- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ντέιβιντ Ατένμπορο: Η ζωή στον πλανήτη μας
Ένα βιβλίο του μεγάλου Βρετανού φυσιοδίφη που μας προειδοποιεί για τους κινδύνους και μας προτείνει λύσεις για την επιβίωση της Γης
Η ζωή στον πλανήτη μας: Παρουσίαση του βιβλίου του Άγγλου φυσιοδίφη Ντέιβιντ Ατένμπορο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση Μυρτώς Καλοφωλιά.
Ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο είναι ένας από τους σύγχρονους σοφούς: φυσιοδίφης και ιστορικός της φύσης, θεωρείται «εθνικός θησαυρός» για το Ηνωμένο Βασίλειο - ένας από τους 100 δημοφιλέστερους Βρετανούς όλων των εποχών. Έγινε γνωστός για τη συγγραφή και παρουσίαση της «Life Collection», μιας σειράς εννέα ντοκιμαντέρ φυσικής ιστορίας του BBC, αποτέλεσμα εκτεταμένης έρευνας για τη ζωή των φυτών και των ζώων πάνω στη Γη. Το βιβλίο «Η ζωή στον πλανήτη μας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση Μυρτώς Καλοφωλιά, είναι ένα παρόμοιο έργο αγάπης: «Είμαι 94 χρόνων» λέει ο Ατένμπορο. «Έζησα μια πραγματικά απίστευτη ζωή. Και μόνο τώρα είμαι σε θέση να εκτιμήσω πραγματικά πόσο συγκλονιστικά ήταν αυτά που έζησα. Όταν ήμουν νέος, πίστευα ότι περιπλανιόμουν σε έναν άγριο, παρθένο φυσικό κόσμο - αλλά δεν ήταν παρά μια ψευδαίσθηση. Η τραγωδία του καιρού μας εκτυλίσσεται ολόγυρά μας και μετά βίας μπορούμε να τη διακρίνουμε. Ο πλανήτης μας στερείται την άγρια φύση του και η βιοποικιλότητά του εκφυλίζεται. Υπήρξα μάρτυρας αυτής της παρακμής. “Η ζωή στον πλανήτη μας” είναι η μαρτυρία μου, αλλά και ένα όραμα για το μέλλον. Το βιβλίο αυτό αφηγείται πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο, ποιο ήταν το μεγαλύτερο λάθος μας και με ποιον τρόπο -αν δράσουμε χωρίς καθυστέρηση- μπορούμε να επανορθώσουμε».
Το βιβλίο εντάσσεται σε μια σειρά των εκδόσεων Πατάκη που με τίτλο Green Deal προσπαθεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους αναγνώστες για τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Ανάμεσα στα βιβλία που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά είναι το «Πώς να αποφύγουμε μια κλιματική καταστροφή» του Bill Gates και το «Spillover, από τα ζώα στον άνθρωπο», ένα συναρπαστικό ντοκουμέντο για τις ζωονόσους και τις επιδημίες, του Αμερικανού συγγραφέα David Quammen.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ωμό, κλειστοφοβικό πολιτικό θρίλερ που επαναπροσδιορίζει το Caribbean noir
Μια συγκινητική ωδή στη μνήμη και την παιδική ηλικία
Δύο συγκλονιστικά ιστορικά βιβλία από τις εκδόσεις Utopia φέρνουν τον Μεσαίωνα στο σήμερα με ρυθμό που κόβει την ανάσα.
Τιμά το πολύπλευρο έργο του εθνικού μας ποιητή με μια πλούσια έκδοση - Με ανέκδοτα έργα και νέες μελέτες
«Το Σύμπαν δεν σου δίνει σκοπό. Σου δίνει την ελευθερία να τον δημιουργήσεις», λέει ο κορυφαίος θεωρητικός φυσικός
Προτάσεις ελληνικής πεζογραφίας από την πρόσφατη βιβλιοπαραγωγή
Η μοναδική αρχιτεκτονική του και η νέα πολιτιστική εμπειρία προσελκύει βιβλιόφιλους από όλο τον κόσμο
Ένα ανέκδοτο ποίημα του Γιώργου Βέλτσου για την ATHENS VOICE
Ο Νικολό Αμανίτι εξετάζει τη δύναμη της δημόσιας εικόνας και τις συνέπειες της έκθεσης, ενώ η Τζούλια Καμινίτο στρέφει το βλέμμα στις αόρατες πληγές που διαμορφώνουν έναν άνθρωπο πολύ πριν αποκτήσει τη δική του φωνή
Η συγγραφέας μιλά για το νέο της ψυχολογικό θρίλερ, τη δημιουργική εμμονή, τη μοναξιά, την επινόηση και το σκοτεινό βλέμμα που μπορεί να αλλάξει τα πάντα
Πώς η χρήση ΤΝ από μαθητές και δασκάλους μπορεί και πρέπει να αλλάξει τη λειτουργία του σχολείου
«Ένα μόνο δωμάτιο με ένα μόνο βιβλίο». Αυτή είναι η φιλοσοφία πίσω από το όραμα του Yoshuyuki Morioka
Μια συζήτηση με τον συγγραφέα για τα βιβλία του, τις επιρροές του και τη σχέση της λογοτεχνίας με τη ζωή
Ο γερμανός συγγραφέας αφηγείται τη στιγμή που αποφάσισε να γίνει ποιητής, μιλά για την τέχνη της αφήγησης, τα πρότυπα για τους χαρακτήρες του, τη ζωγραφική.
Η Μαίρη Σιάνη-Ντέιβις στο βιβλίο «Έντιμος εμπορία» γράφει για μια γενιά που γεννήθηκε πριν από τον πόλεμο αλλά τον πρόλαβε, όπως και τον Εμφύλιο, στην πιο τρυφερή της ηλικία
Με αφορμή το νέο του βιβλίο, «Η ανάγκη της εμψύχωσης», ο ομότιμος καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας μιλά για τη σύγχρονη εποχή της ψυχικής κόπωσης και της εσωτερικής παραίτησης.
Όταν η αναζήτηση του τέλειου σώματος μετατρέπεται σε μια εφιαλτική, γεμάτη σασπένς ανατομία της ανθρώπινης απόγνωσης
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Ψυχογιός
Ένα δοκίμιο πάνω σε κάθε είδους coming out με το οποίο μπορεί να συναντηθεί ένα πλάσμα στη ζωή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.