«Πληγωμένοι άγγελοι». Γιατί να το διαβάσεις;
Το δεύτερο βιβλίο της σειράς με πρωταγωνίστρια την Κέιτι Μαγκουάιρ, από τον μετρ του τρόμου Graham Masterton (εκδ. Οξύ)
Υπόθεση: Ένα ανοιξιάτικο πρωί στην Κομητεία του Κορκ, δυο ψαράδες βρίσκουν το πτώμα του Πατέρα Χίνι, πρώην δάσκαλου μουσικής στο τοπικό σχολείο αρρένων. Το θύμα έχει κακοποιηθεί βάναυσα πριν δολοφονηθεί, με αποκορύφωμα τον ευνουχισμό του. Η υπόθεση αυτή ξυπνάει μνήμες από την υπόθεση κακοποίησης ανήλικων παιδιών από ιερωμένους το 2005, όμως ο μονσινιόρ Κέλι κατονομάζει τον δολοφόνο προσπαθώντας να βοηθήσει τις Αρχές. Και ενώ όλα φαίνονται να κουμπώνουν, η δυσπιστία της Κέιτι επαληθεύεται από την αποτρόπαια δολοφονία ενός ακόμη Πατέρα, εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο. Οι έρευνες γίνονται πιο εντατικές και σύντομα μια φρικτή συγκάλυψη στους κόλπους του ορφανοτροφείου του Αγίου Ιωσήφ έρχεται στο φως. Μόνο που η ιεραρχία της εκκλησίας δεν σκοπεύει να αφήσει την αστυνομία να αποκαλύψει την αλήθεια. Και ο δολοφόνος συνεχίζει ακάθεκτος το αρρωστημένο έργο του.
Τα τελευταία χρόνια ο συγγραφέας έκανε στροφή προς την αστυνομική λογοτεχνία. Το πρώτο του βιβλίο αυτού του είδους με πρωταγωνίστρια την Κέιτι Μαγκουάιρ, η «Τρομερή ομορφιά», έτυχε μεγάλης επιτυχίας στην ηλεκτρονική του μορφή, κάνοντας 100.000 πωλήσεις μέσα σε έναν μήνα. Οι «Πληγωμένοι άγγελοι» είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς.
Σε ποιους απευθύνεται: Αν σου αρέσουν οι ιστορίες αγωνίας και μυστηρίου με έντονο το στοιχείο του τρόμου και με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες των βασανιστηρίων του εκάστοτε θύματος, οι «Πληγωμένοι άγγελοι» θα σου προσφέρουν στιγμές αναγνωστικής απόλαυσης.
Θα σε συνεπάρουν:
- Οι γρήγορες εναλλαγές στην αφήγηση. Κάθε κεφάλαιο αλλάζει σκηνικό και πρωταγωνιστές και το χαρακτηριστικό αυτό επιτείνει την αγωνία σου και σε αναγκάζει να μην το αφήσεις από τα χέρια σου.
- Η αληθοφάνεια της πορείας των ερευνών. Η Κέιτι και οι συνάδελφοί της παλεύουν να βρουν βήμα-βήμα τα στοιχεία εκείνα που θα τους οδηγήσουν στην αλήθεια, κάνουν λάθη, απογοητεύονται, ενεργούν ενστικτωδώς και έρχονται αντιμέτωποι με τον θάνατο.
- Η έξυπνη πλοκή με επίκεντρο τις αποχρώσες ενδείξεις για κακοποίηση από ιερωμένους. Ένα θέμα σκληρό και ταυτόχρονα ευαίσθητο που σε αναγκάζει να αναμετρηθείς με το δίκαιο και το άδικο, το σωστό και το λάθος.
- Ο χαρακτήρας της Κέιτι. Οικεία, γλυκιά, μπερδεμένη, συναισθηματική μα και μεθοδική και πεισματάρα, σε παίρνει μαζί της σε αυτή την υπόθεση.
Κορυφαία στιγμή: Η σκηνή κατά τη νεκροψία του Πατέρα Ο' Γκάρα και η κλιμάκωση των εξελίξεων που επακολούθησε.
Αν μπορούσα θα άλλαζα: Την έλλειψη ανάλυσης του ψυχολογικού προφίλ κάποιων χαρακτήρων, όπως ο Γκριζοκέφαλος, γιατί –αν και δεν είναι ψυχολογικό θρίλερ– η σεξουαλική παρενόχληση στους κόλπους της Εκκλησίας που πραγματεύεται η πλοκή απαιτούσε και μια τέτοιου είδους εμβάθυνση.
Φράση που ξεχώρισα: «Είναι [...] αρκετά άσχημο να θρηνείς για μια αγάπη που έχασες. Μη θρηνείς για μια αγάπη που δεν είχες ποτέ».
Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Ο συγγραφέας έζησε πέντε χρόνια στο Κορκ, μια εμπειρία που τον ενέπνευσε να γράψει αυτή τη σειρά βιβλίων, η οποία αριθμεί μέχρι στιγμής 9 βιβλία.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συγγραφέας μιλάει στην Athens Voice για αθηναϊκές ιστορίες με ρεαλισμό και φαντασία
Τι συμβαίνει όταν μια σαρανταπεντάρα επιτυχημένη συγγραφέας αποφασίζει να κάνει μια ανατροπή στη ζωή της και να αναζητήσει μια νέα μορφή ελευθερίας;
Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στον κόσμο των πάγων, των ανθρώπων της Γροιλανδίας και ενός τοπίου που αλλάζει για πάντα
Ο συγγραφέας και ιστορικός μιλάει για τον Φρίντριχ Νίτσε, τον Ζαρατούστρα και την κληρονομιά του ονόματός του
Η δικαιοσύνη δεν είναι υπόθεση συναισθήματος, είναι αρχιτεκτονική.
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Μια πολιτισμική-ιστορική «εγκυκλοπαίδεια» φοβιών και εμμονών
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Κέδρος
Ένα βιβλίο που δεν γράφτηκε για παιδιά αλλά κατέκτησε τα παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο
Παύει ένα έργο να «ανήκει» στον συγγραφέα μόλις τελειώσει η συγγραφή του;
Τα βιβλία τους «Απεταξάμην» και «Παλμαρέ» αντίστοιχα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Μίνωας
Οι λέσχες ανάγνωσης γίνονται η πιο όμορφη αφορμή για νέες γνωριμίες, συζητήσεις και έμπνευση στην πόλη
Διαβάσαμε το βιβλίο «Flesh» του Ντέιβιντ Σολόι που κέρδισε το βραβείο Booker 2025
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος
Ποικίλες αναγνωστικές προτάσεις για τις αρχές του 2026
Δύο βιβλία που ξεχώρισα το 2025: «Μαύρο Χαϊκού» της Γιάννας Μπούκοβα (εκδόσεις Ίκαρος) και «Δεν θ’ αργήσω» της Βασιλικής Πέτσα (εκδόσεις Πόλις)
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.