Αθλητισμος

Τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου για το χρυσό των Νέων

Θερμά μηνύματα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
364986-754743.jpg
ΑΠΕ ΜΠΕ/FIBA Basketball/STR

Τα συγχαρητήρια του έστειλε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που επικράτησε με 65-57 του Ισραήλ στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και «αναρριχήθηκε» στο πρώτο σκαλί του βάθρου, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους αθλητές μέσω του λογαριασμού του στο twitter

Δήλωση αναπλ. τομεάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ Α. Καραμανλή 

«Η Εθνική Νέων Μπάσκετ, μετά από μια θριαμβευτική πορεία, στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, γεμίζοντας με υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες.

Οι αθλητές μας απέδειξαν ότι έχουν και την ψυχή και την ποιότητα για να πρωταγωνιστούν στο κορυφαίο επίπεδο.

Η τεράστια επιτυχία τους αποτελεί ταυτόχρονα δικαίωση της συστηματικής δουλειάς που γίνεται διαχρονικά στο ελληνικό μπάσκετ. Τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε μια αθλητική πορεία γεμάτη διακρίσεις».

Το Ποτάμι 

Στον θρίαμβο του Ευρωμπάσκετ 1987 και την εκτενέστερη συμμετοχή νέων ελλήνων αθλητών στις ελληνικές ομάδες αναφέρεται το συγχαρητήριο μήνυμα του τομέα Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Ποταμιού, για το χρυσό μετάλλιο της Εθνικής Νέων Μπάσκετ.

Όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του Ποταμιού, "Τριάντα χρόνια μετά τον θρίαμβο του Ευρωμπάσκετ 1987 έρχεται η εθνική ομάδα νέων να μας θυμίσει ότι αυτό το άθλημα έχει και μέλλον.

Οι πρωταγωνιστές του σημερινού ελληνικού θριάμβου μπορεί να μην πρόλαβαν τον Γκάλη, τον Γιαννάκη τον Φασούλα και τα άλλα παιδιά (γεννήθηκαν πάνω από 10 χρόνια αργότερα), αλλά σίγουρα έχουν πατήσει στα σκαλοπάτια που έβαλαν εκείνοι, καθώς και οι επόμενες γενιές που κράτησαν ψηλά το ελληνικό μπάσκετ.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους προπονητές για το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανδρών.

Τέτοιες επιτυχίες όμως πρέπει συγχρόνως και να μας προβληματίσουν για το πώς αυτά τα 20χρονα παιδιά που φτάνουν στην κορυφή της Ευρώπης, βρίσκουν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στις ελληνικές ομάδες.

Ας τολμήσουν λοιπόν οι ομάδες να ανοίξουν τις πόρτες τους στο άφθονο ελληνικό ταλέντο και μόνο χαμένες δεν θα βγουν".

Ένωση Κεντρώων 

"Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα νέων ανδρών Μπάσκετ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Μας κάνατε υπερήφανους και αποδείξατε ότι με σκληρή δουλειά και πίστη στους στόχους, μπορούμε να κάνουμε ανατροπές.

Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα μπάσκετ και οι προπονητές κράτησαν ψηλά την σημαία της ελπίδας και της προοπτικής για όλους μας. Μπράβο σας, μας γεμίσατε με χαρά και ελπίδα".

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ