Βιβλιο

«Coronovirus: An ancient or an alien virus»

On Time Books: Ο διαγωνισμός διηγήματος για τον κορωνοϊό γίνεται βιβλίο

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 746
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Coronovirus: An ancient or an alien virus»: Το βιβλίο με τα 6 διηγήματα που κέρδισαν στον διαγωνισμό της OnTime books θα κυκλοφορήσει σύντομα

Εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, η OnTime books, ο εκδοτικός οίκος με έδρα το Λονδίνο που είναι ο μόνος που μεταφράζει έργα Ελλήνων και Κύπριων στην αγγλική γλώσσα, είχε μια περίφημη ιδέα: να διοργανώσει διαγωνισμό διηγήματος με κεντρικό θέμα τον κορωνοϊό.

Ήταν μια ιδέα που έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης και τώρα ήρθε η ώρα να βγει και στα ράφια των βιβλιοπωλείων με τα 6 διηγήματα που κέρδισαν, υπό τον γενικό τίτλο «Coronovirus: An ancient or an alien virus». Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει μέσα στον Ιούνιο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. Σημειώστε ότι μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο πρώτος διαγωνισμός, η OnTime books προκηρύσσει και δεύτερο διαγωνισμό, νουβέλας αυτή τη φορά, με θέμα «The second wave». Αν σας ενδιαφέρει να συμμετάσχετε, η νουβέλα σας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 40.000 λέξεις και να έχει αποσταλεί στο info@ontimebooks.co.uk έως τις 30 Αυγούστου 2020. Η νουβέλα που θα επιλεχθεί, θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο από την OnTime books στην ελληνική αλλά και στην αγγλική γλώσσα.

Μια σειρά... σκέτη μαγεία
Μέσα στον Ιούνιο θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά και πάλι το φανταστικό «The secret of magic», της Νατάσσας Λούπου, από την OnTime books. Το βιβλίο είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Anima το 2018, λίγους μήνες αργότερα έπαψε να υπάρχει στην αγορά και η OnTime books το μετέφρασε και το εξέδωσε στο εξωτερικό τον Απρίλιο που μας πέρασε. Λόγω μεγάλης ζήτησης θα κυκλοφορήσει ξανά και στην Ελλάδα, ενώ τα ακόμα καλύτερα νέα είναι ότι πολύ άμεσα θα κυκλοφορήσει και το «Μυστικό της Μαγείας ΙΙ», ενώ ήδη στα σκαριά βρίσκεται και η τρίτη συνέχεια.

Από το εξώφυλλο του «The secret of magic»
«15 Απριλίου 2016. Η Τάνια σήμερα γίνεται 12 χρονών και στο πάρτι των γενεθλίων της φέτος έχει έναν φανταστικό ταχυδακτυλουργό που με τα μαγικά του έχει αφήσει τους καλεσμένους με το στόμα ανοιχτό. Μετά το τέλος της γιορτής κι ενώ η Τάνια αναρωτιέται αν όλα αυτά που είδε είναι κόλπα που μαθαίνουν οι μάγοι σε κάποια σχολή ή αν υπάρχει στ’ αλήθεια μαγεία, βρίσκει στο δωμάτιό της μία μυστηριώδη βαλίτσα. Όταν την ανοίξει, κάτι απρόσμενο θα συμβεί και μια συναρπαστική περιπέτεια θα ξεκινήσει! Η Τάνια καλείται να ανακαλύψει το μυστικό του Πήτερ και να πάρει αποφάσεις που θα αλλάξουν όχι μόνο τη ζωή της αλλά και τη ροή της παγκόσμιας ιστορίας. Ποιος είναι ο μυστηριώδης Πήτερ και ποιο μυστικό κρύβεται μέσα στο απαγορευμένο κουτί; Ποιο θα είναι το επόμενο παιδί που θα το ανακαλύψει;».


Περισσότερα για την OnTime books, η οποία ήδη μετράει 17 τίτλους Ελλήνων και Κύπριων συγγραφέων, 7 από τους οποίους έχουν ήδη δημοσιευτεί στην παγκόσμια αγορά, μπορείτε να δείτε στο www.ontimebooks.net