Αθλητισμος

ΜΠΑΛΑ(ν)τεζα #1

1η αγωνιστική: Αυτή με τις ανακοινώσεις…

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25252-58862.jpg

Από τον Ολυμπιακό δεν περιμένεις κάτι διαφορετικό. Η σοβαρότητα της διοίκησης Μαρινάκη είχε φανεί τέτοιες μέρες δύο χρόνια πριν, όταν έβαλε στο ποδοσφαιρικό μας λεξικό την ιστορική φράση «έγκλημα κατά της Ελλάδας». Και το ήθος της διαπιστώθηκε στις 19/2/2011 στο «Καραϊσκάκης». Όταν το δίδαξε.

Από τον Παναθηναϊκό επίσης δεν (μπορείς) να περιμένεις κάτι διαφορετικό. Η παρένθεση δεν είναι ελαφρυντικό. Αλλά, η απόλυτη παραδοχή, που έχει γίνει πρώτα απ’ όλα από την Παναθηναϊκή Συμμαχία και το twitter του Γιάννη Αλαφούζου, ότι μπορεί το ποδοσφαιρικό ρόστερ να μην είναι εξαιρετικό αλλά στην επικοινωνία μιλάμε για dream team. Οι Παναθηναϊκοί, βαθιά μέσα τους, δεν παραμυθιάζονται. Ξέρουν ότι ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα κι αν χρειαστεί το «κάνει κι αλλιώς». Με Βοσκάκη. Αυτό που θέλουν (και) από τη φετινή χρονιά είναι να μην πέσει τίποτα χάμω. Η διοίκηση τουλάχιστον να αποδειχθεί «ισχυρή». Χαλώντας τον κόσμο ακόμα και για ανάποδα πλάγια.

Από τις τέσσερις τραγελαφικές ανακοινώσεις της πρεμιέρας διαπιστώνει κανείς ότι πρόθεση των δύο «αιωνίων» είναι να μην τελειώσει το πρωτάθλημα αν δεν τους ανήκει ο τελευταίος λόγος των εντυπώσεων. Επίσης αναλογιστείτε ότι τον Οκτώβριο έχουμε εκλογές στην ΕΠΟ με υποψήφιους αντικαταστάτες του Σοφοκλή Πιλάβιου: τον Διονύση Ψωμιάδη (κάποτε resident του Κυριάκου στη «Δίκη»), τον Γιώργο Σαρρή (τον οποίο κατηγορεί ο Παναθηναϊκός για τους φετινούς πίνακες διαιτητών) και, ίσως, έναν φίλο από τα παλιά. Τον μασκοφόρο εκδικητή Βασίλη Γκαγκάτση.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο της σεζόν κατέστησε προφανές ότι κάποιος πρέπει να τους μαζέψει. Τους «αιώνιους» και τις φυλλάδες/κανάλια/δημοσιογράφους/καθηγητές διαιτησίας που τους εκφράζουν. Σε ένα φυσιολογικό πρωτάθλημα το προϊόν θα προστάτευε η ίδια η λίγκα που το διαχειρίζεται. Η ηγεσία της – Γιάννης Μώραλης - όμως είναι κι αυτή αντικείμενο αντιπαράθεσης κι εξυπακούεται ότι θα σφυρίξει αδιάφορα. Το ίδιο και το συνδρομητικό κανάλι. Που παρότι μάλλον χάνει συνδρομητές από τον χαρτοπόλεμο, πονοκεφαλιάζει με ποιους σπορκάστερ θα είναι ικανοποιημένες οι δύο ΠΑΕ.

Το μοναδικό πρωτάθλημα στον κόσμο που είναι πιο διασκεδαστικό να το παρακολουθείς στο twitter παρά στην τηλεόραση μόλις ξεκίνησε λοιπόν. Με 8 γκολ και 4 ανακοινώσεις σε 7 αγώνες. Φυσικά, ξέρουμε τι θα γίνει στο τέλος. Ο Ολυμπιακός θα είναι πρωταθλητής, optional αν θα επιτρέψει σε κάποιον άλλο να το διεκδικήσει (ή αν θα υπάρξει τέτοιος), Ο Παναθηναϊκός θα παίξει την πιο θεαματική μπάλα. Στο γήπεδο της μανούρας. Και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα κοουτσάρει την ομάδα που θα παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Καλωσήρθατε στα ‘90s…

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ