Visual Browsing
Έχεις μια επιχειρηματική ιδέα και ψάχνεις για χρηματοδότηση;

Έχεις μια επιχειρηματική ιδέα και ψάχνεις για χρηματοδότηση;

Η AFI σου προσφέρει πρόσβαση σε χρηματοδότηση με τη μορφή μικροδανείου μέχρι 10.000 ευρώ, δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη και πιθανή πρόσβαση σε συμπληρωματική δωρεά

Σε μια δύσκολη για τη χώρα και τους επιχειρηματίες οικονομική περίοδο, ο θεσμός της μικροπίστωσης έχει βοηθήσει ήδη πολλές μικρές ελληνικές επιχειρήσεις. Βοήθεια όχι μόνο οικονομική αλλά και συμβουλευτική καθ' όλη τη διάρκεια του επιχειρηματικού εγχειρήματος.

Η Ιουλία, ιδιοκτήτρια της εταιρίας Volos Fun Bikes, διεύθυνε την εταιρία με απόλυτη επιτυχία μέχρι που η αυξημένη ζήτηση καθώς και η αλλαγή επιχειρηματικής στέγης δημιούργησαν οικονομικές ανάγκες που δυσκολευόταν να καλύψει. Ευτυχώς για εκείνη, ένας φίλος την ενημέρωσε για την Action Finance Initiative, η οποία στις πρώτες κιόλας συναντήσεις τη βοήθησε να συντάξει ένα επιχειρηματικό σχέδιο με την απαιτούμενη  καθοδήγηση στον τομέα του μάρκετινγκ. Η συμβουλευτική διαδικασία εξασφάλισε την πρόσβαση σε χρηματοδότηση και έτσι η Ιουλία κατάφερε να μεγαλώσει τον ποδηλατικό της στόλο και να διαμορφώσει τον νέο της χώρο.

Η Action Finance Initiative είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία που ιδρύθηκε το 2014 με πρωτοβουλία της Action Aid Hellas και της γαλλικής οργάνωσης ADIE, ηγέτιδα στο χώρο των μικροπιστώσεων στην Ευρώπη. Η δωρεάν υποστήριξη κι εκπαίδευση είναι ίσως το σημαντικότερο συστατικό της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Δεν υπάρχει η απαίτηση οι εν δυνάμει ή υφιστάμενοι επιχειρηματίες να έχουν έτοιμο ένα business plan ή να γνωρίζουν όλες τις πτυχές της επιχειρηματικής προσπάθειας τους. Υπάρχει κόσμος που ήδη δραστηριοποιείται επιχειρηματικά σε μια ιδέα και θέλει να την αναπτύξει περαιτέρω. Υπάρχει όμως και κόσμος με μόνο μια ιδέα, που θέλει να μάθει τα στάδια μέχρι την πραγματοποίησή της.

Ένας από αυτούς είναι και ο Αποστόλης, θεατρικός παραγωγός, ο οποίος έχοντας αποκτήσει σπουδαίες δεξιότητες στο χώρο του θεάματος, αποφάσισε να επιχειρήσει και να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία παραγωγής. Μαζί με την ομάδα της AFI, δημιούργησαν ένα business plan με προβλέψεις τριετίας οργανώνοντας τις επόμενες τρεις χρονιές με ισάριθμες θεατρικές παραγωγές. Η επίμονη δουλειά- και η βεβαιότητα για την επιτυχία του εγχειρήματος πέτυχαν την εκταμίευση του απαιτούμενου κεφαλαίου και έτσι η εταιρία είναι πια έτοιμη για το casting του πρώτου έργου.

Η ΑFI ως Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρία, βάσει του Τραπεζικού νόμου στην Ελλάδα, οφείλει να συνεργαστεί με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να μπορεί να εκταμιεύει, δανειοδοτεί και χρηματοδοτεί επιχειρήσεις. Η συνεργασία της άρχισε με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και πρόσφατα ενδυναμώθηκε με την προσθήκη της Eurobank.

Έτσι κατάφερε να βοηθήσει και την Μαρία να πραγματοποιήσει το όνειρό της και να δημιουργήσει ένα κέντρο μητρότητας, φροντίζοντας όλες τις μαμάδες. Μέσα από τις διαφορετικές εμπειρίες που απέκτησε η ίδια από τους τοκετούς των δικών της παιδιών θέλησε να  φτιάξει μια φωλιά για εγκύους, μητέρες με βρέφη και παιδιά,  η οποία θα  αποτελέσει «μια θερμοκοιτίδα» όπου θα παρέχονται υπηρεσίες και μαθήματα σχετικά με την μητρότητα, την εγκυμοσύνη, τον φυσικό τοκετό, τον θηλασμό, μαθήματα Yoga εγκυμοσύνης και τοκετού, μαθήματα βρεφικού μασάζ (ΙΑΙΜ), μαθήματα  βρεφικής και νηπιακής γιόγκα και φυσικά συμβουλευτική για την γονιμότητα, το παιδί και την «τέχνη του οικογενειακού Ευ Ζην». Η Μαρία για να κυνηγήσει το όνειρο της,  άλλαξε πορεία -και από την πολυετή καριέρα της στον τραπεζικό τομέα στράφηκε στην επιχειρηματικότητα και τα έχει καταφέρει πολύ καλά ως τώρα.

Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις ιστορίες επιτυχίας που έχουν να δείξουν Έλληνες επιχειρηματίες χάρη στη βοήθεια της AFI. Στα 2 χρόνια λειτουργίας της, η AFI έχει δώσει πρόσβαση σε χρηματοδότηση σε 44 επιχειρήσεις, ενώ έχει εγκρίνει συνολικά 53 χρηματοδοτήσεις. Από τις ήδη χρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις έχουν δημιουργηθεί σχεδόν 100 νέες θέσεις εργασίας. Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι το 50% των εταιριών είναι νεοσύστατες, ότι η γυναικεία επιχειρηματικότητα ανέρχεται στο 45%, το 1/4 των επιχειρηματιών είναι κάτω των 30 ετών και το 34% των συνολικών επιχειρήσεων αφορά εταιρείες με εξαγωγικό χαρακτήρα.

Εάν ψάχνεις το απαραίτητο κεφάλαιο για την επιχειρηματική σου ιδέα κι ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για τα κριτήρια και τη διαδικασία της AFI, μπες στο www.afi.org.gr ή κάλεσε στο 210 8256341.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5