψει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στην πατρίδα του, τον λατρεύουν σαν τον απόλυτο Θεό, ενώ αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνει κάτι εντυπωσιακό με την Αίγυπτο στο Μουντιάλ, θεωρείται από τους σταρ του Μουντιάλ.

Κέβιν Ντε Μπρόινε

Ο άσσος της Μάντσεστερ Σίτυ είχε τις περισσότερες ασίστ στην Premier League φέτος και ήταν από τους βασικότερους παράγοντες για την κατάκτηση του τίτλου από τους πολίτες. Στόχος του στο Μουντιάλ είναι να αναδείξει το ταλέντο του και γιατί όχι, να οδηγήσει το Βέλγιο ως το τέλος της διαδρομής.

FIFA World Cup 2018 Stars ft. Salah, Neymar, Cristiano Ronaldo, Messi, Griezzman, Hazard

Κριστιάνο Ρονάλντο

Στην τέταρτη συμμετοχή του σε Μουντιάλ ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ καλείται να κουβαλήσει για άλλη μια διοργάνωση την Πορτογαλία. Σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν έχει κάνει ακόμα καμία μεγάλη εμφάνιση, κάτι που θέλει να διαψεύσει στη Ρωσία.

Χάρι Κέιν

Αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή σε Μουντιάλ για τον Άγγλο σκόρερ, ο οποίος θα είναι και ο αρχηγός των Λιονταριών στη Ρωσία. Από το 2014 και μετά μετρά 108 γκολ σε 150 αναμετρήσεις με τη φανέλα της Τότεναμ και γράφει ιστορία στην Premier League. Σε αυτό το Μουντιάλ είναι ίσως ο πιο χαρισματικός σκόρερ και όπως δήλωσε πρόσφατα ο ίδιος, θέλει να κατακτήσει το χρυσό παπούτσι.

Αντουάν Γκριεζμάν

Ο άσσος της Ατλέτικο Μαδρίτης θα ηγηθεί μέσα σε μια ομάδα με σταρ και θα προσπαθήσει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις που έκανε όλη τη χρονιά. Σε 5 συμμετοχές σε τελική φάση Μουντιάλ δεν έχει κατορθώσει ακόμη να σκοράρει, ωστόσο οι βλέψεις του για αυτή τη διοργάνωση είναι αρκετά υψηλότερες.

Η οικοδέσποινα        

Η Ρωσία η χώρα που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, βρέθηκε φυσικά απευθείας στην τελική φάση του Μουντιάλ και συμμετέχει στον πρώτο όμιλο μαζί με Σαουδική Αραβία, Αίγυπτο και Ουρουγουάη. Οι Ρώσοι έφτιαξαν ορισμένα γήπεδα – στολίδια και πλέον όλα είναι έτοιμα για να φιλοξενήσουν τη μεγαλύτερη διοργάνωση. Η ομάδα τους φυσικά δεν αποτελεί φόβητρο και στηρίζεται κατά βάση στους παίκτες της Ζενίτ και της Τσσκά Μόσχας, ωστόσο με τη δύναμη του κόσμου μπορούν να φτάσουν στην επόμενη φάση.

Οι απουσίες

Εθνική Ιταλίας

Η πρώτη και σημαντικότερη απουσία είναι φυσικά αυτή της Ιταλίας. Μετά από 60 χρόνια η «Σκουάντρα Ατζούρα» δεν θα βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ονόματα όπως του Μπουφόν, του Κιελίνι, του Ιμόμπιλε και των άλλων Ιταλών βιρτουόζων δεν θα βρεθούν στην Ρωσία. Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι φτωχότερο χωρίς τους Ιταλούς, οι οποίοι το έχουν κατακτήσει 4 φορές.

Jordan Pickford 2017/18 Amazing Saves - FC everton & England

Εθνική Ελλάδος

Η Εθνική μας δεν κατάφερε να περάσει στην τελική φάση του Μουντιάλ, μετά από 12 χρόνια και είναι μια εικόνα που στεναχωρεί, ειδικά αν θυμηθεί κανείς την καλή πορεία που έκανε στη Βραζιλία. Αν και βελτίωσε την εικόνα της στα προκριματικά και κατέκτησε τη δεύτερη θέση, πίσω μόνο από το Βέλγιο, στα μπαράζ βρέθηκε κόντρα στην πανίσχυρη Κροατία και αποκλείστηκε. Η ομάδα του Σκίμπε, όμως μπορεί να κάνει όνειρα και να βρεθεί στα επόμενα Μουντιάλ.

Εθνική Ακτής Ελεφαντοστού

Στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων από την Ελλάδα, με το πέναλτι του Γιώργου Σαμαρά στις καθυστερήσεις. Μετρούσε 3 συνεχόμενες παρουσίες σε τελικές φάσεις Μουντιάλ και τα ονόματα των Κόλο Τουρέ, Γιάγια Τουρέ, Ντιντιέ Ντρογκμπά και Γουίλφριντ Μπονί ξεχώριζαν για παραπάνω από μία δεκαετία. Ωστόσο, τα χρόνια της μεγάλης γενιάς των Ιβοριανών δείχνουν να έχουν περάσει και τα επόμενα δεν είναι και τόσο αισιόδοξα.

Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς

Ο Θεός της Σουηδίας, πήρε πέρυσι την απόφαση να αποσυρθεί από την Εθνική ομάδα της πατρίδας του και ίσως δεν περίμενε ότι αυτή θα τα καταφέρει να βρεθεί στο Μουντιάλ. Ο Ζλάταν θα λείψει στο Παγκόσμιο Κύπελλο αρκετά, ή όπως δήλωσε κι ο ίδιος: «Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς εμένα, δεν αξίζει να το παρακολουθήσεις, το λέω και το εννοώ.» Πάντως, ο σταρ των Λος Άντζελες Γκάλαξι σκέφτεται να μεταβεί στη Ρωσία, για να παρακολουθήσει τα «παιδιά του» από κοντά.

Zlatan Ibrahimovic Top 10 goals for Sweden.

Μανουέλ Λαντσίνι

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός της Γουέστ Χαμ τραυματίστηκε σοβαρά σε προπόνηση της «Αλμπισελέστε» μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του Μουντιάλ και θα το χάσει. Ο Λαντσίνι θα είχε θέση βασικού στην ομάδα του Σαμπαόλι και θα διεκδικούσε την κορυφή του κόσμου.

Όξλεϊντ Τσαμπερλέιν

Ο μέσος της Λίβερπουλ ενώ είχε μια εξαιρετική χρονιά και θα είχε θέση βασικού στην ομάδα του Σαουθγκέιτ, δυστυχώς τραυματίστηκε σοβαρά στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρόμα και έτσι θα χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Τσαμπερλέιν είναι από το 2012 βασικό στέλεχος των Λιονταριών και θα αποτελέσει τη μεγαλύτερή τους αποτυχία στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ράτζα Ναϊνκγολάν

Ο μέσος της Ρόμα, αν και βρίσκεται στα καλύτερά του και η ηλικία του επιτρέπει ένα γεμάτο Παγκόσμιο Κύπελλο, λόγω της κόντρας του με τον Ισπανό τεχνικό του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, δεν θα βρεθεί στα γήπεδα της Ρωσίας. Θα ήταν βασική επιλογή για οποιονδήποτε άλλον προπονητή, καθώς αποτελεί πολυεργαλείο στο χώρο του κέντρου.

Η Μασκότ

Ο Λύκος Ζαμπιβάκα θα είναι η μασκότ του 21ου Μουντιάλ. Πρόκειται για μια δημιουργία της Εκατερίνα Μποτσάροβα και θα έχει σπορ εμφάνιση και γυαλιά ηλίου. Ζαμπιβάκα θα πει στα ρώσικα «αυτός που σκοράρει». Για να ανακηρυχθεί ο Ζαμπιβάκα, επίσημη μασκότ χρειάστηκε να ψηφίσουν πάνω από 1 εκατομμύριο Ρώσοι.

Say hello to Zabivaka™, the Official Mascot of the 2018 FIFA World Cup™!

Το «μέντιουμ»

Από τον Paul, το χταπόδι – μέντιουμ του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής και έπειτα, κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να έχει μια μασκότ, που θα κάνει προβλέψεις και θα μαντεύει τις ομάδες που θα προχωρήσουν. Στο Μουντιάλ της Ρωσίας, το ζώο εκείνο, που θα πάρει το ρόλο του μέντιουμ είναι το γουρούνι. Ο «Μάρκους», όπως είναι το όνομά του, έχει κάνει σωστές προβλέψεις όσον αφορά την Προεδρία των Η.Π.Α. και το Brexit και πλέον ετοιμάζεται για το Μουντιάλ. Μέχρι τώρα, έχει δώσει τα φώτα του για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου εάν επαληθευτεί θα δούμε στους «4» τις: Αργεντινή, Ουρουγουάη, Βέλγιο και Νιγηρία.

Psychic Pig Predicts World Cup Semi-Final

Το πρόγραμμα των ομίλων

1ος όμιλος

1. Ρωσία

2. Σαουδική Αραβία

3. Αίγυπτος

4. Ουρουγουάη

1η αγωνιστική (14-15/06)

Ρωσία - Σαουδική Αραβία (18:00, Luzhniki Stadium, Μόσχα)

Αίγυπτος - Ουρουγουάη (15:00, Central Stadium, Εκατερίνμπουργκ)

2η αγωνιστική (19-20/06)

Ρωσία - Αίγυπτος (21:00, Krestovsky Stadium, Αγία Πετρούπολη)

Ουρουγουάη - Σαουδική Αραβία (18:00, Rostov Arena, Ροστόφ)

3η αγωνιστική (25/06)

Ουρουγουάη - Ρωσία (17:00, Cosmos Arena, Σαμάρα)

Σαουδική Αραβία - Αίγυπτος (17:00, Volgograd Arena, Βόλγκογκραντ)

2ος όμιλος

1. Ισπανία

2. Πορτογαλία

3. Μαρόκο

4. Ιράν

1η αγωνιστική (15/06)

Μαρόκο - Ιράν (18:00, Krestovsky Stadium, Αγία Πετρούπολη)

Πορτογαλία - Ισπανία (21:00, Fisht Olympic Stadium, Σότσι)

2η αγωνιστική (20/06)

Πορτογαλία - Μαρόκο (15:00, Luzhniki Stadium, Μόσχα)

Ιράν - Ισπανία (21:00, Kazan Arena, Καζάν)

3η αγωνιστική (25/06)

Ιράν - Πορτογαλία (21:00, Mordovia Arena, Σάρανσκ)

Ισπανία - Μαρόκο (21:00, Kaliningrad Stadium, Καλίνινγκραντ)

3ος όμιλος

1. Γαλλία

2. Αυστραλία

3. Περού

4. Δανία

1η αγωνιστική (16/06)

Γαλλία - Αυστραλία (13:00, Kazan Arena, Καζάν)

Περού - Δανία (19:00, Mordovia Arena, Σάρανσκ)

2η αγωνιστική (21/06)

Δανία - Αυστραλία (15:00, Cosmos Arena, Σαμάρα)

Γαλλία - Περού (18:00, Central Stadium, Εκατερίνμπουργκ)

3η αγωνιστική (26/06)

Δανία - Γαλλία (17:00, Luzhniki Stadium, Μόσχα)

Αυστραλία - Περού (17:00, Fisht Olympic Stadium, Σότσι)

4ος όμιλος

1. Αργεντινή

2. Ισλανδία

3. Κροατία

4. Νιγηρία

1η αγωνιστική (16/06)

Αργεντινή - Ισλανδία (16:00, Otkrytiye Arena, Μόσχα)

Κροατία - Νιγηρία (22:00, Kaliningrad Stadium, Καλίνινγκραντ)

2η αγωνιστική (21-22/06)

Αργεντινή - Κροατία (21:00, Nizhny Novgorod Stadium, Νίζνι)

Νιγηρία - Ισλανδία (18:00, Volgograd Arena, Βόλγκογκραντ)

3η αγωνιστική (26/06)

Νιγηρία - Αργεντινή (21:00, Krestovsky Stadium, Αγία Πετρούπολη)

Ισλανδία - Κροατία (21:00, Rostov Arena, Ροστόφ)

5ος όμιλος

1. Βραζιλία

2. Ελβετία

3. Κόστα Ρίκα

4. Σερβία

1η αγωνιστική (17/06)

Κόστα Ρίκα - Σερβία (15:00, Cosmos Arena, Σαμάρα)

Βραζιλία - Ελβετία (21:00, Rostov Arena, Ροστόφ)

2η αγωνιστική (22/06)

Βραζιλία - Κόστα Ρίκα (15:00, Krestovsky Stadium, Αγία Πετρούπολη)

Σερβία - Ελβετία (21:00, Kaliningrad Stadium, Καλίνινγκραντ)

3η αγωνιστική (27/06)

Σερβία - Βραζιλία (21:00, Otkrytiye Arena, Μόσχα)

Ελβετία - Κόστα Ρίκα (21:00, Nizhny Novgorod Stadium, Νίζνι)

6ος όμιλος

1. Γερμανία

2. Μεξικό

3. Σουηδία

4. Νότια Κορέα

1η αγωνιστική (17-18/06)

Γερμανία - Μεξικό (18:00, Luzhniki Stadium, Μόσχα)

Σουηδία - Ν. Κορέα (15:00, Nizhny Novgorod Stadium, Νίζνι)

2η αγωνιστική (23/06)

Ν. Κορέα - Μεξικό (18:00, Rostov Arena, Ροστόφ)

Γερμανία - Σουηδία (21:00, Fisht Olympic Stadium, Σότσι)

3η αγωνιστική (27/06)

Ν. Κορέα - Γερμανία (17:00, Kazan Arena, Καζάν)

Μεξικό - Σουηδία (17:00, Central Stadium, Εκατερίνμπουργκ)

7ος όμιλος

1. Αγγλία

2. Βέλγιο

3. Τυνησία

4. Παναμάς

1η αγωνιστική (18/06)

Βέλγιο - Παναμάς (18:00, Fisht Olympic Stadium, Σότσι)

Τυνησία - Αγγλία (21:00, Volgograd Arena, Βόλγκογκραντ)

2η αγωνιστική (23-24/06)

Βέλγιο - Τυνησία (15:00, Otkrytiye Arena, Μόσχα)

Αγγλία - Παναμάς (15:00, Nizhny Novgorod Stadium, Νίζνι)

3η αγωνιστική (28/06)

Αγγλία - Βέλγιο (21:00, Kaliningrad Stadium, Καλίνινγκραντ)

Παναμάς - Τυνησία (21:00, Mordovia Arena, Σάρανσκ)

8ος όμιλος

1. Πολωνία

2. Κολομβία

3. Σενεγάλη

4. Ιαπωνία

1η αγωνιστική (19/06)

Κολομβία - Ιαπωνία (15:00, Mordovia Arena, Σάρανσκ)

Πολωνία - Σενεγάλη (18:00, Otkrytiye Arena, Μόσχα)

2η αγωνιστική (24/06)

Ιαπωνία - Σενεγάλη (18:00, Central Stadium, Εκατερίνμπουργκ)

Πολωνία - Κολομβία (21:00, Kazan Arena, Καζάν)

3η αγωνιστική (28/06)

Ιαπωνία - Πολωνία (17:00, Volgograd Arena, Βόλγκογκραντ)

Σενεγάλη - Κολομβία (17:00, Cosmos Arena, Σαμάρα)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ