Αθλητισμος

Ο τελευταίος χορός του Μάικλ Τζόρνταν

Από σήμερα, Πάσχα, διαθέσιμο το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζόρνταν
Ο Μάικλ Τζόρνταν © EPA/VINCE BUCCI

Στη δημοσιότητα βγήκε το ντοκιμαντέρ που περίμεναν απανταχού οι φίλοι του μπάσκετ για τον Μάικλ Τζόρνταν.

Στο ποδόσφαιρο παγκοσμίως, το debate για τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών είναι ατελείωτο και δεν βγάζει αποτέλεσμα. Πελέ, Μαραντόνα, Μέσι, Ρονάλντο (ο… κανονικός), Κριστιάνο, Ζιντάν… Ο καθένας έχει τη δική του προτίμηση.

Αντίθετα στο μπάσκετ, στο αντίστοιχο debate όλος ο καυγάς γίνεται για τη δεύτερη θέση. Διότι η πρώτη ανήκει δικαιωματικά στον Μάικλ Τζόρνταν. Ανεξάρτητα αν ο Air ήταν ή όχι ο αγαπημένος παίκτης κάποιοι ανθρώπου, δεν μπορεί κανείς (με οποιουδήποτε είδος στοιχείο) να πει πως δεν ήταν ο καλύτερος.

Πολλά έχουν γραφτεί για τη ζωή του MJ. Την εξωγηπεδική κυρίως. Τα περισσότερα, όμως, παραμένουν στη σφαίρα της φήμης, αφού οι περισσότεροι δεν τον ζήσαμε από κοντά.

Από σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, θα έχουμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. Τις τελευταίες εβδομάδες, με την καραντίνα να βοηθάει, έχει μεγαλώσει η προσμονή για το ντοκιμαντέρ που προβάλλει από σήμερα το Netflix και αφορά τον μεγάλο Τζόρνταν.

Για την ακρίβεια αφορά την τελευταία του σεζόν στους Σικάγο Μπουλς, αυτή του 1997-98, όπου πήρε και το πρωτάθλημα. Ο τίτλος είναι Last Dance και μας δείχνει αθέατες πτυχές του τελευταίου χορού του Τζόρνταν με την ομάδα που ο ίδιος απογείωσε.

Είναι βέβαιο πως θα δούμε πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, αφού το ντοκιμαντέρ δεν είναι μια κι έξω. Έχει δέκα ωριαία επεισόδια, με τα δύο πρώτα να είναι διαθέσιμα από σήμερα. Κάθε Κυριακή θα ανεβαίνουν άλλα δύο μέχρι τις 17 Μαϊου, όταν και θα ολοκληρωθεί η σειρά.

Όλος ο κόσμος μπορεί να το δει μέσω Netflix, πλην των Αμερικανών, όπου εκεί τη μετάδοση (και το κύριο βάρος της παραγωγής) έχει αναλάβει το ESPN.

Εδώ είναι το βασικό τρέιλερ, όπου μάλιστα φαίνεται ότι αρχικά ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο, προφανώς μαζί με τους τελικούς του ΝΒΑ. Όμως, ο εγκλεισμός των περισσότερων από μας, ώθησε τους ιθύνοντες να φέρουν πιο γρήγορα την προβολή του.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ