Βιβλιο

Πέθανε ο Νίκολας Έβανς, συγγραφέας του «Γητευτή των Αλόγων»

Σε ηλικία 72 ετών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο Νίκολας Έβανς, συγγραφέας του «Γητευτή των Αλόγων»

Ο Βρετανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκολας Έβανς, γνωστός για τη συγγραφή του βιβλίου "Ο γητευτής αλόγων", το οποίο μεταφέρθηκε ως ταινία από τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ, πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 72 ετών, σύμφωνα με τους United Agents.

Σε ανακοίνωσή της, η United Agents ανέφερε ότι ο "πολυαγαπημένος" συγγραφέας πέθανε μετά από καρδιακή προσβολή στις 9 Αυγούστου. "Έζησε μια πλήρη και ευτυχισμένη ζωή, στο σπίτι του στις όχθες του ποταμού Dart στο Ντέβον", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το μυθιστόρημα του Έβανς "The Horse Whisperer" (Ο γητευτής αλόγων) του 1995 πούλησε 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και ήταν το νούμερο ένα μπεστ σέλερ σε 20 χώρες. Έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες. Στην ταινία του 1998, παραγωγής και σκηνοθεσίας του Ρέντφορντ, πρωταγωνίστησε επίσης ο ίδιος στο πλευρό της Σκάρλετ Γιόχανσον, της Κρίστιν Σκοτ Τόμας και του Σαμ Νιλ.

Η έμπνευση για τον "Ψιθυριστή αλόγων" ήρθε το 1993, όταν ο Έβανς συνάντησε έναν σιδηρουργό στη νοτιοδυτική Αγγλία, ο οποίος τον ενημέρωσε για τους "ψιθυριστές αλόγων" - αυτούς που έχουν το χάρισμα να θεραπεύουν τραυματισμένα άλογα μιλώντας τους.

Οι δουλειές του Έβανς ως σεναριογράφος και παραγωγός περιλαμβάνουν τις ταινίες "Murder by the Book", "Act of Betrayal", "Secret Weapon" και "Just Like a Woman". Έγραψε επίσης τα μπεστ σέλερ "The Loop", "The Smoke Jumper", "The Divide" και "The Brave".

Ποιος ήταν ο Νίκολας Έβανς

Ο Νίκολας Έβανς γεννήθηκε στο Μπρόμσγκροουβ της Δυτικής Αγγλίας το 1950. Σπούδασε νομικά στην Οξφόρδη. Αρχικά ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και ύστερα εργάστηκε επί δέκα χρόνια σαν σεναριογράφος και παραγωγός ταινιών. Το πρώτο του μυθιστόρημα, "Ο γητευτής των αλόγων" ("The Horse Whisperer"), κυκλοφόρησε το 1995 και είχε πρωτοφανή επιτυχία σ’ όλο τον κόσμο.

Πούλησε δώδεκα εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφράστηκε σε τριάντα έξι γλώσσες. Επίσης έγινε κινηματογραφική ταινία στο Χόλιγουντ με πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Ο Νίκολας Έβανς ζούσε μέχρι το θάνατό του στο Λονδίνο, ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά.