«Πληγωμένοι άγγελοι». Γιατί να το διαβάσεις;
Το δεύτερο βιβλίο της σειράς με πρωταγωνίστρια την Κέιτι Μαγκουάιρ, από τον μετρ του τρόμου Graham Masterton (εκδ. Οξύ)
Υπόθεση: Ένα ανοιξιάτικο πρωί στην Κομητεία του Κορκ, δυο ψαράδες βρίσκουν το πτώμα του Πατέρα Χίνι, πρώην δάσκαλου μουσικής στο τοπικό σχολείο αρρένων. Το θύμα έχει κακοποιηθεί βάναυσα πριν δολοφονηθεί, με αποκορύφωμα τον ευνουχισμό του. Η υπόθεση αυτή ξυπνάει μνήμες από την υπόθεση κακοποίησης ανήλικων παιδιών από ιερωμένους το 2005, όμως ο μονσινιόρ Κέλι κατονομάζει τον δολοφόνο προσπαθώντας να βοηθήσει τις Αρχές. Και ενώ όλα φαίνονται να κουμπώνουν, η δυσπιστία της Κέιτι επαληθεύεται από την αποτρόπαια δολοφονία ενός ακόμη Πατέρα, εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο. Οι έρευνες γίνονται πιο εντατικές και σύντομα μια φρικτή συγκάλυψη στους κόλπους του ορφανοτροφείου του Αγίου Ιωσήφ έρχεται στο φως. Μόνο που η ιεραρχία της εκκλησίας δεν σκοπεύει να αφήσει την αστυνομία να αποκαλύψει την αλήθεια. Και ο δολοφόνος συνεχίζει ακάθεκτος το αρρωστημένο έργο του.
Τα τελευταία χρόνια ο συγγραφέας έκανε στροφή προς την αστυνομική λογοτεχνία. Το πρώτο του βιβλίο αυτού του είδους με πρωταγωνίστρια την Κέιτι Μαγκουάιρ, η «Τρομερή ομορφιά», έτυχε μεγάλης επιτυχίας στην ηλεκτρονική του μορφή, κάνοντας 100.000 πωλήσεις μέσα σε έναν μήνα. Οι «Πληγωμένοι άγγελοι» είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς.
Σε ποιους απευθύνεται: Αν σου αρέσουν οι ιστορίες αγωνίας και μυστηρίου με έντονο το στοιχείο του τρόμου και με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες των βασανιστηρίων του εκάστοτε θύματος, οι «Πληγωμένοι άγγελοι» θα σου προσφέρουν στιγμές αναγνωστικής απόλαυσης.
Θα σε συνεπάρουν:
- Οι γρήγορες εναλλαγές στην αφήγηση. Κάθε κεφάλαιο αλλάζει σκηνικό και πρωταγωνιστές και το χαρακτηριστικό αυτό επιτείνει την αγωνία σου και σε αναγκάζει να μην το αφήσεις από τα χέρια σου.
- Η αληθοφάνεια της πορείας των ερευνών. Η Κέιτι και οι συνάδελφοί της παλεύουν να βρουν βήμα-βήμα τα στοιχεία εκείνα που θα τους οδηγήσουν στην αλήθεια, κάνουν λάθη, απογοητεύονται, ενεργούν ενστικτωδώς και έρχονται αντιμέτωποι με τον θάνατο.
- Η έξυπνη πλοκή με επίκεντρο τις αποχρώσες ενδείξεις για κακοποίηση από ιερωμένους. Ένα θέμα σκληρό και ταυτόχρονα ευαίσθητο που σε αναγκάζει να αναμετρηθείς με το δίκαιο και το άδικο, το σωστό και το λάθος.
- Ο χαρακτήρας της Κέιτι. Οικεία, γλυκιά, μπερδεμένη, συναισθηματική μα και μεθοδική και πεισματάρα, σε παίρνει μαζί της σε αυτή την υπόθεση.
Κορυφαία στιγμή: Η σκηνή κατά τη νεκροψία του Πατέρα Ο' Γκάρα και η κλιμάκωση των εξελίξεων που επακολούθησε.
Αν μπορούσα θα άλλαζα: Την έλλειψη ανάλυσης του ψυχολογικού προφίλ κάποιων χαρακτήρων, όπως ο Γκριζοκέφαλος, γιατί –αν και δεν είναι ψυχολογικό θρίλερ– η σεξουαλική παρενόχληση στους κόλπους της Εκκλησίας που πραγματεύεται η πλοκή απαιτούσε και μια τέτοιου είδους εμβάθυνση.
Φράση που ξεχώρισα: «Είναι [...] αρκετά άσχημο να θρηνείς για μια αγάπη που έχασες. Μη θρηνείς για μια αγάπη που δεν είχες ποτέ».
Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Ο συγγραφέας έζησε πέντε χρόνια στο Κορκ, μια εμπειρία που τον ενέπνευσε να γράψει αυτή τη σειρά βιβλίων, η οποία αριθμεί μέχρι στιγμής 9 βιβλία.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μυθιστόρημα «Οι φόνοι του Μαρμπλ Χολ» του Anthony Horowitz (μετάφραση Χριστιάννα Σακελλαροπούλου, Εκδόσεις Διόπτρα), κυκλοφορεί στις 4 Μαρτίου
Μιλήσαμε μαζί του με αφορμή το «Φονικό στους Κορφούς», την αστυνομική νουβέλα σε 69 σκαλοπάτια
Μια συνέντευξη με τον Ιταλό συγγραφέα με αφορμή το βιβλίο του «Τασμανία», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη
Η Γερμαναρμένισσα συγγραφέας, στο λογοτεχνικό ντεμπούτο της δίνει φωνή σε μια ολόκληρη γενιά από παιδιά και εγγόνια μεταναστών εργατών.
Ένα βιβλίο που προσφέρει μια ριζοσπαστική αλλά και πρακτική επανεκτίμηση της σχέσης των γυναικών με το χρήμα
Ο Διευθύνων σύμβουλος της Lamda Developmet και συγγραφέας μιλάει με αφορμή το βιβλίο «Γιατί αυτοί πέτυχαν», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
Ο βραβευμένος Σουηδός μεταφραστής γράφει στην Athens Voice για το Φεστιβάλ Λογοτεχνίας του Μπέργκεν της Νορβηγίας αλλά και για τη λογοτεχνία εν καιρώ πολέμου στην πολύπαθη Ουκρανία
Η εκπληκτική ιστορία τού πιο παραγωγικού κλέφτη βιβλίων στην ιστορία
Η «τέλεια» απόδοση ενός κειμένου σε μια άλλη γλώσσα υπάρχει και είναι εφικτή
Είχε τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας το 1963
Ένα βιβλίο για τη μνήμη, τον χρόνο, την αγάπη και τη σημασία να φεύγεις την κατάλληλη στιγμή
Τα βιβλία «Όσα ξέρουμε μα δεν τα λέμε», «Το αντίδωρον» και «Το όμορφό μας αύριο» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν
Από «πατέρας» της σημειολογίας, συγγραφέας best seller
Ένα βιβλίο που αν ήταν ταινία θα είχε τη μορφή δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ
Ένα άγνωστο χρονικό για την Ελλάδα του 1850, γραμμένο από την πρωτοπόρο της σύγχρονης νοσηλευτικής
Μια συζήτηση με τη Φωτεινή Τσαλίκογλου για το Απόλυτο Κακό, τα ανείπωτα τραύματα του Εμφυλίου και τη λογοτεχνία ως τρόπο να κοιτάξουμε κατάματα όσα δεν αντέχουμε
Τρεις προτάσεις για τον Φεβρουάριο από τον Εκδοτικό Οίκο
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.