Βιβλιο

Γράψε το δικό σου Senario.

Ένα βιβλίο, μία ιστορία, πολλοί συγγραφείς. Θα λάβεις μέρος;

Μαρίζα Μάντζιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πάρε μέρος στο Senario: Κάθε μέρα η ιστορία συνεχίζεται από κάποιο διαφορετικό

Κάποτε έλεγαν ότι οι μισοί έλληνες γράφουν ποιήματα. Τώρα, οι μισοί έλληνες γράφουν σενάρια: για τηλεοπτικά σήριαλ, για ταινίες μεγάλου μήκους, για ταινίες μικρού μήκους, για βίντεο-κλιπ, για διαφημιστικά σποτ, για κόμικς, για τα πάντα.

Δίκαιο. Το να έχεις να διηγηθείς κάτι έχει μία γοητεία γιατί πλάθεις την ιστορία, τη μοιράζεσαι με άλλους, τη σκηνοθετείς στο μυαλό σου και μετά γοητεύεις τους αναγνώστες/θεατές/ακροατές σου.

Κάπου εκεί βρίσκεται και ένα νέο εγχείρημα που φαίνεται διασκεδαστικό, διαδραστικό και με πολλούς φαν: Το Senario. Ή, με άλλα λόγια, μία ιστορία με πολλούς συγγραφείς και με σημείο εκκίνησης εσένα.

Τι είναι το Senario;

"Ένα βιβλίο, μία ιστορία η οποία έχει πολλούς συγγραφείς."

Κάθε μέρα η ιστορία συνεχίζεται από κάποιο διαφορετικό. Δημιουργείται το επόμενο βήμα της και δημοσιεύεται με βάση τα κείμενα που γράφουμε «εμείς» - δηλαδή όλοι οι άλλοι.

Πώς γράφεις στο Senario;

Γράφεις ό,τι θες αρκεί να έχει μόνο ελληνικούς χαρακτήρες και τα βασικά σημεία στίξης. Συνεχίζεις την ιστορία των πρωταγωνιστών.

Προσοχή: Το Senario δε δέχεται λατινικά και το όριο είναι 350 χαρακτήρες.

Κάθε πρωί στις 10:00 συγκεντρώνονται τα πιο ενδιαφέροντα κείμενα από την ομάδα του Senario, ενώνονται σαν πλοκή και δημοσιεύονται σε νέα σελίδα. Σύνολο 12 κεφάλαια, 365 σελίδες.

Αν δημοσιευτεί αυτό που έγραψες ανεβαίνει η βαθμολογία σου και καθώς ανεβαίνεις επίπεδο μπορείς να γράφεις περισσότερα κείμενα κάθε μέρα.

 image

Ερώτηση κρίσεως: Γιατί να γράψει κανείς στο Senario;

Η ιδέα είναι παλιά: μία ιστορία γραμμένη βήμα-βήμα από διαφορετικούς ανθρώπους. Το ίδιο θέλει να κάνει και το Senario: να δημιουργήσει μια ιστορία από πολλούς συγγραφείς και όλοι μαζί να ολοκληρώσουν το βιβλίο που δεν έγραψε ένας αλλά το σύνολο των συμμετεχόντων.

Άνθρωποι που εμπνεύστηκαν και συνέχισαν τη σελίδα του προηγούμενου βάζοντας τη δικιά τους φαντασία και τη δική τους ταυτότητα στην εξέλιξη των πρωταγωνιστών.

Στο τέλος οι 10 συγγραφείς με τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα δουν το όνομά τους στην έντυπη έκδοση.