Αθλητισμος

Παραολυμπιακοί: Με το σπαθί του ο Τριανταφύλλου πήρε το ασημένιο μετάλλιο

Οκτώ μετάλλια μέχρι τώρα για την ελληνική αποστολή στο Ρίο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
324312-668480.jpg

Ο Πάνος Τριανταφύλλου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην σπάθη κατηγορίας Β’, μετά την ήττα 15-7 από τον Ουκρανό Ντάντσκο στον τελικό του αγωνίσματος. Πλέον η ελληνική αποστολή έφτασε τα 8 μετάλλια στους Παραολυμπιακούς.

Ο Τριανταφύλλου στα προκριματικά σημείωσε 4 νίκες. Συγκεκριμένα, νίκησε κατά σειρά 5-3 τον Πολωνό Κάστρο, 5-1 τον Καναδό Μέινβιλ, 5-4 τον Γερμανό Τσεμά και 5-1 τον Κινέζο Φενγκ.

Στα προημιτελικά επικράτησε εύκολα του Καναδού Μέινβιλ με 15-6, ενώ στα ημιτελικά νίκησε με 15-14 τον Πολωνό Πλούτα. Ο Τριανταφύλλου προηγήθηκε με 14-11, ο Πλούτα ισοφάρισε σε 14-14 και η πρόκριση στον τελικό ήρθε χάρη στην ανωτερότητα του Έλληνα πρωταθλητή.

Στον τελικό, o Τριανταφύλλου έχασε 15-7 από τον Ουκρανό Ντάτσκο, χωρίς ωστόσο να πτοηθεί, κάτι που φάνηκε και από τους έξαλλους πανηγυρισμούς στους οποίους ξέσπασε αμέσως μετά.

«Η μεγάλη Ολυμπιακή σας διάκριση αποδεικνύει τις αστείρευτες δυνάμεις, με τις οποίες δίνετε την δική σας μάχη για την υπεράσπιση της αξίας του Ανθρώπου και του Ολυμπιακού Ιδεώδους. Θερμά συγχαρητήρια», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα του στον Πάνο Τριανταφύλλου.

«Η ελληνική παραολυμπιακή αποστολή συνεχίζει να ξεχωρίζει με την αξία των αθλητών μας και την εντυπωσιακή συγκομιδή μεταλλίων. Τα χάλκινα μετάλλια της Δήμητρας Κοροκίδα στη σφαίρα, καθώς και της ομάδας μπότσια αποτελούν μια ακόμη απόδειξη της αστείρευτης δύναμης αυτών των παιδιών και της τεράστιας προσπάθειας που καταβάλλουν», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η υπεύθυνη του τομέα αθλητισμού της ΝΔ,Άννα Καραμανλή και καταλήγει:

«Αποτελούν ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ