Βιβλιο

Ο Πάνος Παντελούκας κάνει «Έγκλημα στο Πότζο»

Ένα κράμα ιστορίας, μυστηρίου και αρχαιολογίας με προεκτάσεις στα κοινωνικά προβλήματα των σύγχρονων νέων της Νότιας Ιταλίας (εκδ. Βακχικόν)

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάνος Παντελούκας

Συνέντευξη: Ο Πάνος Παντελούκας μιλάει στον Ιωσήφ Αρνές για το νέο του βιβλίο «Έγκλημα στο Πότζο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν

Στη Νότια Ιταλία, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Μπάκολι, μία γραφική κωμόπολη κοντά στη Νάπολη, ο καθηγητής εγκληματολογίας Οράτσιο Σπινέλλι εξιχνιάζει έναν φόνο και μια υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην οποία εμπλέκονται έλληνες φοιτητές και η τοπική Καμόρα. Μοναχικός, μεθοδικός, έμπειρος, πιστός σύντροφος, γεμάτος ευαισθησίες και λάτρης της καλής κουζίνας, ο καθηγητής Σπινέλλι έχει σταθερό αρωγό σε αυτήν την υπόθεση τον καλό του φίλο, επιθεωρητή της τοπικής αστυνομίας Νικόλα Σκιάνο. 

Η αστυνομική νουβέλα «Έγκλημα στο Πότζο» (εκδόσεις Βακχικόν) του Πάνου Παντελούκα, είναι ένα κράμα ιστορίας μυστηρίου και αρχαιολογίας με προεκτάσεις στα κοινωνικά προβλήματα των σύγχρονων νέων της Νότιας Ιταλίας, όπως η ανεργία, η έλλειψη διεξόδων, το εύκολο χρήμα, και φυσικά η μαφία.

Αποτελεί την πρώτη μίας σειράς αντίστοιχων αστυνομικών ιστοριών με τον ίδιο πρωταγωνιστή.

Ο Πάνος Πνατελούκας μιλάει για το βιβλίο του «Έγκλημα στο Πότζο» (εκδ. Βακχικόν)

Τι είναι εκείνο που σας ωθεί να γράφετε;
Η εσωτερική μου ανάγκη να εκφράσω ανοιχτά σκέψεις, ιστορίες, ιδέες και καταστάσεις που έχω στο μυαλό και την ψυχή μου.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για εσάς είναι να καταφέρετε να εκφράσετε τη σκέψη σας πάνω στο χαρτί;
Δεν είναι ούτε εύκολο ούτε δύσκολο, είναι όλα θέμα στιγμής, διάθεσης, χρόνου και εσωτερικής γαλήνης. 

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Οι καθημερινοί άνθρωποι, τα πάθη, η αγάπη και τα βιβλία των κλασσικών.

Ποια θεματολογία κρατεί τον κυρίαρχο ρόλο στα έργα σας;
Το αστυνομικό γενικά, το μυστήριο, η ιστορία.

Πάνος Παντελούκας «Έγκλημα στο Πότζο», εκδόσεις Βακχικόν
Πείτε μας λίγα λόγια για το βιβλίο σας.
Το βιβλίο είναι ένα κράμα αστυνομικού μυστηρίου και αρχαίας ιστορίας με προεκτάσεις στα κοινωνικά προβλήματα των σύγχρονων νέων της Νότιας Ιταλίας και όχι μόνο (ανεργία, έλλειψη διεξόδων, εύκολο χρήμα, μαφία). 

Συγγραφέας γεννιέσαι ή γίνεσαι;
Νομίζω ότι γίνεσαι.

Αν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι στον τομέα της λογοτεχνίας τι θα ήταν αυτό;
Η λογοτεχνία δεν αλλάζει ριζικά, ήταν και θα είναι πάντα ένας έρωτας διαχρονικός. 

Έχετε επόμενα συγγραφικά σχέδια;
Ναι, τη συνέχεια των αστυνομικών ιστοριών με πρωταγωνιστή τον Καθηγητή Εγκληματολογίας Οράτσιο Σπινέλλι.


Ποιος είναι ο Πάνος Παντελούκας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Μεγάλωσε στο Μαρούσι και είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό & Διεθνές Δίκαιο στη Βρέμη της Γερμανίας. Ασκεί μαχόμενη δικηγορία από το 2004. Ομιλεί πέντε γλώσσες και είναι συγγραφέας ενός νομικού βιβλίου στα γερμανικά (2007), το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με τίτλο "Menschenrechte". Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Tina Spinelli και έχει δύο παιδιά. Τα βιβλία, το σινεμά, η μουσική, τα ταξίδια, ο αθλητισμός, οι συλλογές και ο εθελοντισμός είναι τα βασικά του ενδιαφέροντα. Είναι λάτρης της Ιταλίας, της δεύτερηςπατρίδας του. H αστυνομική νουβέλα «Έγκλημα στο Πότζο» αποτελεί το πρώτο λογοτεχνικό του βιβλίο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ