Αθλητισμος

Οι παίκτες - θύματα του καυγά FIBA - Ευρωλίγκας

Οι "αναπληρωματικοί" που θα αναδειχθούν στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ ζητούν να μην τους ξεχάσουν όταν θα ξαναγυρίσουν οι "πρωτοκλασάτοι"

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
378766-781579.jpg
FIBA

Οσο η Euroleague αρνείται να διακόψει το πρωτάθλημά της στις ημερομηνίες που οι Εθνικές ομάδες παίζουν προκριματικά Μουντομπάσκετ όπως γίνεται στο ποδόσφαιρο και σε άλλα σπορ, οι μπασκετμπολίστες θα είναι τα θύματα αυτής της πρωτοφανούς διαμάχης με την FIBA. 

Ετσι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, οι «πρωτοκλασάτοι» που έπαιξαν πρόσφατα και στο Ευρωμπάσκετ θα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στην αγάπη τους για την εθνική ομάδα και στον σύλλογο που τους πληρώνει.

Οπως όλα δείχνουν, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν θα αφήσουν τους διεθνείς τους να αγωνιστούν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 που αρχίζουν τον Νοέμβριο. 

Αυτό σημαίνει πως έρχονται αυτόματα σε δύσκολη θέση οι παίκτες των άλλων ελληνικών ομάδων που θα πουν το «ναι» και θα πρέπει να τους αντικαταστήσουν. Ολοι θα ήθελαν να φορέσουν την γαλάζια φανέλα επειδή θα ήταν οι καλύτεροι, και όχι για να αντικαταστήσουν εκείνους που θα λείπουν λόγω υποχρεώσεων στην Ευρωλίγκα. 

Σε μια τέτοια περίπτωση θα αισθανθούν ιδιαίτερα άσχημα όχι μόνο επειδή θα θεωρούνται "λύση μπάλωμα" αλλά και γιατί σε περίπτωση που προκριθούν στα τελικά θα είναι υποχρεωμένοι να δουν τα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την τηλεόραση αφού στο μεταξύ θα έχουν επανέλθει οι θεωρούμενοι βασικοί. 

Πέντε από αυτούς τους... "αναπληρωματικούς", ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης της ΑΕΚ, ο Νίκος Γκίκας του Προμηθέα Πάτρας, ο Χάρης Γιαννόπουλος του Ρεθύμνου, ο Γιάννης Αθηναίου και ο Βασίλης Χρηστίδης του Αρη με δηλώσεις τους τις τελευταίες μέρες δείχνουν το πόσο άβολα νοιώθουν από όλη αυτή την κατάσταση. Ναι μεν "τιμή μας που θα αγωνιστούμε για την Εθνική ομάδα", ναι "θα δώσουμε το 100%", αλλά παράλληλα ζητούν να μην κλείσει γι αυτούς η πόρτα όταν θα είναι σε θέση να επανέλθουν οι λεγόμενοι "βασικοί".

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ