Αθλητισμος

O κόουτς που δεν ξυρίζει το μουστάκι

Ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ δεν αισθάνεται άνετα στον πάγκο της εθνικής Ρωσίας παρότι το Μουντιάλ ξεκινά

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18415805.jpg
© EPA/YURI KOCHETKOV

Κάτι παραπάνω από 144 εκατομμύρια ελπίδες στηρίζονται στις προπονητικές ικανότητες του Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ. Το Μουντιάλ που διοργανώνει η Ρωσία ξεκινά, με τη γηπεδούχο χώρα να δίνει σήμερα στις 6 το απόγευμα το εναρκτήριο ματς κόντρα στη Σαουδική Αραβία.

Όμως, οι οικοδεσπότες ανησυχούν. Εδώ και μια δεκαετία η εθνική τους βρίσκεται σε κατακόρυφη πτώση, στα φιλικά νικά σπάνια (επτά ματς χωρίς νίκη συμπλήρωσε) και κανείς δεν δείχνει να εμπιστεύεται τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τον προπονητή Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ.

«Έχουμε τη χειρότερη φουρνιά όλων των εποχών» λένε οι φίλαθλοι στα social media και προσυπογράφουν όσα media δεν έχουν άμεση εξάρτηση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Μεγάλη κριτική έχει δεχτεί ο κόουτς, που πέρυσι απέτυχε να προκριθεί στη νοκ άουτ φάση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών που διεξήχθη στη Ρωσία, δίνοντας συνέχεια στις αποτυχίες των τελευταίων ετών.

Ίσως να βοηθάει και το σουλούπι του, αλλά ο Τσερτσέσοφ είναι το νούμερο 1 πρόσωπο που σατιρίζεται στη Ρωσία αυτούς τους μήνες. Σε εκπομπές, σε αναρτήσεις στο ίντερνετ, παντού.

Χαρακτηριστικό είναι αυτό το βιντεάκι που διακωμωδεί τις αστείες του γκριμάτσες, που θυμίζει παλιές του δηλώσεις (και υβριστικές αν κρίνουμε από τα «μπιπ»), ενώ οι αθεόφοβοι για να δώσουν έμφαση συμπεριέλαβαν και γκάφες που έκανε από την εποχή που ήταν τερματοφύλακας, πάντα με… αξεσουάρ το μουστάκι.

ЧЕРЧЕСОВ: ИЗБРАННОЕ

Μην έχοντας πολλές προσδοκίες, αρκετοί Ρώσοι το έχουν ρίξει στον χαβαλέ και ενόψει της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν κάνει μόδα το hashtag #MoustacheForHope.  Άλλοι αφήνουν μουστάκια, άλλοι βάζουν ψεύτικα και καλά για να «στηρίξουν» τον προπονητή. Αν η Ρωσία σταθεί αξιοπρεπώς στο Μουντιάλ, τότε ίσως γίνει και μόδα. Αν όχι, τότε κάποιοι θα του το… ξυρίσουν. Μπορεί και ο ίδιος ο Πούτιν. Από δαύτον όλα τα περιμένεις…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ