Visual Browsing
Εφτά δεκαετίες επιτραπέζια Remoundo!

Εφτά δεκαετίες επιτραπέζια Remoundo!

Τα παιχνίδια που μεγαλώσαμε μπαίνουν στην νέα τους εποχή

Μία παραγγελία γεμάτη με «Φιδάκι» και «Γκρινιάρη» αναχωρεί για γνωστή αλυσίδα παιχνιδιών στο κέντρο της Αθήνας με τις οδηγίες του Χρήστου Ρεμούνδου. Τα δύο κλασικά παιχνίδια που μεγάλωσαν γενιές και γενιές συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να κοσμούν τα ράφια και να αποτελούν ιδανική παρέα για παρέες μικρών και μεγάλων. Ο ίδιος, άλλωστε, το ξέρει καλύτερα από όλους. Ο πατέρας του ήταν αυτός που τα σύστησε στην αγορά πριν από αρκετές δεκαετίες, δημιουργώντας μία βιοτεχνία παιχνιδιών που συμπληρώνει φέτος 70 χρόνια ζωής!

Κατόρθωμα ιδιαίτερα σημαντικό, αν αναλογιστεί κανείς το τεράστιο ποσοστό λουκέτων που γνώρισε και ο κλάδος του παιχνιδιού στη χώρα μας.

«Το υψηλό λειτουργικό κόστος, η μεγάλη φορολογία και οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές δεν μας αφήνουν περιθώρια για να ανταγωνισθούμε επί ίσοις όροις τα παιχνίδια που κατασκευάζονται και εισάγονται από χώρες της Ασίας και δεν μας επιτρέπουν να αναπτύξουμε την εξωστρέφεια στον βαθμό που θα θέλαμε. Ο καταναλωτής, ο οποίος βλέπει την αγοραστική του δύναμη να μειώνεται συνεχώς, κατευθύνεται – φυσιολογικά - στην αγορά προϊόντων με κύριο γνώμονα τη χαμηλή τιμή», αναφέρει ο κύριος Ρεμούνδος, ο οποίος πιστεύει ότι η πραγματική αγάπη για αυτό που κάνεις και η εξέλιξη αποτελούν τα μυστικά της… επιβίωσης στην «αρένα» της νέας εποχής.

«Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, δε θα σου περάσει ποτέ από το μυαλό να αλλάξεις επάγγελμα. Επομένως και στα δύσκολα και στα εύκολα, παραμένεις και εξακολουθείς να κάνεις αυτό που ξέρεις καλύτερα. Είναι σημαντικό, επίσης, να (ανα)γνωρίζεις ότι η αγορά μας αλλάζει χρόνο με το χρόνο και να προσπαθείς να ακούσεις τις καινούριες ανάγκες της. Για αυτό το λόγο, παράλληλα, με την παραγωγή των δικών μας παιχνιδιών έχουμε προχωρήσει τα τελευταία χρόνια και στην εισαγωγή και διανομή προϊόντων άλλων καταξιωμένων (ευρωπαϊκών κυρίως) εταιρειών. Εδώ και 70 χρόνια, άλλωστε, πιστεύουμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα στο παιχνίδι και προσπαθούμε να σχεδιάζουμε και να κατασκευάζουμε ποιοτικά, διασκεδαστικά και ασφαλή παιχνίδια σε προσιτές και ανταγωνιστικές τιμές», αναλύει.

Το 2018 η οικογενειακή επιχείρηση έσβησε το 70ο κεράκι της, παραμένοντας μία από τις ελάχιστες βιοτεχνίες παιχνιδιών στη χώρα μας, βλέποντας τα προϊόντα της να κοσμούν μέχρι και Μουσεία Παιχνιδιών, την ίδια ώρα που πωλούνται ως συλλεκτικά και στην παγκόσμια αγορά του eBay!

«Πράγματι, οι παραγωγοί που κατασκευάζουμε τα παιχνίδια μας στην Ελλάδα είμαστε μία πολύ μικρή αλλά ταυτόχρονα δυναμική ομάδα. Αντιστεκόμαστε στις σειρήνες των εισαγωγών και σε πολύ μεγάλο βαθμό τα έχουμε καταφέρει. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι ο κύριος όγκος του τζίρου της εταιρείας μας είναι από προϊόντα που κατασκευάζουμε στην Ελλάδα!», συνεχίζει ο κύριος Ρεμούνδος.

Παράλληλα, σε μία εποχή άκρατης αντιγραφής και ελάχιστης έμπνευσης η εταιρεία Remoundo επενδύει στο πρωτογενές περιεχόμενο κάνοντας… επιτραπέζιο τις ιδέες κορυφαίων Οργανώσεων, Συλλόγων, Οργανισμών κτλ.

«Έχουμε συνεργαστεί με διάφορες πολιτιστικές οργανώσεις και κοινωφελείς οργανισμούς, όπως το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Πλέγμα και τελευταία με Το Χαμόγελο του Παιδιού. Όλες αυτές οι συνεργασίες ήταν πολύ διαφορετικές και παράλληλα σπουδαίες σαν εμπειρίες. Μας έδωσαν την ευκαιρία να συνεργαστούμε με ανθρώπους που προσπαθούν να προσφέρουν μέσα από τα παιχνίδια την ίδια τους την ψυχή. Η λέξη κλειδί, άλλωστε, στην εποχή μας είναι το πρωτογενές περιεχόμενο. Αν θέλεις να παραμείνεις διαφορετικός και να ξεχωρίσεις, χρειάζεται να επενδύσεις σε αυτό. Επίσης, αυτού του είδους οι επενδύσεις μας δίνουν την δυνατότητα να γευόμαστε τη χαρά της δημιουργίας σε κάθε παιχνίδι που σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε», προσθέτει.

Το 2018, ένα ακόμα κλασικό επιτραπέζιο της εταιρείας, το «Πέτρα, Ψαλίδι, Μολύβι, Χαρτί», αγκαλιάστηκε από τους καταναλωτές και αποτέλεσε ένα από τα best seller της χρονιάς! «Τα δύο τελευταία χρόνια και με σκοπό να μην ξεχαστούν έχουμε κατασκευάσει κλασικά - παραδοσιακά παιχνίδια που όλοι μας έχουμε παίξει, προσαρμόζοντάς τα στη σημερινή εποχή. Είναι μεγάλο στοίχημα για εμάς να συνυπάρχει το κλασικό και το σύγχρονο ως έννοιες σε κάθε μας δημιουργία».

Στοίχημα που φαίνεται ότι έχει κερδηθεί, με την εταιρεία να μπαίνει στην 8η δεκαετία της ζωής της με το όραμα και το πάθος της να παραμένει άσβεστο.

«Εβδομήντα χρόνια υπάρχουμε ως εταιρεία με κύριο σκοπό να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και να βρισκόμαστε σε κάθε σπίτι. Τα παιδιά που παίξανε με τα παιχνίδια μας στη δεκαετία του ’50 και του ’60 τώρα αγοράζουν τα παιχνίδια μας για τα εγγόνια τους. Τα παιδιά που παίξανε το ΄70 και το ’80 τα παίρνουν για τα παιδιά τους. Το στοίχημα αυτό δεν τελειώνει ποτέ και πιστεύουμε ότι και τα σημερινά παιδιά θα αγαπήσουν τα παιχνίδια μας και σε μερικά χρόνια θα τα παίρνουν για τα δικά τους παιδιά. Και είναι τόσο σπουδαίο να μεγαλώνουμε μαζί τους», καταλήγει.

Το site της εταιρείας Remoundo.

Η σελίδα της εταιρείας στο Facebook.

Η σελίδα της εταιρείας στο Instagram.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5