- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
3 λόγοι για να πας μια βόλτα στο ΚΠΙΣΝ
Ένα meta-πανηγύρι, ένα θεατρικό στον Θόλο και προβολές στο Ξέφωτο
Μια βόλτα στο ΚΠΙΣΝ αποτελεί πάντα ευκαιρία για να κάνετε κάτι πολιτιστικό- Δείτε τι έχει προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα
Στο ΚΠΙΣΝ, θέατρο, μουσική και σινεμά στήνουν σκηνικό κάτω απ’ τ’ αστέρια. Από Σαίξπηρ στον Θόλο, μέχρι… πανηγύρι metá στον Πευκώνα, Φώνισσες, Κιντέρια και DJ set, όλα είναι εξαιρετικοί λόγοι για να βγεις τα καλοκαιρινά βράδια από το σπίτι.
ΚΠΙΣΝ: 3 προτάσεις για βραδιές πολιτισμού κάτω από τα αστέρια
Τα βράδια στο ΚΠΙΣΝ έχει θέατρο στον Θόλο για λίγες ακόμη βραδιές. «Το ημέρωμα της στρίγγλας» του Σαίξπηρ ζωντανεύει στο Πάρκο, στον Θόλο, σε σκηνοθεσία της Εύας Βλασσοπούλου (έως 20 Ιουλίου). Μια από τις πιο γνωστές αλλά και πιο αμφιλεγόμενες κωμωδίες του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα ζωντανεύει στον Θόλο από ένα καστ αξιόλογων ηθοποιών. Κεντρική ηρωίδα η Κατερίνα, στον ρόλο της «στρίγγλας». Ο Πολλιόνε, στοχεύοντας στην προίκα της ετοιμάζεται να την παντρευτεί, προσπαθώντας παράλληλα να την... τιθασσεύσει. Τι ρόλο παίζει εντέλει ο έρωτας στο έργο και πώς καυτηριάζει εντέλει το κείμενο την πατριαρχία; Η συνέχεια επί σκηνής.
Αν, πάλι, ψάχνεις μουσική, τότε μια πρωτότυπη μουσική γιορτή –που αυτοχαρακτηρίζεται πανηγύρι metá– διοργανώνεται στον Πευκώνα για μια μοναδική βραδιά από το SNFCC Youth Council. Τη βραδιά ανοίγει το γυναικείο πολυφωνικό συγκρότημα Φώνισσες από τη Θεσσαλονίκη, ακολουθούν τα Κιντέρια, ενώ η γιορτή κλείνει με τις μουσικές επιλογές του DJ Kvadosh (17 Ioυλίου, 20:00 - 23:00).
Τέλος, οι προγραμματισμένες προβολές ταινιών -το Park your cinema- για ενήλικες και παιδιά στο Ξέφωτο συνεχίζονται τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο.
Αν πάλι βρεθείς στο ΚΠΙΣΝ χωρίς να τρέχει κάποια εκδήλωση μπορείς να πάρεις μικρότερες ή μεγαλύτερες δόσεις τέχνης από τις περιοδικές εκθέσεις που φιλοξενούνται εδώ και καιρό. Ξεκινάμε με τις τρια εμβληματικά έργα της Σιμόν Λι που δεσπόζουν στην Αγορά (έως 31 Οκτωβρίου), αλλά και το αφιέρωμα στον Takis με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του (έως 26 Οκτωβρίου). Παράλληλα, τρέχουν ακόμα δυο εκθέσεις μέσα στο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ: Το «Όσα μας περιβάλλουν» της Claudia Wieser στην Εσπλανάδα (έως 16 Νοεμβρίου) καθώς και η έκθεση φωτογραφίας «Safe Space» της Μαριλένας Γρίσπου στην περίμετρο του Πάρκου (έως 14 Σεπτεμβρίου).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ηθοποιός μάς μίλησε με αφορμή τον ρόλο του στην «Ηλέκτρα εντός» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου
Εκεί όπου ένα ζευγάρι αποζητά την ηρεμία, αλλά τελικά αυτή αποδεικνύεται σύντομη και πολύ επικίνδυνη
Μιλήσαμε με την ηθοποιό που παίζει σε μία από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν
«Αυτή η νύχτα μένει»: το βιβλίο, η παράσταση, η γέννηση και το τέλος των σκυλάδικων
Ο «Εραστής» του Χάρολντ Πίντερ, το πάθος ως πράξη χειραφέτησης και η γυναικεία επιθυμία στη σκηνή του Μικρού Γκλόρια
Η παράσταση που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή κάνει πρεμιέρα σήμερα 18 Δεκεμβρίου
Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Εκτροφείο τεράτων» στον Μικρό Κεραμεικο
Η πρωταγωνίστρια της παράστασης «Το σπίτι στην Εθνική- ένα ήσυχο μέρος» μας μιλά για τον ρόλο της και όχι μόνο
Μια μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή, που μας γυρίζει πίσω στην Ελλάδα των δεκαετιών του ’80 και του ’90
Μιλήσαμε με τους δημιουργούς και συμπρωταγωνιστές της παράστασης «Τζόνι Μπλε»
Χιούμορ, συγκίνηση και πολλή μουσική
Την αγαπήσαμε για τη θρυλική της ατάκα «Σας αγαπώ». Τώρα τη συναντήσαμε με αφορμή την παράσταση «Blue Train», στην οποία πρωταγωνιστεί και της ζητήσαμε να μας μιλήσει για όλα.
Ο Λεωνίδας Μικρόπουλος και η υπαρξιακή διαδρομή προς την αυθεντικότητα
Για δύο παραστάσεις, στις 16 & 17 Δεκεμβρίου
Η εκρηκτική διασκευή του Βρετανού σκηνοθέτη Ρόμπερτ Άικ συνεχίζει για 22 ακόμη παραστάσεις
Γιατί παραδινόμαστε στη ρουτίνα, αφήνοντας τη ζωή να περνά με εμάς απόντες;
Μιλήσαμε με τη διακεκριμένη Ελληνίδα κοντράλτο λίγο πριν τη συναυλία της στο ΚΠΙΣΝ
Η Λένα Μποζάκη, η Μαγδαληνή Σπίνου και η Νίκη Σερέτη πρωταγωνιστούν σε μια παράσταση με έντονη σωματικότητα στο Bios
Η αγαπημένη ηθοποιός σκηνοθετεί ένα ελληνικό μιούζικαλ και εξερευνά την πολυπλοκότητα του έρωτα.
Μιλήσαμε με την πρωταγωνίστρια της παράστασης «Είσαι μουσική» στο Nous-Creative Space
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.