Αθλητισμος

First we take Poland, then we take Ukraine!

Φεστιβάλ ειλικρινών δηλώσεων είχαμε την αγωνιστική που μας πέρασε.

43242-97219.jpg
Μιχάλης Λεάνης
ΤΕΥΧΟΣ 378
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19815-44020.jpg

Φεστιβάλ ειλικρινών δηλώσεων είχαμε την αγωνιστική που μας πέρασε. Βέβαια καμία δήλωση δεν μπορεί να συγκριθεί, ούτε που τολμά φαντάζομαι, με αυτήν του elegante Νικόλα Αναστόπουλου, που λάνσαρε σε γήπεδο την ανοιχτή μπεζ καμπαρτίνα. Σ’ ένα χώρο που η κομψότητα απαγορεύεται με πράξη νομοθετικού περιεχομένου! «Είμαστε καψούρηδες με τη νίκη» ήταν τα λόγια του και τα μικρόφωνα χαμήλωσαν από σεβασμό…

Αυτή η καψούρα πάντως έχει οδηγήσει τον ΟΦΗ, την ομάδα που δεν έκανε προετοιμασία το καλοκαίρι (γιατί ουσιαστικά δεν σταμάτησε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της από την περασμένη σεζόν), να φιγουράρει άνετα και ωραία, μόνη, στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

● Η πρώτη ειλικρινής δήλωση, λοιπόν, εκφράστηκε μετά το ντέρμπι της Τούμπας διά στόματος Λάζλο Μπόλονι: «Στο πρώτο εικοσάλεπτο είχαμε προγραμματίσει να έχουμε ένα καλό αμυντικό τείχος. Αυτό σε κάποιες περιπτώσεις δεν έγινε. Σε δύο μπλακ άουτ δεχθήκαμε δύο γκολ. Μετά το 0-2, ακόμη και αν συμφωνώ ότι αδικηθήκαμε από το διαιτητή, δεν λέω κουβέντα. Όταν κερδίζεις μπορείς να λες οτιδήποτε, όταν χάνεις το βουλώνεις». Ο Μπόλονι αποφάσισε να κόψει τις κοινότοπες δικαιολογίες πριν αυτές αρχίσουν να εθίζουν τον οργανισμό του. Είμαι περίεργος να δω πόσοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του!   

●  Φοβούμενος ο Βαλβέρδε ότι ο συνάδελφός του θα του αρπάξει το βραβείο, αποφάσισε να απαντήσει το ίδιο καθαρά. Απλά στο μενού πρόσθεσε και κάποιες πινελιές διπλωματίας. Λίγο πριν λήξει το ματς, η παράδοση κρατήθηκε (με μπουκάλια, πέτρες και κροτίδες), με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί για λίγα λεπτά. Ο Βαλβέρδε όμως, για να μη χαλάσει το καλό κλίμα στη συνέντευξη Τύπου και εκτιμώντας τις ειλικρινείς δηλώσεις του συναδέλφου του, σμίλευσε τα λεγόμενά του με έναν τρόπο που θα ζήλευε γλύπτης αναγνωρισμένης αξίας: «Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και πάντα είναι δύσκολο να τον κερδίσεις, είτε εδώ είτε στο Καραϊσκάκη. Σημαίνει πολλά αυτή η νίκη. Θα μου άρεσε σε παιχνίδια με μεγάλο ανταγωνισμό, όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ, τα πράγματα να ήταν πιο ήρεμα, ανεξάρτητα από το ποιος θα πάρει τους τρεις βαθμούς... Αυτό που είπα πέρσι είναι ότι δεν μου αρέσει να παίζουμε χωρίς κόσμο, γιατί ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Πάντα αυτά τα παιχνίδια έχουν πολύ μεγαλύτερη ένταση, θα μου άρεσε ο ανταγωνισμός να περιοριζόταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Τούμπα, μπορεί να συμβαίνει και στο Καραϊσκάκη και σε άλλα γήπεδα».

Όλα αυτά, όμως, είναι παρελθόν. Αυτό που καίει τον Βαλβέρδε πραγματικά είναι οι κίτρινες κάρτες που δέχθηκαν οι Ράφικ Τζεμπούρ και Αριέλ Ιμπαγάσα από τον Γιάχο. Συμπλήρωσαν από τέσσερις και έτσι η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» θα πρέπει να δηλώσει στη Σούπερ Λίγκα από ένα από τα ματς που ακολουθούν, ώστε να εκτίσουν οι δύο ποδοσφαιριστές την ποινή τους. Ναι, αλλά ποια είναι αυτά τα παιχνίδια. Με ΑΕΚ, Πανιώνιο, ΟΦΗ και Άρη. Άντε να αποφασίσεις…

● Η επόμενη ημέρα της αναπάντεχης ήττας από τον Λεβαδειακό βρίσκει τον Παναθηναϊκό αντιμέτωπο με αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, ενόψει ενός αγώνα με μία από τις ομάδες που έχουν αφήσει αρκετά καλές εντυπώσεις στο πρωτάθλημα. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα χρειαστεί να ασχοληθεί με τα ιατρικά θέματα της ομάδας περισσότερο και από παθολόγο σε κλινική που εφημερεύει. Το σημαντικότερο πρόβλημα αφορά τον Κουίνσι. Ο μεσοεπιθετικός του τριφυλλιού υπέστη διάστρεμμα στο παιχνίδι της Λειβαδιάς και η συμμετοχή του στο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής είναι αρκετά δύσκολη.  Τα πράγματα δεν είναι καλά και για τον Λέτο! Ο Αργεντινός δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο γόνατο. Βάσει του προγράμματος που ακολουθεί θα συνεχίσει με ατομικό πρόγραμμα στις προπονήσεις μέχρι την Πέμπτη, όταν και θα δοκιμάσει να μπει σε κανονικούς ρυθμούς.

Εφόσον τα καταφέρει, τότε μπορεί να μπει στην αποστολή. Η συμμετοχή του στην 11άδα του αγώνα, όμως, θα είναι και πάλι αρκετά δύσκολη.

Αλλά εκτός των αγωνιστικών προβλημάτων, υπάρχουν και οι κίτρινες κάρτες. Ο Ζέκα τις συμπλήρωσε και ο Φερέιρα καλείται να αποφασίσει για το παιχνίδι που θα εκτίσει την ποινή. Αντίστοιχα κίτρινες συμπλήρωσε και ο Βιτόλο, πράγμα που σημαίνει ότι σε ένα από τα επόμενα τρία παιχνίδια θα πρέπει να πάρει αναγκαστικά ρεπό. Άντε να δούμε πού θα πρωτοβάλει τον Κατσουράν. Στα χαφ μπροστά από τους αμυντικούς, στο κέντρο της άμυνας μέχρι να πάρουν εξιτήριο οι αμυντικοί ή μπροστά-πίσω από τους επιθετικούς;

Το πρωτάθλημα αρχίζει σχεδόν από την αρχή. Δύο ταχυτήτων πρωτάθλημα, συμφωνώ, αλλά τώρα ανάβει το ενδιαφέρον...    

● Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι Γερμανοί και το ΔΝΤ, αλλά EURO 2012 θα πάμε! Ακόμα και με οτοστόπ! Το αποδεικνύει η αυξημένη ζήτηση που παρουσιάζει από πλευράς Ελλήνων φιλάθλων η παραγγελία των εισιτηρίων για το Euro 2012. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το epo.gr, οι αιτήσεις από 551 στον πρώτο κύκλο της διάθεσής τους έχουν πλέον ξεπεράσει τις χίλιες (1.201).

Οι περισσότερες αιτήσεις (42,5%) αφορούν το εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης, όπου η εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει την οικοδέσποινα Πολωνία, και ακολούθως για τα δύο εναπομείναντα ματς του ομίλου με Τσεχία (29,5%) και Ρωσία (28%).

Ομορφάααααντρες μου, εκδρομές στην Πολωνία και την Ουκρανία δεν χάνονται…  

info@athensvoice.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ