- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Νέο Επίπεδο: η διαρκής ποίηση στη ζωή
Ένα ξεχωριστό περιοδικό για τον λόγο και τα εικαστικά των Γιάννη Στεφανάκι και Κώστα Ριζάκη. Αναζητήστε το
«Πολλοί είναι εκείνοι που μας λένε πως σε καιρούς οικονομικής κρίσης είναι πολυτέλεια να εκδίδεται και να διανέμεται ένα περιοδικό δωρεάν! Και μπορεί να έχουν δίκιο. Το θέμα όμως είναι πού κάποιος επιλέγει να διαθέσει τα όποια χρήματα (δεν) του περισσεύουν. Οι επιλογές είναι αυτές που μας καθ-ορίζουν» λέει ο εκδότης του περιοδικού «Νέο Επίπεδο» Γιάννης Στεφανάκις.
O λόγος για το περιοδικό Νέο Επίπεδο, ένα περιοδικό για το λόγο και τα εικαστικά, το οποίο ο γνωστός ζωγράφος και χαράκτης εμπνεύστηκε, δημιούργησε και συνδιευθύνει μαζί με τον εκ Λαμίας ποιητή Κώστα Ριζάκη. Το 5ο τεύχος σε εικονογράφηση του ιδίου κυκλοφορεί και διατίθεται ήδη σε 35 χώρους πανελλαδικά.
Στο περιεχόμενό του μπορείτε να διαβάσετε:
Μεταφρασμένα ποιήματα του Λουί Μπόρχες από τον Δημήτρη Καλοκύρη, ένα ποίημα του Δημήτρη Νανούρη για τον ποιητή Μιχάλη Κατσαρό, ένα κείμενο του Αλέξη Ζήρα για τον Βύρωνα Λεοντάρη. Για τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη γράφει ο Σάββας Μιχαήλ, ενώ ο Γιάγκος Ανδρεάδης γράφει ένα κείμενο για τη σημερινή κρίση και τον πολιτισμό. Η Άννα Κουστινούδη μεταφράζει ποιήματα του RobertGraves, ενώ ο Γιώργος Γώτης μας μιλάει για «Κρίση και παρακμή» και ο Γιώργος Μπλάνας γράφει για τον Νίκο Καρούζο. Ακόμα διαβάζουμε ένα διήγημα του Δημήτρη Χριστοφιλάκη, δύο ποιήματα του Κώστα Θ. Ριζάκη, ένα διήγημα του Ηλία Παπαμόσχου. «Τι μας συμβαίνει, πού πάμε;» διερωτάται ο Μάνος Στεφανίδης, ενώ η Δήμητρα Μήττα γράφει για τις γυναίκες στην Οδύσσεια. Το περιοδικό συνεχίζει με ένα διήγημα του Χρήστου Ντάντου, δύο ποιήματα του Γιώργου Χ. Θεοχάρη, με το κείμενο «Ο νάρκισσος απότοκο του Προμηθέα» του Θοδωρή Παπαιωάννου, δύο αφηγήματα του Θεόδωρου Μπασιάκου. Τέλος ο Γιώργος Κ. Σταματόπουλος γράφει περί «Υδάτων και οικιών αντίστασις».
Το περιοδικό που τυπώνεται σε 1499 αριθμημένα αντίτυπα μπορείτε, αν δεν το βρείτε, να το διαβάσετε και online στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.neoepipedo.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θλίψη στον κόσμο των γραμμάτων για την απώλεια της σπουδαίας μεταφράστριας
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Οι σέκτες, οι αιρέσεις, οι απόκρυφες ομάδες ασκούν πάντα μια γοητεία στην ανθρώπινη φύση. Είναι το μυστήριο πίσω από την κλειστή πόρτα. Το απαγορευμένο.
Ένα βιβλίο που μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει μάθηση
Η ελευθερία δεν είναι αφηρημένη ιδέα. Είναι η απουσία φόβου. Κι αυτό, τελικά, είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο.
Το 3,5% στους δρόμους του Ιράν: Σχολιασμός με αφορμή το βιβλίο του Marcel Dirsus, «Πώς ανατρέπονται οι τύραννοι» (Εκδόσεις Μίνωας)
Όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και επ' ουδενί δεν περιορίζονται εκεί
Τα εκατό δωμάτια ενός βιβλίου
«Το βιβλίο αποτελεί ένα δημοσιογραφικό και πολιτικό οδοιπορικό»
Η μετάφραση του Παπαδιαμάντη ξεκίνησε το 1889
Ο συγγραφέας μιλάει στην Athens Voice για αθηναϊκές ιστορίες με ρεαλισμό και φαντασία
Τι συμβαίνει όταν μια σαρανταπεντάρα επιτυχημένη συγγραφέας αποφασίζει να κάνει μια ανατροπή στη ζωή της και να αναζητήσει μια νέα μορφή ελευθερίας;
Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στον κόσμο των πάγων, των ανθρώπων της Γροιλανδίας και ενός τοπίου που αλλάζει για πάντα
Ο συγγραφέας και ιστορικός μιλάει για τον Φρίντριχ Νίτσε, τον Ζαρατούστρα και την κληρονομιά του ονόματός του
Η δικαιοσύνη δεν είναι υπόθεση συναισθήματος, είναι αρχιτεκτονική.
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Μια πολιτισμική-ιστορική «εγκυκλοπαίδεια» φοβιών και εμμονών
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Κέδρος
Ένα βιβλίο που δεν γράφτηκε για παιδιά αλλά κατέκτησε τα παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.