- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Bιβλιοτοπία: Το πιο ενημερωμένο βιβλιοπωλείο των νοτίων προαστίων
Αξίζει μια βόλτα μέχρι τη Γλυφάδα, αλλά αν δεν έχεις χρόνο υπάρχει και το e-shop
Υπήρξε το στέκι των βιβλιόφιλων –και όχι μόνο– της Γλυφάδας και των γύρω περιοχών από το 2005 που άνοιξε τις πόρτες του. Μετά από 13 χρόνια λειτουργίας μετακόμισε, όχι μακριά, απέναντι στη Λαζαράκη 8, σε έναν χώρο τριπλάσιο από τον παλιό (με υπόγειο και πατάρι εκτός από το ισόγειο), μοντέρνο και μινιμαλιστικής αισθητικής για να μπορείς πιο άνετα να κινείσαι, να ξεφυλλίζεις, να ψάχνεις τίτλους ή κάποιο δώρο για ένα γραφείο. Από εκεί και πέρα, όμως, όλα αυτά που έκαναν το Bιβλιοτοπία να ξεχωρίσει είναι εκεί. Ενημερωμένοι υπάλληλοι για τις καινούργιες (και παλιές) κυκλοφορίες, τα χωρισμένα σε κατηγορίες είδους βιβλία για διευκόλυνση του αναγνώστη, αλλά και τα μοναδικά είδη δώρων, όπως εισαγόμενες από το εξωτερικό συλλογές χαρτικών, καλόγουστες πένες, ημερολόγια, ντιζαϊνάτες φωτεινές υδρόγειες σφαίρες και πολλά ακόμα. Όλα τοποθετημένα με τάξη ώστε να αιχμαλωτίζουν το βλέμμα, μελετημένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.
Εμείς λέμε ότι αξίζει μια βόλτα μέχρι εκεί, αλλά αν δεν έχεις χρόνο υπάρχει και το e-shop (www.bibliotopia.gr).
Βιβλιοτοπία, Λαζαράκη 8, Γλυφάδα, 2109680340
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απόφαση αυτή ακολουθεί τη δέσμευση της συγγραφέα να δωρίσει τα έσοδα από τα βιβλία της στην οργάνωση Palestine Action
Από τον Καζαντζίδη και τον Άκη Πάνου μέχρι τον Νικ Κέιβ και τους Μπιτλς, ένα βιβλίο γεμάτο μουσικές, αναμνήσεις και μικρές ιστορίες της ζωής
Πώς ένας Κορεάτης οικονομολόγος μάς μαθαίνει να διαβάζουμε τον κόσμο μέσα από το φαγητό
Μια συζήτηση για τον έρωτα και την απώλεια με αφορμή το βιβλίο «Βαρύτητες» που μόλις κυκλοφόρησε
Η Ισπανίδα συγγραφέας και εικονογράφος μιλά στην Athens Voice με αφορμή την ελληνική έκδοση του παιδικού βιβλίου «Το Μεγάλο Τιγράκι» (εκδόσεις Key Books)
Παραδέχεται παλαιότερη λογοκλοπή
Μια μυθοπλαστική βιογραφία της αινιγματικής φωτογράφου δρόμου από την Ιταλίδα Φραντσέσκα Ντιοταλέβι
Η ιστορική έρευνα του Tim Tzouliadis για το πώς έζησαν και πέθαναν οι Αμερικανοί μετανάστες στη σοβιετική Ρωσία στη δεκαετία του 1930
Ο Αργύρης Παυλιώτης έλυσε το «Επικηρυγμένο Πρόβλημα» 20 χρόνια πριν την OpenAI
Ο πολυαγαπημένος Βρετανός συγγραφέας μάς μίλησε για το τελευταίο του μυθιστόρημα
Από τις παράξενες ηρωίδες μέχρι το φύλο των συγγραφέων, μια συζήτηση για τις ταμπέλες που συνοδεύουν τα βιβλία
Συγγραφέας χωρίς λογοτεχνικά όρια - Ήταν ανάμεσα στα φαβορί
Η Ελίζα Χριστοπούλου συγκεντρώνει σε ένα μικρό βιβλίο ιστορίες για έρωτες, φιλίες, λάθος αποφάσεις, γάτες και εκείνες τις απρόοπτες στιγμές που, χωρίς να το καταλάβουμε, γίνονται οι πιο σημαντικές.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης, η ιστορία της Ευαγγελίας Κακούρου μάς θυμίζει πως το να βλέπουμε καλύτερα δεν αφορά μόνο την όρασή μας αλλά και τον τρόπο που κοιτάζουμε τον εαυτό μας και τους δίπλα μας
Μιλήσαμε με τον συγγραφέα με αφορμή τη νουβέλα του «Κόκκινο Φαράγγι»
Η γερμανίδα συγγραφέας γράφει για τη λατρεία των υψηλών επιδόσεων, την κουλτούρα της αμείλικτης αυτοπειθαρχίας και του αέναου ανταγωνισμού, στο μεγάλο χρηματιστήριο της εικόνας.
Ο ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας συνυπογράφει το μυθιστόρημα «The Protector»
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.