- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Διαβάσαμε την αριστοτεχνικά γραμμένη «Καλή κοινωνία» του Amor Towles
Νέο μυθιστόρημα από τον συγγραφέα του best seller των New York Times «Ένας Τζέντλεμαν στη Μόσχα»
Oι εκδόσεις Διόπτρα παρουσιάζουν στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό την «Καλή κοινωνία». Ένα ιστορικό ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα από τον συγγραφέα του βιβλίου «Ένας Τζέντλεμαν στη Μόσχα», που ξεπέρασε τα 1.500.000 αντίτυπα και σύντομα θα μεταφερθεί στην τηλεόραση
Ένα μυθιστόρημα με χαρακτήρες ολοζώντανους και ατμόσφαιρα που σαγηνεύει, ένα έργο ενορχηστρωμένο στις νότες της τζαζ, βουτηγμένο στην αίγλη της ρετρό Νέας Υόρκης, των φαντασμαγορικών κοκτέιλ και των υπέρλαμπρων ενδυμάτων, των εξαίσιων συναισθημάτων και τον ρομαντισμό της νιότης. Συγγραφέας ο οποίος ξεδίπλωσε τον πλούτο των δυνατοτήτων του με το «Ένας Τζέντλεμαν στη Μόσχα» (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα) ο Amor Towles μεταφέρει το σκηνικό στο Μανχάταν της δεκαετίας του ’40, ανασυνθέτοντας με σπάνια γλαφυρότητα την ατμόσφαιρα της Νέας Υόρκης της εποχής εκείνης.
Η υπόθεση της «Καλή κοινωνίας» τοποθετείται στη Νέα Υόρκη, παραμονή πρωτοχρονιάς του 1937, στον απόηχο της Μεγάλης Ύφεσης. Δύο φίλες, η Κέιτ Κόντεντ και η Ιβ Ρος, συναντούν σε ένα από τα περίφημα τζαζ κλαμπ της αμερικανικής μητρόπολης τον γοητευτικό νεαρό τραπεζίτη Τίνκερ Γκρέι. Γεμάτοι όνειρα, μπρίο και κέφι για ζωή, οι τρεις τους θα ερωτευτούν, θα απογοητευτούν, θα επαναπροσδιορίσουν τα όνειρά τους και, πάνω από όλα, θα προσπαθήσουν να μάθουν τους κανόνες του παιχνιδιού της καλής κοινωνίας. Δεν θα πάψουν όμως να παλεύουν με τα δικά τους φαντάσματα και να προσποιούνται αυτό που θα ήθελαν να είναι.
Amor Towles, «Καλή κοινωνία», σελ. 488, μετάφραση Ρηγούλα Γεωργιάδου, εκδόσεις Διόπτρα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα είπαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς στοχαστές της εποχής μας
Ο τόμος προς τιμήν του σε επιμέλεια των πανεπιστημιακών καθηγητών Burkhard Fehr και Παναγιώτη Ροϊλού
Ποτέ δεν με απογοήτευσε αυτός ο Εβραίος συγγραφέας από την Πολωνία, που το 1978 πήρε το Νόμπελ Λογοτεχνίας
Δεν πρόκειται για μια αυστηρή πραγματεία, αλλά για ένα βιβλίο που μετατρέπει τη σύνθετη διαδικασία της αγοράς κατοικίας σε ανθρώπινη κουβέντα.
Από τις Εκδόσεις Βακχικόν, σε μετάφραση Σωτήρη Μηνά
Ένα μυθιστόρημα για όλους όσοι ζουν «σημαδεμένοι» — από την εμφάνιση, από το παρελθόν, από τις συνθήκες
Το Βιβλίο της Ημέρας, από τις Εκδόσεις Gutenberg
Με αφορμή το βιβλίο «Με τη δική σου ματιά μονάχα», η συγγραφέας μιλά αποκλειστικά στην Athens Voice για την πρόκληση να μετατρέψει την κρυφή ζωή της Μάιερ σε μια δυνατή μυθοπλαστική αφήγηση
Το δοκίμιο της συγγραφέα και ιστορικού που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη
Το Βιβλίο της Ημέρας, από τις Εκδόσεις Bell
H συλλογή διηγημάτων «Ουμπίκικους» του Γιώργου Τσακνιά (192 σελίδες, Εκδόσεις Κίχλη), κυκλοφορεί στις 5 Δεκεμβρίου
Η τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2025
Η συλλογή διηγημάτων «Οι Αόρατοι της Γης» είναι το αποτέλεσμα του δημιουργικού διαλόγου των συγγραφέων με ένα έργο της ομότιτλης έκθεσης της Σμαρώς Τζενανίδου
Ο συγγραφέας και μεταφραστής μιλά για το νέο του μεταφραστικό έργο, τη συλλογή του Γεωργιανού συγγραφέα Έρλομ Αχβλεντιάνι «Ο άντρας που έχασε τα λογικά του», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.
Το «Last Rites» είναι το βιβλίο που έγραψε ο Όζι λίγο πριν φύγει από τη ζωή
Από ένα δάνειο 70.000 λιρών σε πέντε Νόμπελ Λογοτεχνίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.