Βιβλιο

6 προτάσεις για τις γιορτές από τις Εκδόσεις Βακχικόν

Αστυνομικά, μυθιστορήματα, ποίηση

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 766
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι εκδόσεις Βακχικόν μας προτείνουν 6 βιβλία τους για τις γιορτές

O θησαυρός (αστυνομικό μυθιστόρημα)
Στο δεύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα του Παναγιώτη Κωνσταντόπουλου, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Πάνος Κουτσόπουλος, ο επονομαζόμενος «Κουτσός», αναλαμβάνει ν’ ανακαλύψει ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από ανυπόγραφες απειλητικές επιστολές προς τον εργοδότη του Θεοδόση Τσαμπαρδά.


Μιχάλης Ανυφαντής (μυθιστόρημα)
Το νέο μυθιστόρημα του Ντίνου Πετράκη είναι μια σύγχρονη αρχαία τραγωδία που διατρέχει την ελληνική πραγματικότητα από το 1984 έως το 2018. Ο αναγνώστης, μέσω της δομής του βιβλίου, που χωρίζεται σε στάσιμα και χορικά, παρακολουθεί τη ζωή του Μιχάλη Ανυφαντή στα προδιαγεγραμμένα στάδιά της.


Να μ’ αγαπάς (μυθιστόρημα)
Το μυθιστόρημα της Λίας Νικολάου είναι μια λυρική, ερωτική επιστολή που αποσκοπεί στη διαχείριση της απώλειας και στην έκφραση της αληθινής αγάπης· μια ιστορία για την αφοσίωση και την ολοκληρωτική παράδοση· μια κατάθεση ψυχής που μας δείχνει τον δρόμο για την ευτυχία.


Το άβατο: Η ματωμένη γη (μυθιστόρημα)
Στο βιβλίο επιστημονικής φαντασίας του Αλέξανδρου Καψοκόλη, οι εννιά ηγέτες των ισχυρότερων κρατών του κόσμου καλούνται να λύσουν το πρόβλημα του υπερπληθυσμού του πλανήτη. Η απόφαση που παίρνουν οδηγεί άθελά τους την ανθρωπότητα στην καταστροφή της.


Λυρικά ελάχιστα (ποιήματα)
Ο Νίκος Βλαχάκης εργάζεται ως Σύμβουλος Δημόσιας Διπλωματίας στο Υπουργείο Εξωτερικών, έχοντας υπηρετήσει στις ελληνικές πρεσβείες, σε διάφορες πόλεις στο εξωτερικό. Τα Λυρικά ελάχιστα είναι η τέταρτη ποιητική του συλλογή και αποτελείται από 100+1 στιχουργήματα.


Εμφάνεια (ποιήματα)
Ο Κωνσταντίνος Σύρμος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης όπου και ζει. Ασχολείται με τη συγγραφή και την αρθρογραφία. Το 2012 συμμετείχε στιχουργικά στον δίσκο «Σε τόπους που δεν ξέρω». Η Εμφάνεια είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή.


Info: Εκδόσεις Βακχικόν, Σόλωνος 110, Αθήνα, 2103637867, info@vakxikon.gr, www.ekdoseis.vakxikon.gr