Αθλητισμος

Respect Αντελίνο Βιεϊρίνια: Ο αρχηγός που δεν «μάσησε» στην εισβολή Σαββίδη

Από τα «τσικό» της Γκιμαράες στον ΠΑΟΚ και την καταξίωση

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vieirinia.jpg
EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Ο Φερνάντο Σάντος ήταν ο άνθρωπος που τον σύστησε στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό.

Το πρώτο πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ ήταν απόλυτα επιτυχημένο και η αναπόφευκτη πώλησή του -ελέω οικονομικών προβλημάτων- ήταν μαχαιριά στα σωθικά των οπαδών. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έδειξε με τη συμπεριφορά του το βράδυ της Κυριακής για ποιον λόγο χαίρει τέτοιας εκτίμησης στη Θεσσαλονίκη. «Αρχηγός» με τα όλα του, που πάνω απ' όλα βάζει το καλό της ομάδας και του ποδοσφαίρου.

Marvel Studios' Black Panther - Official Trailer

Ο Πορτογάλος διεθνής, ο οποίος -όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει- έχει στην καρδιά του τη Θεσσαλονίκη και έχει παντρευτεί Ελληνίδα, δεν «μάσησε» μπροστά στον μαινόμενο μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, που μόλις είχε μπουκάρει οπλισμένος και απαιτούσε να αποχωρήσει η ομάδα. Του κούνησε το δάκτυλο, δείχνοντάς του με τον τρόπο αυτό ότι τα παιχνίδια πρέπει να κερδίζονται εντός αγωνιστικού χώρου ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες (π.χ. κόντρα διαιτησία, σκληρά μαρκαρίσματα).

vieirinia234234.jpg
EUROKINISSI/MOTION TEAM

Η στάση του αυτή «υμνήθηκε» στο Twitter.

 

 

 

 

 

 

Ο ίδιος, πάντως, παρόλο που αψήφησε σε δημόσια θέα τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, εμφανίστηκε ενωτικός σε ανάρτησή του στο Instagram.

vierinia.jpg
@vieirinhaofficial/Instagram

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος παίκτης είχε γίνει δέκτης αρνητικών σχολίων για τη συμπεριφορά του στην Τούμπα, όταν -σε έξαλλη κατάσταση- τοποθετήθηκε για το αντικείμενο που έστειλε στο νοσοκομείο τον προπονήτη του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρθία και οδήγησε στην αποχώρηση των «ερυθρολεύκων» από τον αγωνιστικό χώρο.

Η οργή του αδικημένου Βιεϊρίνια!

3 πράγματα για τη ζωή του Βιεϊρίνια

  • Γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 1986 στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας
  • Είναι παντρεμένος με τη Βάσω Βεργίδου.
  • Η κόρη τους είναι 7 ετών.

Η ποδοσφαιρική του διαδρομή - Βασικά σημεία

  • Έπαιξε ποδόσφαιρο στα εφηβικά τμήματα της Βιτόρια Γκιμαράες το 2000.
  • Τον «τσίμπησε» η Πόρτο και τον έβαλε στις ακαδημίες της. Την περίοδο 2006-2007 υπογράφει τετραετές επαγγελματικό συμβόλαιο.
  • Σκόραρε στην παρθενική του εμφάνιση κόντρα στη Βιτόρια Σετουμπάλ, στις 11 Αυγούστου 2007.
  • Έπαιξε δανεικός στη Λεϊσόες ΣΚ (2007-2008).
  • Την επόμενη σεζόν έρχεται δανεικός στον ΠΑΟΚ. Άγνωστος στο ελληνικό κοινό, η έλευσή του στη Θεσσαλονίκη αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό. Ο Σάντος τού δίνει τη φανέλα βασικού σπίτι του μέχρι τον σοβαρό τραυματισμό του στο παιχνίδι με τον Άρη.
  • Τον Ιούνιο του 2009 κλείνει η συμφωνία με την Πόρτο για την αγορά του.
  • Τέλη του 2009 έρχεται η επέκταση συμβολαίου με ρήτρα εξαγοράς 15 εκατ. ευρώ.

Adelino Vieirinha-Best goals with PAOK

  • Με τη φημολογία για πώλησή του στο εξωτερικό να είναι έντονη, στις 3 Ιανουαρίου 2012 ανακοινώνεται το deal με τη Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας. Η μεταγραφή κόστισε 4 εκατ. ευρώ.
  • Στις 31 Αυγούστου 2017 ανακοινώνεται η μεγάλη επιστροφή. Ο Βιεϊρίνια υπογράφει εκ νέου στον ΠΑΟΚ για τρία χρόνια (1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ