Βιβλιο

Οι νεκροθάφτες της Δημοκρατίας: O Sifaoui για τη γαλλική αριστερά

«Η ισλαμοαριστερά εργαλειοποιεί το Ισλάμ και το Ισλάμ εργαλειοποιεί την ισλαμοαριστερά. Αμφότερες αυτές οι δυνάμεις αποσκοπούν στο κοινωνικό χάος προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους»

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mohamed Sifaoui
O Mohamed Sifaoui © EPA/LUCAS DOLEGA

O Mohamed Sifaoui στο νέο του βιβλίο, «Οι νεκροθάφτες της Δημοκρατίας», καταγγέλλει τους συνοδοιπόρους του Ισλάμ στην ευρωπαϊκή αριστερά

Στο βιβλίο του «Fossoyeurs de la République» (Οι νεκροθάφτες της Δημοκρατίας), ο δημοσιογράφος και δοκιμιογράφος Mohamed Sifaoui περιγράφει το φαινόμενο της ισλαμοαριστεράς για την οποία έχει κάνει πολυετή έρευνα. Ο πολυγραφότατος συγγραφέας, που έχει εισηγηθεί «ανοχή μηδέν» για το Ισλάμ, αναλύει πώς η ισλαμοαριστερά ενοχοποιεί τις ευρωπαϊκές κοινωνίες και υπονομεύει τη Δημοκρατία χρησιμοποιώντας εξτρεμιστικό λεξιλόγιο και απειλές. «Η ρητορική του θύματος», γράφει ο Γαλλο-αλγερινός Sifaoui, «δεν είναι καινούργια. Από τον ναζισμό, τον φασισμό και τον σταλινισμό μέχρι την ακροδεξιά και την ακροαριστερά, οι οπαδοί των διάφορων ολοκληρωτισμών ποζάρουν ως θύματα. Σκοπός τους είναι να δικαιολογήσουν και να εξορθολογήσουν το μίσος και τη βία. Αν κάθε μέρα σάς επαναλαμβάνουν ότι είστε θύμα, ότι κάποιος ή κάποιοι σάς έχουν αδικήσει, θα καταλήξετε να νιώθετε θύμα. Η ιδιότητα του θύματος συνεπάγεται κάποιον δήμιο, κάποιον θύτη που πρέπει να τιμωρηθεί».

Ο Sifaoui, που έχει γεννηθεί σε μουσουλμανική οικογένεια σε προάστιο του Αλγερίου, έχει εκφραστεί ανοιχτά εναντίον του εξισλαμισμού των ευρωπαϊκών κοινωνιών και βρίσκεται εδώ και πάνω από δέκα χρόνια υπό αστυνομική προστασία. Το βιβλίο του ωστόσο δεν καταγγέλλει τόσο το ίδιο το Ισλάμ όσο τους συνοδοιπόρους του στην ευρωπαϊκή αριστερά, στην οποία αποδίδει τον «εξοπλισμό» του Ισλάμ. «Η ισλαμοαριστερά», γράφει ο Sifaoui, «εργαλειοποιεί το Ισλάμ και το Ισλάμ εργαλειοποιεί την ισλαμοαριστερά. Αμφότερες αυτές οι δυνάμεις αποσκοπούν στο κοινωνικό χάος προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους. […] Η ισλαμοαριστερά παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει πως πολιτικές οργανώσεις όπως οι "Αδελφοί Μουσουλμάνοι"κάνουν εισοδισμό στην Ευρώπη εργαλειοποιώντας τις αντιρατσιστικές οργανώσεις και τα συνδικάτα.[…] Στη Γαλλία φτάσαμε στο σημείο η Ένωση Φοιτητών (Unef) να έχει πρόεδρο μια φοιτήτρια με ισλαμική μαντίλα και να δημιουργεί τώρα "λευκές" και "μη λευκές" συνδικαλιστικές οργανώσεις».

Ο Sifaoui, ο οποίος στο παρελθόν έκανε ρεπορτάζ για την Αλ Κάιντα, περιγράφει στους «Νεκροθάφτες της Δημοκρατίας» πώς η ισλαμοαριστερά επικράτησε στον δημόσιο διάλογο, στα πανεπιστήμια και στις συνοικίες, λησμονώντας τις οικουμενικές αριστερές αξίες –το κοσμικό κράτος, την ισότητα των φύλων, τη σεξουαλική απελευθέρωση– και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Ο Sifaoui φαίνεται πάρα πολύ απαισιόδοξος μπροστά στην ανεντιμότητα των διανοουμένων οι οποίοι υιοθετούν ισλαμοφασιστικές θέσεις και δαιμονοποιούν οποιονδήποτε διαφωνεί – ενώ, όχι σπάνια, θεωρούν δικαιολογημένη ακόμα και τη φυσική εξόντωση των διαφωνούντων. Είναι πολύ χαρακτηριστική η υπόθεση του Samuel Paty όπου η ισλαμοαριστερά θεώρησε «φυσική συνέπεια» τον αποκεφαλισμό εφόσον ο καθηγητής «δεν σεβάστηκε το Ισλάμ».

Ο Sifaoui εντοπίζει τις μεγαλύτερες ισλαμοαριστερές νησίδες σε ακτιβιστικές ομάδες που ασχολούνται με τη διύλιση του δημόσιου λόγου και τη διανομή μηνύσεων «κατά των ισλαμοφοβικών», στα πανεπιστήμια και στα social media. Στη Γαλλία υπάρχει εξάλλου το περίφημο Mediapart, το κατ’ εξοχήν πληροφοριακό και προπαγανδιστικό μέσο της άκρας αριστεράς, το οποίο προωθεί ισλαμικές θέσεις, κατασυκοφαντεί όποιον δεν συμφωνεί και, παραλλήλως, επιδίδεται σε αντισημιτική προπαγάνδα. Ο Sifaoui κατηγορεί την αριστερά ότι έχει προδώσει τον ίδιο της τον εαυτό: «Οι γαλλικές ελίτ» γράφει «επέτρεψαν την αποδοχή του ισλαμισμού όπως κάποτε επέτρεψαν την αποδοχή του σταλινισμού. Η γαλλική αριστερά είναι η πιο ηλίθια αριστερά στον κόσμο: οι οργανώσεις δεν παράγουν σκέψη, παράγουν αγανάκτηση, υστερία και τοξικότητα».

Παρότι ο Safaoui είναι Αλγερινός και έχει αλγερινή υπηκοότητα, η εφημερίδα του κομμουνιστικού κόμματος Humanité καθώς και ο ιστότοπος 20 Μinutes τον αποκαλούν «ρατσιστή» και «ισλαμοφοβικό» ήδη από το 2002 όταν έγραψε το βιβλίο «La France, malade de l'islamisme: menaces terroristes sur l’Hexagone», στο οποίο παρατηρούσε την άνοδο του ισλαμοφασισμού. Τον Οκτώβριο του 2019, μια ομιλία του στη Σορβόννη ακυρώθηκε λόγω των ισλαμιστικών και ακροαριστερών πιέσεων στη διοίκηση του πανεπιστημίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ