Αθλητισμος

Ψειρού ή Ballux;

Μάθετε για τα στημένα κι εντυπωσιάστε! Σήμερα, φίλοι μου αναγνώστες και καλά μου παιδιά, θα σας τεστάρω.

43242-97219.jpg
Μιχάλης Λεάνης
ΤΕΥΧΟΣ 362
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάκης Ψωμιάδης
Μάκης Ψωμιάδης

Μάθετε για τα στημένα κι εντυπωσιάστε! Σήμερα, φίλοι μου αναγνώστες και καλά μου παιδιά, θα σας τεστάρω. Έχω διαγώνισμα. Να δούμε, λοιπόν, τρεις μήνες μετά το σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών τι γνωρίζετε για την πολύκροτη αυτή υπόθεση. Για τους πρωταγωνιστές, ο κατάλογος των οποίων μέρα με τη μέρα ανανεώνεται, ποιοι απ’ αυτούς έχουν προφυλακιστεί και με ποιες κατηγορίες, πόση βάση έχει το κατηγορητήριο, πόσες και ποιες ομάδες εμπλέκονται κι από ποιες κατηγορίες.

Αύριο-μεθαύριο είσαστε σε ένα μπαρ και πετάει ένας την ατάκα: «Μάθατε τι έγινε με τον Μάκαρο;». Φυσικά εννοεί τον Ψωμιάδη και εσύ, φίλε μου καλέ, αγαπημένε αναγνώστη, οφείλεις να ξέρεις. Η υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια, πιο γνωστή σαν Koriopolis, σαν το Calciopoli στη γειτονική Ιταλία, είναι must. Γι’ αυτό κάτσε διάβασε, να εντυπωσιάσεις. Άς ξεκινήσουμε, λοιπόν, με τους πρωταγωνιστές. Να πέσουν οι τίτλοι αρχής, παρακαλώ.  Ο Μάκης Ψωμιάδης είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. Χτυπούν οι καμπάνες στις εκκλησιές, ο κόσμος χαίρεται. Free Makis!!! Τα πρώτα t-shirts με το σύνθημα αυτό και τη φωτογραφία του Μάκαρου με το πούρο έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Προλάβετε, γιατί σε λίγο θα είναι συλλεκτικά. Θα τα βρείτε στο ίντερνετ και σε όλα τα t-shirtάδικα που τυπώνουν στάμπες. Βέβαια, η προφυλάκισή του ή η ελευθερία του δεν έχουν κριθεί ακόμα, αλλά όπως θα γνωρίζετε σαν πολίτες αυτής της χώρας ουδέν μονιμότερο του προσωρινού! Ψειρού ή Βallux (café), θα κριθεί την εβδομάδα που διανύουμε.

Διόλου απίθανο να έχει κριθεί την ώρα που θα διαβάζεις αυτές τις αράδες, φίλε αναγνώστη. Βλέπετε, είχαμε μια διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή για το αν έπρεπε να προφυλακιστεί ή όχι. Υπάρχουν δυστυχώς ακόμα στο δικαστικό σώμα άτομα που δεν έχουν το μυαλό να αντιληφθούν ότι η δίωξη του Μάκη ήταν καθαρά πολιτική και όχι για τα στημένα. Τώρα, σε περίπτωση που ο Μάκαρος αφεθεί ελεύθερος, όπερ και πιθανότερο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει αθωωθεί. Μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Ούτε να του ζητάμε να κάνει δυο θαύματα καπάκι, το ένα μετά το άλλο, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Αν ο Μάκης με το καλό αθωωθεί ή με το κακό καταδικαστεί, θα το κρίνει το δικαστήριο όταν οριστεί η δίκη. Προσωπικά εκτιμώ ότι ούτε θα προφυλακιστεί και στην ακροαματική διαδικασία θα αθωωθεί πανηγυρικά. Να τον χώσουν μέσα και να τον αθωώσουν μετά, δεν το βλέπω. Ο Μάκαρος άσο πρώτο ημίχρονο (προφυλάκιση) - διπλό τελικό (αθώωση) δεν παίζει, γιατί ξέρει ότι έτσι θα καρφωθεί. Από την αρχή νταβανίσιος άσος για να δουλέψει τουλάχιστον η γκανιότα. Σίγουρα λεφτά!

Ποιο ήταν το σκεπτικό των δικαστών; Ότι για να προφυλακιστεί κάποιος για ένα χρόνο ή για μεγαλύτερο διάστημα μέχρι να δικαστεί θα πρέπει να συντρέχουν σοβαροί λόγοι… Προφυλάκιση πολύ απλά σημαίνει ότι πρέπει να σε χώσω στο μπουντρούμι πολύ πριν δικαστείς, διότι αν σ’ αφήσω να σουλατσάρεις είσαι άκρως επικίνδυνος ή να τελέσεις το ίδιο έγκλημα ή να διαφύγεις στο εξωτερικό!

Τι σχέση έχει με όλα αυτά ο Μάκαρος; Τρεις μήνες καθόταν στο εξοχικό του εν Ελλάδι και περίμενε να έρθουν οι αρχές, αλλά αυτές πουθενά. Τους είχαν συλλάβει σχεδόν όλους και αυτόν τον έψαχναν από εδώ και από εκεί. Ο άνθρωπος είχε πάει για μπάνια στην Ανάβυσσο, όπως όλη η Αθήνα. Σκεφτείτε να ήταν χειμώνας και να τον ψάχναν σε τίποτα βουνά και λαγκάδια! Πού να τους έβαζε και τίποτα δύσκολα, να τον γυρεύουν στις Λατινικές Αμερικές. Συστημένο γράμμα ας του έστελναν, να τους έλεγε πού θα φέρουν την ειδοποίηση. Μήπως και για τον Κουφοντίνα, που λιαζόταν στους γυμνιστές στο Αγκίστρι και δεν τον είχαν πάρει χαμπάρι ώσπου ξέμεινε από αντηλιακό και παραδόθηκε μόνος του, ο Μάκαρος φταίει;

Σε αυτή την υπόθεση τρεις όλοι κι όλοι έχουν προφυλακιστεί. Ο Αχιλλέας Μπέος του Ολυμπιακού Βόλου, ο Τσακογιάννης της Ηλιούπολης και ο Καρακούλιας, γνωστός μπουκ! Μικρό νούμερο, σχεδόν μηδενικό, αν σκεφτείτε ότι εμπλέκονται πάνω από 100 κατηγορούμενοι που διώκονται ποινικά. Αν θέλεις να τους εντυπωσιάσεις ακόμα περισσότερο με τις γνώσεις σου, φίλε μου καλέ, αγαπημένε αναγνώστη, ήρθε η στιγμή να αλλάξεις κεφάλαιο στην κουβέντα και να πεις: «Καλά, τον Μάκαρο δεν μπόρεσαν ούτε θα μπορέσουν να τον προφυλακίσουν, εδώ δεν κατάφερε να τον βάλει μέσα ο Λαλιώτης. Με τις ομάδες τι γίνεται; Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα κατηγορητήρια για τις ομάδες, τους παράγοντες και τους υπόλοιπους που παραπέμφθηκαν να δικαστούν για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Γιατί όμως δεν διώχθηκαν και κάποιες άλλες ομάδες που εμπλέκονται; Η Καλλιθέα, τα Τρίκαλα, ο Εθνικός, ο Εθνικός Αστέρας, η Κέρκυρα και ο Παναιτωλικός φαίνεται να ευνοούνται από το πιθανό γεγονός ότι τα παιχνίδια τους με την Ηλιούπολη, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, δεν κρίθηκαν από την πειθαρχική επιτροπή της Football League ως στημένα. Για το κομμάτι αυτό η πειθαρχική δεν δημοσιοποίησε ποτέ το σκεπτικό της, άρα δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι ακριβώς αναφέρεται για αυτά τα ματς. Τα ίδια ισχύουν και για το Κόρινθος-Παναχαϊκή 0-1, αλλά μπορείτε να μου πείτε για ποιο λόγο δεν ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη; Θα σας απαντήσω μόλις πάρω ποτό». Μην επιστρέψεις. Τα στημένα έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα. Όλοι μιλάνε για σένα!

info@athensvoice.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ