Αθλητισμος

Με τον Σαββίδη ή με τον Μαρινάκη;

Μπροστά σε ένα κοινό υποψιασμένο όσο ποτέ άλλοτε

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
savmar.jpg
EUROKINISSI

Πριν από μια βδομάδα η μπούκα του Σαββίδη στο γήπεδο με το περίστροφο στην κωλοτσέπη χώρισε το μιντιακό μας σύστημα στη μέση. Οι μισοί κατακεραύνωσαν τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ θέλησε να εκβιάσει τις αποφάσεις του διαιτητή κατά τα γούστα του και να πάρει τη νίκη με το έτσι θέλω κόντρα στην ΑΕΚ. Οι άλλοι μισοί έξυσαν όσο περισσότερο γινόταν το κεφάλι τους για να βρουν δικαιολογίες, υπερασπιστικά τρικ και ελαφρυντικά ώστε να ξεπετάξουν με ένα... «έλα μωρέ τώρα, γίνονται αυτά» το γεγονός που σόκαρε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη και εξακολουθεί να συζητιέται ακόμη καθώς κανένας δεν έχει τιμωρηθεί μέχρι σήμερα.

Το βράδυ της Παρασκευής έσκασε η υπόθεση με τον Μαρινάκη και την άσκηση ποινικής δίωξης για την υπόθεση του "Noor 1". Αυτή τη φορά είχαμε χαρές και πανηγύρια από εκείνους που θεώρησαν χρέος τους λίγες μέρες πριν να δικαιολογήσουν το περιστατικό με τον Ιβάν. Αντίθετα η είδηση... εξαφανιζόλ, ή έστω ένα μονόστηλο χωμένο σε κάποια γωνία από την «άλλη πλευρά».

Η δημοσιογραφία που πιστεύει αυτονόητο καθήκον και υποχρέωσή της να «προστατεύει» παρά να αποκαλύπτει, περνάει τις καλύτερες μέρες της. Κυριαρχεί και αυτοεξευτελίζεται.

Μόνο που το κοινό μπροστά στο οποίο εκτίθεται είναι υποψιασμένο όσο ποτέ άλλοτε...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ