Αθλητισμος

Νέα εβδομάδα, νέα δεδομένα

Πώς άλλαξε σε μερικές ώρες το πρωτάθλημα και τι έπεται τις επόμενες μέρες

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4394361.jpg
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Από χθες το βράδυ κι ανεξάρτητα τι θα γίνει με τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα είναι η ΑΕΚ.

Η «Ένωση» δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της, όμως νίκησε με 1-0 τον Πανιώνιο και πέρασε πρώτη με 54 βαθμούς. Στις έξι αγωνιστικές που απομένουν, έχει να δώσει δύο ματς στο γήπεδό της και τέσσερα εκτός έδρας, αν και την τελευταία αγωνιστική με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, θα έχει τόσο πολύ δικό της κόσμο που θα είναι σαν να παίζει στη Φιλαδέλφεια.

Η ΑΕΚ περιμένει την έκβαση των δικαστικών αποφάσεων, αρχής γενομένης από τη σημερινή. Σε λίγες ώρες θα μάθουμε τι θα αποφασιστεί για το ντέρμπι της Τούμπας. Θα τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ με -3; Θα υπάρξει κάποια άλλη απόφαση κατά του Ολυμπιακού; Ό,τι κι αν πει σήμερα η δικαστής, πάντως, θα υπάρξει έφεση από τη μεριά που θα χάσει τη δίκη, οπότε η απόφαση θα τελεσιδικήσει σε 10-15 μέρες.

Στη Θεσσαλονίκη, το κλίμα είναι βαρύ. Η ήττα στην Τρίπολη ήρθε στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν και μάλιστα ήταν ο τρόπος αυτός που προβληματίζει. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 97’ με πέναλτι του Πρίγιοβιτς (που δεν ήταν…) και στο λεπτό που απέμεινε, ένα τραγικό λάθος στην άμυνα, έφερε το 3-2 υπέρ του Αστέρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που οι Θεσσαλονικείς λυγίζουν στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, ενώ τους έχουμε δει σε τέτοιες περιπτώσεις να τους παίρνει από κάτω και στη συνέχεια. Όπου συνέχεια, το κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Ενδεχομένως και χωρίς κόσμο. Με ισοπαλία ή νίκη, η ΑΕΚ αγκαλιάζει τον τίτλο, με νίκη του ΠΑΟΚ όλα παίζονται.

Στον Ολυμπιακό αποφάσισαν πως για όλα φταίει η ΑΕΚ. Πριν από έναν μήνα και ακριβώς μετά την εντός έδρας ήττα από την «Ένωση», ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε κατονομάσει ως μεγάλο αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Χθες, μετά το 1-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό βγήκε μια επίσημα θέση της ΠΑΕ όπου αναφέρεται πως «Έδωσαν το πρωτάθλημα εκεί που ήθελαν» εννοώντας την ΑΕΚ.

Η διοίκηση και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία, διαμαρτύρονται έντονα για το πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟ και ισοφάρισε στο 87’. Ο Ινσούα ανατρέπεται, ενώ το σώμα του και το ένα πόδι είναι μέσα στην περιοχή, αλλά είναι εκτός το πόδι που του χτύπησε ο αντίπαλος. Η φάση έγινε τόσο γρήγορα που ο διαιτητής δεν μπορεί να δει καθαρά. Δεν είναι πέναλτι, αλλά μοιάζει λογικό να μπερδευτεί κάποιος που δεν έχει τη δυνατότητα του ριπλέι. Αντίθετα, στη φάση που κερδίσει ο Ολυμπιακός πέναλτι και σκοράρει, ο Οικονόμου τραβάει τη φανέλα του Ανσαριφάρντ εκτός περιοχής, συνεχίζει αφού ο Ιρανός μπαίνει μέσα, αλλά η παράβαση σφυρίζεται μόλις ο παίκτης των «ερυθρόλευκων» σουτάρει άστοχα. Καταρχάς, στο πέναλτι δεν υπάρχει πλεονέκτημα. Άρα, άπαξ και ο ρέφερι Ευαγγέλου αφήνει τη φάση να εξελιχθεί, δεν θα μπορούσε να τη γυρίσει πίσω και να δώσει πέναλτι. Από τη στιγμή που έκανε αυτό, τότε θα έπρεπε να δώσει φάουλ εκτός περιοχής και σε καμία περίπτωση κόκκινη στον παίκτη του «τριφυλλιού».

Την άποψη της πειραιωτικής ΠΑΕ δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι φίλαθλοι της ομάδας, που κατά χιλιάδες «έβραζαν» χθες στα social media. Ύβρεις, παράπονα, γκρίνια για την απόδοση του Ολυμπιακού, που προηγήθηκε, έπαιζε με παίκτη παραπάνω για μισή ώρα, αλλά δεν νίκησε.

Τέλος, στον Παναθηναϊκό δείχνουν αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Να παίξουν όσο μπορούν τα εναπομείναντα έξι ματς και σίγουρα θα παλέψουν περισσότερο από ποτέ για να κάνουν «ζημιά» τόσο στην ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ όσο και στον ΠΑΟΚ την προτελευταία αγωνιστική στη Λεωφόρο.

Οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» και ο Ουζουνίδης δείχνουν άψογοι επαγγελματίες, αν και απλήρωτοι. Είναι οι μοναδικοί που σέβονται τη φανέλα που φορούν και γι’ αυτό αποθεώθηκαν από 100 άτομα, στη συμβολή Μεσογείων-Κατεχάκη την Κυριακή το βράδυ, γυρίζοντας στο Κορωπί.

Η ατυχία, βέβαια, δεν έλειψε ούτε τώρα, καθώς στην τελευταία φάση του ματς, ο Ισραηλινός Όμρι Άλτμαν πάτησε άτσαλα και υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού! Αποχώρησε πάνω σε φορείο κλαίγοντας και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ