Αθλητισμος

Με την καρδιά του πρωταθλητή

Οι Ουόριορς έσπασαν ξανά την έδρα των Ρόκετς και πήγαν στον τελικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19568260.jpg
© EPA / MONICA M. DAVEY

Τελικά και οι φετινοί τελικοί του ΝΒΑ θα είναι… κλασικά εικονογραφημένα. Για τέταρτη συνεχόμενη φορά, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς θα αντιμετωπίσουν τους Κλίβελαντ Καβαλίερς του Λεμπρόν Τζέιμς. Φαβορί είναι η παρέα των Ντουράντ, Κάρι Τόμπσον που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια τόσο το 2015 όσο και πέρυσι και αουτσάιντερ ο Λεμπρόν Τζέιμς, που φέτος παλεύει μόνος όσο ποτέ άλλοτε.

Στο ματς που τελείωσε πριν από λίγο στο Χιούστον, οι «πολεμιστές» νίκησαν στην έδρα των Ρόκετς με 101-92, έκαναν το 4-3 στον έβδομο και τελευταίο τελικό της Δύσης και ετοιμάζονται για την τελική μάχη που ξεκινά την Παρασκευή τα ξημερώματα.

Όπως και οι Καβς κόντρα στους Σέλτικς, έτσι και το Γκόλντεν Στέιτ έσπασε την έδρα, μόνο που τώρα θα έχει το πλεονέκτημα.

Ο Ντουράντ είχε 33 πόντους, αλλά ο πλέον εντυπωσιακός ήταν ο Στεφ Κάρι με 27 πόντους, 10 ασίστ και 9 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους, έλειψε ξεκάθαρα ο τραυματίας Κρις Πολ. Ο ηγέτης τους, Χάρντεν, πέτυχε 32 πόντους, όμως με 2/13 τρίποντα και πέντε λάθη σε κρίσιμα σημεία έδειξε πως δεν έχει τo mentality για να φορέσει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Φέτος ήταν μια σεζόν που το Χιούστον εντυπωσίασε πολλούς με την απόδοσή τους, αλλά οι πλέον σκεπτόμενοι φίλοι του μπάσκετ, έβλεπαν μια ομάδα που παίζει χωρίς σοβαρό πλάνο και μόνο με τρίποντα.

Έτσι την πάτησαν στον τελευταίο τελικό. Σούταραν 6/41 έξω από τα 7.25, ενώ είχαν σε κάποια στιγμή 27 συνεχόμενα άστοχα τρίποντα! Έσπασαν κάθε αρνητικό ρεκόρ και παραλίγο και τα ταμπλό του γηπέδου τους…

LeBron James CRAZY Full Game 7 Highlights vs Celtics 2018 Playoffs ECF - 35 Pts, 15 Reb, LeTHANOS

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ