Βιβλιο

Παρουσίαση του βιβλίου του Κυριάκου Αθανασιάδη στο Little Tree

Σήμερα, Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022, στις 19:30

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kyriakos-athansiadis_1.jpg

Παρουσίαση του βιβλίου του Κυριάκου Αθανασιάδη «Αγκάθια και πικραλίδες»

Οι Εκδόσεις BELL και το Little Tree Books & Coffee μας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Κυριάκου Αθανασιάδη «Αγκάθια και πικραλίδες» την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 στις 19:30 στο Little Tree Books & Coffee (Καβαλλότι 2, Αθήνα, 2109243762).

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει για το βιβλίο του με την Ελεωνόρα Ορφανίδου, δημοσιογράφο και προϊσταμένη προγράμματος (τομέας Πολιτισμού) του Ρ/Σ Αθήνα 984 FM, και τον δημοσιογράφο Ρενάτο Λέκκα (Action 24, Ποντίκι).

*Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου*

Δύο γυναίκες.
Η Ελληνίδα. Μεγάλη σε ηλικία, ανήμπορη να αυτοεξυπηρετηθεί, αμίλητη και κλεισμένη στον εαυτό της, και, το κυριότερο, με Αλτσχάιμερ. Δεν θυμάται τίποτε πια. Έχει ξεχάσει ποια ήταν, τι έζησε, ποιον και πόσο αγάπησε. Κι αν τη δονούν ακόμη κάποιες εκλάμψεις, σύντομα θα πάψουν κι αυτές…
Η Αλβανίδα. Μεσόκοπη, πληγωμένη, προδομένη, αλλά δυνατή και αισιόδοξη ταυτόχρονα, με χιούμορ, με πίστη στη ζωή, με αγάπη για όλο τον κόσμο και κυρίως γι’ αυτήν εδώ τη γυναίκα που τη φροντίζει και της βουρτσίζει κάθε μέρα τα μαλλιά. Και ομιλητική: δεν σταματά να μιλά, και να θυμάται, και να αφηγείται τρομερά πράγματα για μια ζωή, και για μια χώρα, που τώρα πια μοιάζουν ξένες και μακρινές, κομμάτια μιας μεγάλης τραγωδίας…
Οι δυο τους μένουν συνέχεια μαζί, κοιμούνται και ξυπνούν μαζί, μαγειρεύουν, τρώνε, βλέπουν τηλεόραση και κάνουν βόλτες στην πόλη μαζί, και ίσως –ίσως– καταφέρουν κάποια στιγμή να αποδείξουν πως δεν τελείωσαν όλα εδώ, πως υπάρχει συνέχεια, πως υπάρχει ακόμη μνήμη.
Και πως υπάρχει ελπίδα.

Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα για τη γυναικεία φιλία, για τη μνήμη και την απώλειά της, για τον έρωτα και την προσδοκία. Ένα βιβλίο που θα ζεστάνει την καρδιά σας.

Αγκάθια και Πικραλίδες, Κυριάκος Αθανασιάδης

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ